Wutto zet deur open voor schuurpapierbats

Het bestuur van de World United Table Tennis Organisation heeft besloten, dat organisatoren van WUTTO-toernooien in het vervolg de mogelijkheid hebben om met zogenaamde ‘schuurpapierbats’ te spelen. Tot en met 2013 was alleen het hardbat (‘plankje’) toegestaa
Daarmee werd onder andere vorige maand in Hilversum de WK standard bats gespeeld. WUTTO-voorzitter Ted van der Meer: “Grote evenementen in Las Vegas en Londen hebben aangetoond dat tafeltennis, of pingpong, met schuurpapierbats steeds populairder wordt. Dat geldt ook voor Nederland. Anderzijds geven veel spelers de voorkeur aan het hardbat. Daarom hebben we besloten om beide soorten bats toe te staan in ons toernooiencircuit. Organisatoren hebben vanaf nu de vrijheid om te kiezen tussen hardbat en schuurpapierbat. Onze politiek inzake het gebruik van bats wordt hierdoor niet gewijzigd. Ons motto was en is: fair play met identieke bats op de tafel.”

Momenteel worden WUTTO-toernooien uitsluitend in Nederland gehouden. Het WUTTO Grand Prix Circuit 2014 is een groot succes met meer dan twintig toernooien. Maar dit is slechts het begin, aldus het WUTTO-bestuur. “We onderhouden goede contacten met onze vrienden in onder andere Engeland, Duitsland en Frankrijk. We hebben goede hoop dat dat dit jaar al resulteert in enkele WUTTO-toernooien in andere landen. Dat is de volgende stap in onze ontwikkeling”, aldus Ted van der Meer.

De WUTTO-voorzitter verwacht geen problemen over het bat dat in het buitenland gebruikt wordt. “Wij spelen in Nederland met vastgestelde merken. Het is voor ons geen enkel probleem als organisatoren in het buitenland een ander merk hardbat of schuurpapierbat gebruiken. Zolang iedereen maar wel de regel accepteert, dat er uitsluitend gespeeld wordt met bats die op de tafel aanwezig zijn.”

Informatie via:  info@wutto.org