Zinderende slotronde eindigt met een lach en een traan

De zinderende slotronde van de landelijke competitie eindigde voor Hilversum met een lach en een traan. Team 2 hees de vlag in de tweede divisie, team 3 degradeerde op één punt, team 4 wist het vege lijf te redden en team 5 tuimelde ondanks een mooi resultaat in de laatste ronde uit het landelijk.

Heren tweede divisie, poule B: Never Despair 1 – Hilversum 2  5-5  

Wouter van der Mark 3, Wilfred Schipper 1, Vincent del Priore 1,

Op bezoek bij Never Despair konden de mannen de titel grijpen als met 8-2 gewonnen zou worden. Uiteindelijk werd het 5-5 en waren we afhankelijk van de wedstrijd die 3 uur later begon bij Smash Monster. Wouter van der Mark begon tegen kopman Gabor Martens, en kwam geen moment in de problemen. De rest van de dag heeft Wouter geen game afgestaan en won eenvoudig 3 partijen. Vincent beet het spits af tegen Marcel Klaver. Het was een ware thriller waarbij Vincent in vijven de partij verloor.

De derde partij van de dag mocht Wilfred tegen invaller Christian van Erp de wedstrijd binnenhalen. De partij liep anders dan gedacht. Wilfred speelde zonder bezieling en verloor kansloos zijn partij. Van het vaste dubbel Vincent en Wilfred werd toch maar afgezien, aangezien Wilfreds  hoofd niet er bij was. Dit pakte niet goed uit. Wouter en Vincent verloren ook deze partij. Met de 3-1 achterstand hadden we het niet meer in eigen hand.  Wilfred herpakte zich gelukkig wel en kon met vechtlust winnen van Marcel Klaver. Vincent won nog van Christian van Erp, maar moest Gabor Martens de hand schudden. Na het gelijkspel was het afwachten hoe de wedstrijd in Monster tussen Smash en SVE zicht ontwikkelde. Tot genoegen van Hilversum bleken de heren van Smash niet opgewassen tegen het vrouwelijk schoon. Jacintha de Hoop haalde het derde punt binnen voor SVE, waardoor Hilversum 2 kampioen was. De champagne en het bier vloeiden rijk met de meegereisde supporters. Het was nog lang gezellig…

Heren tweede divisie, poule A: Assen 1 – Hilversum 3 6-4   

Hans den Blanken 2, Frank van der Wurff 1,  Max Koopman 1  

Hilversum 3 reisde af naar Assen met maar 1 doel en dat was 5 punten halen. Zou dat lukken dan was handhaving bereikt maar bij minder betekende dat degradatie. Tik TTV Assen in op Google en men leid je naar de mooie Kanaalstraat 73A. Eenmaal ter plaatse troffen wij daar een fraaie woning maar geen sporthal… Matig begin van navigator den Blanken zullen we maar zeggen. Max zat gelijk goed in de wedstrijd tegen Bob Eldering maar na een gewonnen eerste game begon het wat te haperen. Met goede vechtlust knokte hij zich toch naar een 5e game waarin hij net te kort kwam. De 14-12 nederlaag was misschien al wel de tiende in het rijtje onfortuinlijke nipte nederlagen deze competitie. Hans had wat goed te maken na zijn nulletje in de thuiswedstrijd en dat lukte wonderwel met een 3-0 winst op Assen-kopman Peter Zwama.

Kopman Frank had het team vervolgens op voorsprong kunnen zetten maar tegenstander Jan Meppelink werkte niet bepaald mee. Lange rally’s waarin Frank naar achteren gedrongen werd gingen steeds vaker naar de fanatiek spelende Assenaar. Ontgoocheld legde Frank het af met 11-9 in de 5e. Dat gevoel nam hij helaas mee in het dubbel met Max tegen Jan en Peter waarin na een  gewonnen eerste game geen vuist meer gemaakt kon worden. Bob bleek een superdag te hebben en Frank ondervond dat in 4 games waardoor er een 4-1 tussenstand op de borden kwam. Nog erger werd het toen ook Max weinig in te brengen had tegen Peter Zwama.

Toch werd het nog spannend want de volgende 3 wedstrijden gingen allemaal verdiend naar de bezoekers. Hans rekende af met Jan Meppelink door erg risicovol boven tafel te spelen en Frank herpakte zich door Peter Zwama goed onder druk te houden. Toen ook Max, met een nog erg nuttige time-out van coach Donald, daarop met 3-0 van Jan Meppelink won, hadden we ineens toch nog kans… Hans moest dan wel van Bob winnen. De eerste game ging met een netrollertje met 11-9 net naar Bob maar Hans herstelde zich met 11-4 winst in game 2. Game 3 ging naar 10-10 waarna Bob net wat scherper was.

Het bleef spannend maar richting het einde gaf de onverzettelijkheid van Bob de doorslag, de balende Hilversummers hadden toch nog het nakijken. Degradatie op onderling resultaat, helaas, het is zo. Het dreunde wel even na in de auto terug richting het verre Weesp, stilte alom. Donald probeerde de stemming er nog een beetje in te krijgen met wat schuine moppen en eigenlijk werkte dat wel.

Compliment voor onze coach en chauffeur. Zijn blessure weerhield hem er dit seizoen niet van om het team te blijven steunen waar hij kon. Bij de pizzaboer in Weesp heeft het team nog even goed nagetafeld en dat voelde alweer een stuk beter.

Heren derde divisie, poule B: Almeerspin 1 – Hilversum 4   2-8

Raymond van Putten 3, Erwin knecht 3, René van der Velde 1 

Het trio Knecht, Van Putten en Van der Velde had de taak een zo ruim mogelijke overwinning te behalen tegen het al gedegradeerde Almeerspin. Met de wetenschap dat concurrent tegen kampioen Midstars moest aantreden, leek de achterstand van 3 punten overbrugbaar.

Nadat Raymond en Erwin in 4 games hadden gewonnen van Jeroen Vonk en Dennis van Rutten, haalde Almeerspin het eerste punt door winst van Franky Meijer tegen René. Dit keer werd het gelegenheidsdubbel gevormd door Erwin en Raymond. Een eenvoudige overwinning werd behaald door de `kale mannen´. Verrassend veel winstpartijen werden behaald door verschillende dubbelcombinaties in deze poule. Maar liefst 7 van de 10 dubbels werden gewonnen. Het gebrek aan zelfvertrouwen bij René in deze competitie zorgde voor de 2e verliespartij. Geheel onnodig gaf hij in de 5e game een 7-3 voorsprong uit handen tegen Jeroen Vonk. Hij wist op vechtlust wel zijn laatste partij tegen de Dennis van Ruttten te winnen (11-7 in de vijfde).

Op 6-2 wist Raymond zich prima te herstellen na de verloren 1e game tegen Franky. Met -7, -5 en -8 trok hij deze wedstrijd gedecideerd naar zich toe. Het laatste punt werd overtuigend behaald door Erwin. Slechts 9 punten hoefde hij af te staan in 3 games. De derde, of eigenlijk de vierde, helft vond plaats in Hilversum. Danny wachtte ons al op bij de plaatselijke Thai. Tijdens het etentje werd de wedstrijd in Groningen gevolgd via TTapp. Bij de tussenstand van 6-1 was behoud een feit. Uiteindelijk bedroeg de voorsprong een ruime 4 punten. Na de nodige versnaperingen werden de prestaties van het afgelopen seizoen steeds beter. Op een bepaald moment werd zelfs het idee opgevat om een plek in de 2e divisie aan te vragen…

Heren derde divisie, poule A: Trias 1 – Hilversum 5 3-7

Tjarko Bosma 3, Jan Dubelaar 3, Pieter Salentijn 1

In deze knotsgekke competitie was alles mogelijk en helaas ook degraderen. Eén ding was duidelijk: we stonden op de vijfde plek en we wilden nog graag als 4e eindigen. Helaas bleek in de openingswedstrijd dat Pieter kansloos (net als in de thuiswedstrijd ) onderuit ging tegen Bart van der Zanden. De wedstrijd van Jan tegen Rik de Boer bleek een ware triller, in 5 games won Jan in de 5e met 2 mazzelballen: 9-11. Tjarko won in 4 games van Roy, waarbij de laatste game 15-17 werd. Daardoor kwam Hilversum op een 2-1 voorsprong. De dubbel ging gemakkelijk naar Trias .

Pieter verloor met 2 puntenverschil in de 5e van Rik: 2-2. Tjarko deed gelukkig net het omgekeerde en won ook zijn 2e partij door met 9-11 te winnen in de vijfde van Bart. Echt een wereldpot en een groot compliment aan de sterk spelende Tjarko. Alle resterende wedstrijden gingen naar Hilversum, ook Jan verspeelde geen wedstrijd. Deze uitslag was ver boven verwachting, omdat we thuis nog met 4-6 verloren hadden.

Wat volgde was helaas een deceptie: Huizen speelde gelijk in eigen huis, tegen HBC, waar ze daar uit nog met 4-6 gewonnen hadden. HBC had ons met een punt geklopt. Amstelveen–GTTC moest een 0-10 of 1-9 of een 2-8 worden. Dat behoorde tot de mogelijkheden omdat Amstelveen de vorige keer met 10 – 0 verloren had bij Groningen. Het werd 5-5, de mannen uit Groningen vonden het niet nodig om op volle sterkte te komen en kwamen met een invaller uit de 1ste klas, die er 3 verloor. Zo zie je maar dat dergelijke invloeden het resultaat drastisch kunnen beinvloeden. Wat ons rest is terug naar de vrijdagavond, waar wij zullen strijden om snel weer terug te keren in het landelijke. Ondanks de degradatie was het nog tot laat gezellig in Twello, waar onze tegenstanders er samen met ons een mooi feestje van maakte met leuke muziek en veel toeschouwers, dank!!