Wisselende resultaten landelijke teams

Dames 1 behaalde dit weekend in de eredivisie een ruime overwinning op hekkesluiter De Treffers. Het eerste herenteam bood fikse tegenstand aan Enjoy & Deploy Taverzo, maar liep desondanks tegen een 6-0 nederlaag aan. De overige landelijke teams boekten in deze vierde speelronde wisselende resultaten.

Heren eredivisie A:  Enjoy & Deploy Taverzo 1 – Hilversum 1 6-0  

Gamal de Goot 0, Merijn de Bruin 0, Nathan van der Lee 0

Met het besef dat de tegenstander met voorsprong het sterkste team is van Nederland, reisden we af naar Zoetermeer om een wedstrijd te spelen die naar ons gevoel eigenlijk nergens meer om zou gaan.  Immers voor Hilversum staat het al vast dat de kwartfinale gespeeld gaat worden om het landskampioenschap. Rechtstreekse plaatsing was door het telkens moeten spelen met invallers onbereikbaar.

Vooraf was al bekend dat Yang Ming uit China was ingevlogen en dat hij moest spelen omdat hij anders niet mee zou mogen doen aan de play-offs. De vraag was alleen of Taverzo Roel Bogie zou opstellen. Al snel werd duidelijk dat Taverzo niets aan het toeval wilde overlaten en in haar sterkste opstelling zou aantreden met de winnaar van de Masters 2015 Rajko Gommers en viervoudig Fins kampioen Olah Benedek aan de zijde van de Chinees.

Gamal beet de spits af tegen Olah Benedek. Na een vliegende start met flitsend aanvallend spel stond de Fin voor hij het in de gaten had op een 1-6 achterstand. Benedek wist zich knap terug te vechten tot 8-8, waarna Gamal zich herpakte en via een paar mooie punten op 8-10 voorsprong kwam. Een paar gelukkige momenten voor Benedek brachten hem met 12-10 de winst in de eerste game alsnog, waarna de Fin steeds sterker ging spelen en nauwelijks nog fouten maakte.

Nathan mocht aantreden tegen de Chinese topspeler Yang Ming, die met een bijna niet te lezen forehand topspin een dodelijk wapen in huis heeft. Maar Nathan wist het met behendig blokspel de Chinees knap lastig te maken. Tegen de verwachtingen van het publiek in trok Nathan de eerste game naar zich toe. Yang Ming vond echter het antwoord op het blokspel en wist de volgende drie games te winnen. Merijn de Bruin was ouderwets vast in al zijn slagen en wist met goed aanvallend spel Rajko Gommers tot het uiterste te dwingen. Rajko had geen antwoord op de vaak hard ingeslagen backhand van Merijn en had moeite met zijn effectvolle spinballen. Na 5 lange games wist Rajko uiteindelijk, over alle games gezien, 1 puntje meer te scoren dan Merijn en won met 12-10 in de vijfde game.

Ook de vierde wedstrijd was er één waarbij de spelers de handen van de toeschouwers op elkaar kregen. Olah Benedek tegen Nathan van der Lee. In de eerste game had Nathan geen antwoord op het keiharde spel van Olah. De tweede game begon met een paar onwaarschijnlijk mooie rally’s, waarbij er één uitsprong. Olah spinde een paar keiharde ballen en was er van overtuigd het punt binnen te hebben. Echter, al juichend met de armen al in de lucht, wist Nathan de bal parallel nog terug te blokken. Uiteindelijk ontwikkelde deze wedstrijd zich tot een ware titanenstrijd, waarbij Nathan aan het langste eind leek te trekken bij een 7-10 voorsprong in de vijfde game. Met een paar gelukkige ballen trok de Fin de wedstrijd met 12-10 naar zich toe.

Gamal trad aan tegen Rajko Gommers. Gamal speelde goed, maar had soms moeite met het hoge tempo van Gommers. Toch gingen de games gelijk op. Alleen in de derde game wist Gamal de winst te pakken met 11-13. De laatste was tussen Merijn en Yang Ming. Merijn stond als een tijger te spelen en wist de Chinees keer op keer uit te spelen. Helaas speelde de Chinees net een versnelling hoger en wist Merijn alleen de tweede game te veroveren.

Ondanks dat een nederlaag verwacht werd, viel de uitslag een beetje tegen voor coach Bert Olofsen. ,,Er had gewoon net wat meer ingezeten. Alle wedstrijden waren spannend en dan twee keer met 12-10 in de vijfde game verliezen, dat geeft je een onbevredigend gevoel.”

 

Dames eredivisie B:  De Treffers R – Hilversum 1  1-5

Alice Vos 2, Marianna Rolikova 2, Heleen Hop 1 ,

Tegen hekkensluiter De Treffers uit Roelofarendsveen was de opdracht om een ruime overwinning te behalen en dat lukte.  Alice startte wat moeizaam tegen noppenspeelster Esther van der Linden, maar na een krap gewonnen eerste game was er voor haar verder geen vuiltje aan de lucht.  Lustig aanvallend uit alle standen trok ze de partij simpel naar zich toe. Heleen nam het daarna op tegen Ruby Tangerman die flitsend van start ging en de eerste game met 11-7 won. Heleen zat niet goed in de wedstrijd, want ook de tweede game ging verloren na een grote voorsprong. Tactische aanpassingen leidden weliswaar tot een vijfde game, maar deze ging helaas met 11-8 verloren. Marianne had na vorige week iets goed te maken, vond zij zelf en ze deed dat met verve.

Tegen kopvrouw Lisanne van Wassenberg opende ze met een 11-7 overwinning. De tweede game ging nog verloren met 12-10, maar toen was Marianna helemaal los. Met 6-11 en 1-11 walste ze over de verbouwereerde Lisanne heen. Na de pauze wonnen Heleen, die zich goed hersteld had van de eerdere nederlaag, en Alice soeverein hun partijen in 3 games, waarbij de teeners niet eens heel goed hoefden te spelen. Marianna moest in  de laatste wedstrijd van de dag aantreden tegen Ruby die met een geweldig aanvallende backhand Marianne de eerste game volkomen kansloos liet (11-3). De opdracht om alles door het midden te schuiven en bol te openen lukte in de tweede game nog niet perfect, waardoor ook deze game verloren ging. Gelukkig slaagde Marianna er in de volgende games in om de opdracht perfect uit te voeren. En met 11-3, 11-7 en 11-2 werd de zege alsnog knap binnengesleept. Door deze 5-1 overwinning en de nederlaag van GTTC bij US staat Hilversum nu met 9 punten voorsprong op de tweede plaats. Volgende week hopelijk een leuke wedstrijd thuis tegen ‘concurrent’ GTTC , tenminste als zij met hun sterkste speler Shuohan Men achter tafel verschijnen.

 

Dames eerste divisie, poule B: VVV 1 – Hilversum 2  1-9

Angelique van den Bosch 3, Guusje Hendriks 3, Kelly Leideritz 2,

Om klokslag 15 uur mocht Hilversum aantreden tegen VVV uit Leidschendam. Al snel stond er een 0-5 op het scorebord voor de dames van Hilversum. Waarna Kelly Leideritz het vervolgens in de 6e wedstrijd tot in de vijfde game moeilijk had tegen de 17-jarige Femke Bulthuis.  Zij moest haar meerdere erkennen en verloor vervolgens haar enige partij. In de tweede fase van de wedstrijd wonnen Guus, Angelique en Kelly alle partijen in drie games. De dames van Hilversum staan met deze uitslag nog steeds aan kop met 7 punten voorsprong op DTV en 12 punten op Scyedam, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

 

Heren eerste divisie, poule B: Klimaatgroep Stars 1 – Hilversum 2 9-1

Wilfred Schipper 1, Wouter Schoeber 0, Lars Adema 0

In het verre Middelstum, tegen kampioenskandidaat Klimaatgroep Stars 1, was het doel punten sprokkelen en zoveel mogelijk tegenstand bieden. Aan de voorbereiding heeft het niet gelegen, aangezien Wilfred de hele ochtend pannenkoeken heeft staan te bakken voor zijn teamgenoten.

Wilfred wist met goed spel Jan Tamminga te verslaan. Tegen Collin Rengers kon hij op beslissende momenten niet de games naar zich toe te trekken. De sympathieke Tan Anran was met zijn snoeiharde forehand een maatje te groot voor het tweede team van Hilversum. Lars sloeg de ene na de andere mooie backhand, maar moest Collin Rengers met 11-9 in de vijfde feliciteren. Ook Wouter speelde met verzorgd spel een goede pot tegen Jan Tamminga, waarbij in de vierde game een matchpoint niet kon worden benut. Hij deed zichzelf tekort door met 13-11 te verliezen. De grote winnaar in Middelstum was het publiek met mooie rally’s en de mooiste bal van de dag was een “roller” van Wouter tegen Tan. Na een belrondje langs de “tafels” is het team nog hartelijk ontvangen door de familie Schipper voor een afzakkertje. Een prima optreden van heren 2 werd slechts met 1 winstpunt beloond.

 

Heren tweede divisie, poule C: Sittard 1 – Hilversum 3 5-5

Max Koopman 2, Frank van der Wurff 1, Arnoud Meijer 2

De tweede uitwedstrijd van dit seizoen leidde Hilversum 3 wederom naar Limburg. Na vorige keer Geleen te hebben aangedaan, ging de tocht nu naar Sittard. Eenmaal aangekomen in een knusse en drukke zaal, waar 5 teams thuis speelden en er veel toeschouwers aanwezig waren, kon de strijd beginnen. Max liet wederom zien dat trainen loont. Doordeweeks traint hij momenteel hard en dat vertaalt zich naar uitstekend spel op de zaterdag. Tegen Sam Geuskens moest er (na 2 matchpoints te hebben laten liggen in de 4e game) een beslissende game aan te pas komen, maar deze wist Max duidelijk naar zich toe te trekken met 11-7. Ook tegen Jack Breukers liet Max zien dat hij volwassener is geworden en won deze partij in 3 games. Dat Martijn Henstra nog een paar stappen te ver is, mag geen schande heten. Met deze 2 overwinningen heeft Max nu al meer gewonnen dan het hele vorige seizoen!

Frank begon met een relatief makkelijke overwinning tegen Breukers, die vooral de aandacht trok door zijn enorme fanatisme, wat zich verbaal uitte. Tegen Geuskens kon Frank, ondanks winst in de 2e game, niet het juiste strijdplan vinden. De laatste partij tegen Henstra was weer eentje waar Frank liet zien wat hij in huis had. Hij dwong Henstra tot het uiterste, maar beet met 12-10 in het 5e toch in het stof. Ondanks zijn nederlaag, geeft dit wel weer het nodige vertrouwen aan Frank voor volgende week.

Arnoud begon tegen kopman Henstra. In een partij met mooie, lange rally’s was het publiek duidelijk de winnaar, net als Henstra die terecht met 3-1 wist te winnen. Vervolgens kwam Arnoud niet meer in de problemen tegen Breukers en Geuskens, die beide met 3-0 aan de kant werden gezet. Doordat het dubbelspel een prooi voor Sittard werd, konden beide teams prima leven met een 5-5. Hiermee blijft Hilversum 3 op een mooie 2e plek staan en wacht volgende week het topduel tegen de nummer 1, Middelburg.

 

Heren derde divisie, poule B: SVE 1 – Hilversum 4 5-5    

 Wouter van der Mark 3, Rene Arbon 1, Raymond van Putten 1

Gebruikmakend van de trein werd er om half vier door team 4 richting Utrecht afgereisd voor een ouderwetse streekderby. Tegen de koploper na 3 weken SVE moest na de slappe vertoning tegen DOV weer punten gehaald worden. Concreet betekende dit dat kopman Wouter van der Mark mee moest doen. Enfin 3,5 uur later stond er 5-5 op de scoreborden en kon er begonnen worden aan de derde helft. Hierin was vooral plaats voor bewondering van het talent van Wouter door de tegenstanders. De overige leden van team 4 zijn hier de laatste seizoenen gewend aan geraakt en ondergingen het ritueel berustend. Het hoogtepunt van de wedstrijd was de 0-2 achterstand van Mark in zijn laatste partij tegen Jeffrey die hij alsnog wist te winnen in een overwinning met weergaloos tafeltennis. Rene en Raymond moesten het doen met 1 overwinning en weinig kans op een tweede.

Na de wedstrijd kwam de stemming er goed in en wist team 4 een sterke performance neer te zetten tot diep in de nacht. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Litac met hopelijk weer eens een overwinning.

 

Heren derde divisie, poule A: Stede Broec 1 – Hilversum 5  4-6 

Tjarko Bosma 2, Robert van der Horst 2, Pieter Salentijn 2

Na een prachtige rit over de dijk, kwamen we aan in Grootebroek. Omdat Robert een surpriseparty had om nooit te vergeten in Amsterdam konden we wat eerder beginnen. Robert was in zeer goede doen en won overtuigend de eerste pot tegen Arthur. Zijn 2e pot won hij van Nordin. De derde en laatste wedstrijd verloor hij kansloos tegen de zeer sterk spelende Onno. Dat is het laatste wat we van hem gezien hebben. Tjarko en ik gingen goed van start en wonnen van Arthur en Nordin. De plaaggeest van de dag was Onno hij trok met zijn verrassende ballen en goede spel de dubbel naar Stede Broec. Tjarko en Pieter wonnen nog wel van Nordin en Arthur, maar achteraf waren we het er over eens dat Onno man of the match was. De spelers van Hilversum hadden tegen hem geen schijn van kans.

Heren derde divisie, poule D: De Treffers R 1 – Hilversum 6   6-4

Geen verslag binnengekomen.