Zaterdag 2 februari: Eerste Super Saturday!

Na een winterstop van twee maanden gaat komende zaterdag de landelijke competitie weer van start, met direct 5 topwedstrijden op één Super Saturday (aanvang 16 uur).

Waarschuwing vooraf: na de euforie van vorig seizoen – team 1, 2, 3 en 4 kampioen – zal de voorjaarscompetitie grotendeels in het teken staan van de strijd tegen degradatie. Dat geldt voor alle teams, behalve heren 1, dat zich focust op terugkeer naar de eredivisie en de hooggespannen verwachtingen moet zien waar te maken.  

Je bent van harte welkom om de wedstrijden bij te wonen (aanvangstijd 16 uur).

Uiteraard is komende zaterdag behalve de bar ook de keuken geopend met een uitgebreid aanbod van maaltijdschotels. Bovendien is het in onze sfeervolle, vernieuwde kantine gezellig toeven. Kortom, Super Saturday is een bezoek meer dan waard.

Eerste divisie, poule A, 16 uur: Hilversum 1 – Westa 1

Teamselectie: Martin Khatchanov, Patrick Oeij, Cosmin Stan, Wai-Lung Chung, Nolan Schultz. Coach: Bert Olofsen.

Voor het eerste team gaat er dit seizoen om spannen in de promotiepoule van de eredivisie. Met aanstormend talent Nolan Schultz als vervanger van de naar SVE vertrokken Jelle Goossens wil het team van Bert Olofsen de stap richting eredivisie gaan maken. Voornaamste concurrent is streekgenoot The Victory, dat vorig jaar al de Let Arturs Reinholds aantrok en tot ieders verrassing ook de nummer 2 van Nederland, Ewout Oostwouder, binnenhaalde. 

Dikke kans dat de reguliere competitie pas op de slotdag (20 april) wordt beslist, wanneer beide topteams elkaar (in Hilversum) voor de tweede keer ontmoeten. Niet alleen de reultaten van de onderlinge wedstrijden, maar ook de vraag of Hilversum in tegenstelling tot vorig seizoen in staat is om wekelijks een volwaardig team op de been te brengen, zal bepalend zijn voor wie het kampioenschap in de wacht sleept. In de breedte heeft Hilversum een sterker team dan de Weespers, die echter mentaal geharnast zijn en zich comfortabel voelen in de rol van underdog.            

Nolan Schultz maakt zijn debuut in het eerste van Hilversum.

Eerste divisie, poule B, 16 uur: Hilversum 2 – SKF 1

Teamselectie:  Arnoud Meijer, Mick de Vette, Lars de Visser, Gamal de Groot.     

Het kan verkeren. Arnoud Meijer, die nog maar kort geleden met zijn club SKF tegen Hilversum speelde, is op het oude nest neergestreken en speelt tegen het team waar hij in het najaar deel van uitmaakte. Hij neemt de plaats in van Elena Timina, die na één seizoen alweer is vertrokken. Samen met de jongelingen Lars de Visser en Mick de Vette (Gamal de Groot is reserve) heeft team 2 handhaving in de eerste divisie als doel na de promotie in december. Een zware opgave, waarvoor veel trainingsarbeid moet worden verricht. Als de  jonkies de stijgende lijn in hun prestaties kunnen voortzetten, zijn er kansen. Een mooi resultaat tegen de Veenendalers, die de promotiepoule op een haar na misten, betekent een eerste stap in de goede richting.  
      

Tweede divisie, poule A, 16 uur: Hilversum 3 – Pecos 2

Teamselectie: Wouter Schoeber, Tali Cohen, Tjarko Bosma, Donald Hessing, Joris Gieskens

Het derde team is weer terug bij waar het vandaan kwam, namelijk de tweede divisie. En met een behoorlijk sterke poule zal het zwoegen en zweten worden om punten te sprokkelen. Dat geldt zeker voor de tegenstander van komende zaterdag, Pecos 2. De Oegstgeesters, met Job van de Wiel, Paul Kruijt en Maroun Nader behoren de titelfavorieten in deze poule. Schoeber en consorten moeten Red Star’58 onder zich houden en BIT aan de zegekar zien te binden, dan gloort er hoop op handhaving.     

Tweede divisie, poule D, 16 uur : Hilversum 4 – Disnierats 1

Teamselectie: Lars Adema, Yoeke Gunsing, Raymond van Putten, Pieter Salentijn, René van der Velde, Erwin Knecht.

Wat voor Hilversum 3 geldt, geldt in nog hogere mate voor team 4, dat verrassend promoveerde naar de tweede divisie en eigenlijk niets te verliezen heeft in deze klasse. Er kan vrijuit worden gespeeld vanuit de gedachte dat terugkeer naar de derde divisie voor de hand ligt, gelet op de persoonlijke ratings in vergelijking tot die van de tegenstanders. Maar wie weet zorgen de mannen zaterdag voor een daverende verrassing door het gelouterde Disnierats een kopje kleiner te maken.     

De bookmakers beloven in elk geval een aantrekkelijke uitbetaling.  

Dames eerste divisie, poule A, 16 uur: Hilversum 1 – Disnierats 1

Teamselectie: Sanne Briefjes, Neha Gupta, Angelique van den Bosch. Iris de Bie, Carla van der Hulst, Lisa Mattheij, Chanel Verschoor,

Na de spectaculaire wedstrijd op 8 december waarbij promotie naar de 1e divisie werd afgedwongen kunnen de dames komende competitie laten zien dat zij in deze klasse thuishoren. Het vertrek van Nanda Bloom is opgevangen door de komst van de ervaren Carla van der Hulst en de jonge Iris de Bie die zaterdag al haar debuut zal maken in de landelijke damescompetitie.

Coach Lex Bruijn is er van overtuigd dat het team, dat verder bestaat uit routinier Angelique van den Bosch en de jonkies Neha Gupta, Sanne Briefjes, Lisa Mattheij en Chanèl Verschoor, zich een vaste plek kan veroveren in de vaderlandse subtop. De eerste stap daartoe moet zaterdag worden gezet als het Hoornse Disnierats op visite komt. Dit team eindigde in de najaarscompetitie op een gedeelde derde/vierde plaats en dat betekent dat de Hilversumse meiden meteen vol aan de bak moeten in een wedstrijd die nu al cruciaal te noemen is.

Alle thuiswedstrijden van de landelijke seniorenteams beginnen zaterdag om 16.00 uur.