Wie zijn de meiden van ons landelijk damesteam en hun coach?

Het eerste damesteam van Hilversum bestaat uit speelsters die eigenlijk overal vandaan komen. Daar zijn twee belangrijke redenen voor. Hilversum heeft zelf geen sterke dames die op zaterdag het hele land door willen reizen en ook is de damescompetitie heel klein. Dat betekent dat meiden die een goed balletje kunnen slaan vaak niet in hun eigen regio op hoog landelijk niveau kunnen spelen, terwijl ze dat wel graag zouden willen.

Dat geldt met name voor jeugdspelers die overstappen naar de senioren. Hilversum heeft op het gebied van damestafeltennis inmiddels een goede naam opgebouwd en meiden die niet meteen in de eredivisie terecht kunnen, komen dan graag voor Hilversum uit. Dat ze ook voor de thuiswedstrijden (soms ver) moeten reizen hebben zij er graag voor over.

Belangrijk is dat er een teamgevoel ontstaat en dat ontstaat door voorafgaand aan de competitie met elkaar (virtueel) om tafel te gaan, na elke wedstrijd samen wat te drinken en te eten en na afloop van een competitie iets leuks met elkaar te gaan doen. Tijdens de wedstrijden moedigen de meiden elkaar fanatiek aan.

De reisafstanden zorgen er ook voor dat de (meeste) meiden niet trainen bij Hilversum. Om te voorkomen dat toeschouwers die zaterdags komen kijken steeds moeten vragen ‘wie is die speelster die nu achter tafel staat?’ willen we graag alle speelsters van dames 1 voorstellen. Wij hopen natuurlijk dan wel op extra toeschouwers op de zaterdag die de meiden komen steunen. Dat verdienen zij echt! Op zaterdag 4 november speelt ons damesteam thuis tegen De Boer Taverzo.

Annerieke Plette

Hoi, ik ben Annerieke Plette. Annerieke is best een lastige en lange naam, vind ik. Veel mensen zeggen daarom Anne, maar ik luister naar alles wat een beetje op mijn naam lijkt. Ik ben 18 jaar, maar als het goed is komt daar snel verandering in, want op 16 november word ik 19. Ik heb al een tijdje een relatie met Jan die vaak komt kijken bij mijn wedstrijden. Samen met mijn ouders en 2 katten woon in in Oosterwolde (Gld). Mijn broer Julian is vorig jaar getrouwd en het huis uit. Ik zit in mijn laatste studiejaar en Ik hoop vanaf juli te gaan werken al persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg/ specifieke doelgroepen.

Maar ik heb natuurlijk ook een hobby en dat is tafeltennis. Ik ben daarom ook erg fanatiek met trainen. Als je wil weten wat mijn favoriete film of serie is, zou ik het niet weten. Ik sta liever in de zaal voor een potje pingpong. Mijn vakantie ziet er  eigenlijk elk jaar hetzelfde uit. lk ben namelijk elke zomer te vinden op vakantiepark De Kleine Belties, dat is mijn perfecte vakantie. Het is vooral een actieve vakantie met veel sport en leuke activiteiten, en ik hou wel van een uitdaging.

Mijn speelstijl zou ik omschrijven als een beetje allround. Het tikspel kan ik wel redelijk, maar dit ligt mij de laatste tijd wat minder. Ik probeer vooral zelf initiatief te nemen door zeg maar het spel te maken. Helaas speel wel vaak wat onzeker. Mijn grootste doel is om met de dames van Hilversum kampioen te worden in de 1ste divisie en dan eredivisie te spelen. Ik vindt Hilversum een ontzettend gezellige en goede vereniging. En ik heb het hier erg naar mijn zin!

Priscilla Loesberg

Hoi, ik ben Priscilla. Meestal wordt mijn naam afgekort tot Pris of Loes.  Maar ik luister eigenlijk naar alle varianten. Vorige maand ben ik 31 jaar geworden en ik ben verliefd op mijn vriend en mijn puppy van 5 maanden. Met zijn drieën wonen wij in Vianen. Ik werk in Amsterdam als start-up consultant bij Nmbrs. Dit is een bedrijf wat de salarissoftware verkoopt en ik richt dit samen met de ondernemer helemaal in.

The Avengers is wel de beste film die ik gezien heb. En voor een topvakantie ga ik het liefst backpacken in Azië.

Achter tafel speel ik graag actief, maar ik vind het ook niet erg als de tegenstander de rally opzet, zodat ik het kan overnemen. Het liefst wil ik in een gezellig team op het hoogste niveau bij de dames meedraaien. Dit is mijn eerste seizoen bij Hilversum en vind het nu al erg gezellig! Iedereen ,van spelers tot coach, het barpersoneel en toeschouwers, ik heb iedereen nog nooit zo vriendelijk meegemaakt. Altijd in voor een praatje en mensen vragen hoe het met je gaat.

Fleur Hoogeveen

Hoi, ik ben Fleur en that’s it. Mijn naam wordt dan ook niet ingekort, want ik word het liefste Fleur genoemd. Ik ben 19 jaar en in april volgend jaar komt er weer een jaartje bij. Op dit moment heb ik een relatie en wij zijn verliefd. Ik woon in Klazienaveen samen met mijn vader, moeder en broer. Ik werk fulltime (ook op zaterdagen), maar ik hoop volgend jaar weer een studie op te pakken.

Hobby’s? Tja, mijn hobby’s zijn leuke dingen doen met mijn vrienden en m’n vriend. Ik hou heel erg van gezelligheid met vrienden en familie. ‘Walking Dead’ is toch wel mijn lievelingsserie. Mij ideale vakantie is: de omgeving verkennen, gezelligheid en veel uitrusten/genieten.

Mijn speelstijl is aanvallend, maar ik mag ook graag blokken en op de tegenaanval spelen. Het was altijd mijn doelstelling om de Europese Jeugdkampioenschappen te spelen en dat heb ik 3x mogen doen in mijn jeugdperiode. Mijn grote doelstellingen zijn dus al behaald. Ik vind het nu vooral belangrijk om met veel plezier te spelen en om te promoveren naar de eredivisie dames. Ik vind het heel erg leuk om voor Hilversum uit te mogen komen. We hebben een heel leuk en gezellig team, dat elkaar erg motiveert.

Angelique van den Bosch

Hoi, ik ben Angelique, ook wel Lique genoemd. Ik ben 61 jaar en happy single. Mijn koopwoning staat in Huizen en daar woon ik in mijn eentje. Ik werk als opleidingsassistent bij de Hogeschool van Amsterdam, bij de opleiding Social Work.  Mijn hobby’s zijn tafeltennis, motorrijden, uit eten/terrasje, wandelen (bos/strand), bioscoop, gezelligheid eten/drinken met vrienden, cultuur/natuur, sport kijken en Ajax.

Lievelingsfilms zijn er veel. Thrillers, detectives, romantisch, actie. Films  met o.a. acteurs Meryl Streep, Julia Roberts, Robert de Niro, Bruce Willis,  Richard Gere, Denzel Washington, Tom Hanks, Brad Pitt, Morgan Freeman etc. Nederlandse films zoals Soof.  De film Nothing Hill en Mama Mia, Pretty Woman, heb ik meerdere keren gezien. Maar ook films zoals Midnight Express en Lupin vind ik goed.

Ik houd van vakanties in Europa, afwisselend met strand en cultuur, lekker eten en goed gezelschap. Een singlereis vind ik ook leuk. Het lijkt me leuk om met ons damesteam de eredivisie te halen en daar voor minimaal 1 verrassing te zorgen. Ik vind het spelen bij/voor ttv Hilversum heel fijn. Grote club met sociale mensen en de fijne sfeer die erbij hoort. Alhoewel ik de laatste 2 jaar bij meerdere clubs gevraagd ben, blijf ik mijn eigen cluppie trouw.

Rosa Bosselaar

Hoi, ik ben Rosa, maar ik word ook wel Roos genoemd. Ik wordt aanstaande december 21 jaar en ik ben single. Ik woon in Stompetoren. Dat is een klein dorpje tegen Alkmaar aan, maar ook vlak bij Heerhugowaard. Ik ben net afgestudeerd dit jaar. Ik heb mijn hbo Social Work diploma, richting jeugd gehaald. Ik werk nu in de pleegzorg. Uitleg: ik bied begeleiding bij gezinnen waar kinderen wonen die ouders hebben die niet voor ze kunnen zorgen. Mijn hobby’s zijn tafeltennis, kickboksen en naar verschillende feestjes/festivals gaan. La casa de papel is nog steeds mijn lievelingsserie op tv. Als ik aan vakantie denk, dan denk ik aan zon, zee strand en veel cocktails. Een warm land dus, maar de wintersportvakantie vind ik ook heel leuk.

Mijn spel achter tafel is toch wel echt een meidenspel hoor: snel en veel contra. Ik zou het liefst nog een keer derde divisie spelen bij de heren en eredivisie bij de dames. Ik speel graag bij Hilversum, want het is een erg fijne club en ons team is niet alleen heel gezellig en leuk, maar ook goed fanatiek.

Lex Bruijn

Hoi, ik ben Lex. Ik ben pas 73 en woon in Leek (Groningen), samen met Tineke, met wie ik al bijna 42 jaar lief en leed deel en met onze boomer van negen, Spekkie. In Michelle (32) hebben wij een schat van een dochter. Zij woont in Groningen en werkt aan de uni.  Ik ben al een tijdje met pensioen, maar ik geef nog regelmatig cursussen aan mensen die werken bij gemeente en provincie.

Met het geven van die cursussen rijd ik het hele land door, maar ook met de meiden maak ik de nodige kilometers vanuit het Noorden. Een reisje naar Tanaka is al gauw 250 km, maar ik doe het met veel plezier. Wij kijken thuis graag naar (spannende) series en eentje die geweldige indruk maakte was ‘Liebeskind’. Die serie hield ons aan de buis gekluisterd.

Coachen is voor mij wel een geweldig leuke hobby. Verder gaan wij ook vaak naar het theater of een festival. Ik lees graag en samen proberen we te genieten van veel vakanties gedurende het jaar. Zon, zee en strandvakanties (vooral in Noord-Holland) staan bovenaan de lijst, maar ook het maken van citytripjes en wintersportvakanties zijn favoriet.

Ik heb het liever over mijn coachstijl, dan over mijn speelstijl. Die lijkt tegenwoordig meer op prutspong, dan op pingpong, maar ik vind het nog steeds leuk om een balletje te slaan. Als coach probeer ik rust uit te stralen en de meiden van, hopelijk, nuttige tips te voorzien. Ik zou graag nog eens met de meiden willen promoveren naar de eredivisie, omdat ik weet dat zij dat heel graag mee willen maken.

Het zijn leuke, gezellige meiden, maar ook fanatieke sporters. En zoals het echte sporters betaamt, willen zij graag ervaren waar hun grenzen liggen. Als coach wil ik graag een steentje bijdragen aan hun ontwikkeling en het verwezenlijken van hun ambities. Ik ben al heel lang lid van Hilversum en ondanks de grote afstand kom ik daar nog steeds met heel veel plezier. Dat is vooral te danken aan de mensen die er zijn, want zij zorgen voor een goede sfeer. Ook op de Super Saturdays voelen wij ons door veel toeschouwers goed gesteund en dat is mooi, want support kunnen de meiden goed gebruiken.