Warm weerzien met vertrouwde gezichten op 1e Super Saturday van TTV Hilversum

1e divisie A: TTV Hilversum – Herwaarden 1: 6-4
Arnoud Meijer 1, Wilfred Schipper 2 en Jelle Goossens 3

Het tweede maakte als team zijn debuut in de eerste divisie, maar allen hadden al de nodige ervaring opgedaan in deze klasse. Die ervaring zorgde ervoor dat Hilversum direct uit de startblokken knalde. Arnoud maakte nauwelijks fouten in zijn eerste wedstrijd tegen Fjodor Rademaker. Pas in de derde game was er enige spanning, maar Arnoud liet het niet zover komen en won de wedstrijd in drie games. In zijn tweede wedstrijd tegen kopman Frank Boute, ging het niveau met stappen omhoog. Frank maakte praktisch geen fouten op de verdediging van Arnoud, maar met aanvalsballen had Frank het beduidend moeilijker. Ondanks een sterke wedstrijd ging Frank er verdiend met de zege vandoor. Dit niveau kon hij helaas niet vasthouden in zijn wedstrijd tegen Vincente del Priore, in drie games ging de zege naar de sympathieke Brabander.

Wilfred begon met een ruime nederlaag tegen Frank, die liet zien hoe makkelijk tafeltennis ogenschijnlijk kan zijn. Wilfred herstelde zich, na een verloren eerste game, knap tegen Vincente door in vier games de overwinning te pakken. Wilfred maakte goede keuzes, maar wisselde goede momenten af met zwakke momenten. De winst zat hem steeds echter in de staart van de games. Extra scherpte en goede variatie bezorgde Wilfred de winst. Het slotstuk tegen Fjodor was ongekend. Uit geslagen positie kwam Fjodor op karakter terug in de wedstrijd. Vanaf 7-7 in de vijfde game was het Wilfred die de klok sloeg en Fjodor teleurgesteld achterliet.

Jelle speelde geconcentreerd tegen Vincente wat resulteerde in een overwinning in vier games. Tegen Fjodor was het een stuk spannender en ook daar moest een vijfde game de uitkomst bieden. Een sportieve wedstrijd op het scherpst van de strijd trok het Hilversumse publiek richting de tafel en zag Jelle net wat doortastender zijn. Het hoogtepunt kwam in de laatste wedstrijd van de dag tegen Frank. Aanvankelijk leek er voor Jelle geen eer te behalen, maar na een 2-0 achterstand kreeg Jelle meer en meer vat op het nagenoeg foutloze spel van zijn tegenstander. Frank miste twee matchpoints in de vierde game, waarna Jelle in de vijfde game niet meer te stoppen was. Frank zat er fysiek helemaal doorheen en moest Jelle feliciteren waardoor Hilversum een prima overwinning boekte. Tussendoor ging het dubbel verloren in vier games verloren, waarbij de nodige kansen werden gemist. Volgende week gaan de mannen op bezoek in Veenendaal bij het altijd gezellige SKF.

2e divisie A: TTV Hilversum 3 – De Toekomst 1: 6-4
Hans den Blanken 2, Lars Adema 2 en Donald Hessing 2

Een uitstekende teamprestatie van het derde herenteam. Tegenstander De Toekomst trad aan in de sterkste opstelling, maar ook Hilversum was op oorlogssterkte. Hans noteerde twee overwinningen tegen Erik Ernst en Tonnie Heijnen. Opvallend was de nederlaag tegen de 69-jaar jonge verdediger, Jaap van Hummel. Hoogtepunt was zijn wedstrijd tegen Erik, waar diep in de vijfde game een bal door Hans vol langs het net werd afgeslagen.

Vakantieganger Lars speelde naar eigen zeggen niet goed, maar won zoals verwacht van verdediger Jaap en van één van de meest succesvolle paralympische spelers van Nederland, Tonnie. Tegen Erik Ernst speelde Lars beter, maar bij 1-0 kon Lars een 9-6 voorsprong niet verzilveren.

Nieuw gezicht in dit team, maar niet in de tweede divisie, is Donald. Een flinke portie trainingsuren, in de tijd dat hij in het land is, betaalde zich direct uit. Tegen Erik ging de wedstrijd in drie krappe games nog verloren, maar Tonnie en Jaap werden in vier games op een nederlaag getrakteerd. Donald liet direct zien een versterking te zijn voor het team waar ook Ilan en Wouter Schoeber deel van uitmaken. Het dubbel was spannend, maar ging helaas verloren. Onder de streep bleef er een 6-4 overwinning staan. Een goede opmaat voor de competitie, waarin handhaving de doelstelling is.

3e divisie E: TTV Hilversum 4 – Westa 3: 8-2
René van de Velde 1, Wouter van der Mark 3 en Raymond van Putten 3

Het vierde team kende ook een prima start van de competitie. Op voorhand lijkt dit een competitie waarin de kaarten van te voren al zijn geschud. Scylla heeft een sterk team samengesteld en lijkt haast onklopbaar. Toch begonnen de mannen voortvarend aan het seizoen door ruim te winnen van Westa 3. Wouter had wat slaap in de ogen aangezien hij voor zijn werk elke dag om 02:00 uur naast zijn bed stond. Het niveau was echter te groot waardoor hij slechts twee games verloor. Ook Raymond kende weinig moeite met de Limburgers en verloor maar één game. Raymond verloor echter nog wat anders; een kilo of 15 (ruwe schatting!). De ene forehand na de andere ging langs de tegenstanders en met solide spel werden drie overwinningen genoteerd. Ook het dubbel van Wouter en Raymond werd makkelijk in winst omgezet. René kende een zware middag en beet twee keer in het stof tegen vaste waardes Nick van Birgelen en Mark Creemers. De invaller aan de kant van Westa kreeg geen vat op het spel van René waardoor hij tot één winstpartij kwam. Het is duidelijk dat het team uitkijkt naar de onderlinge confrontaties met Scylla.

3e divisie G: TTV Hilversum 5 – Disnierats 2: 5-5
Robert van de Horst 0, Jan Dubelaar 2 en Tjarko Bosma 2 en het gewonnen dubbel

Het goedlachse vijfde team was na een afwezigheid van een half jaar weer terug in de landelijke competitie. En dat is, niet alleen gezien de strijd die zij leveren, een goede zaak vanwege de gezelligheid die zij meebrengen. Dat de mannen goed kunnen tafeltennis bleek bij hun rentree. Disnierats kopman Marco van Elferen bleek voor de heren een niet te nemen horde. Jan kwam nog dicht in de buurt, maar kon het niet bolwerken. Jan bleek echter te sterk voor Roy Broersen en de dame met de mooiste achternaam, Melanie Bierdrager. Robert speelde niet zijn beste spel en moest naast Marco ook beide jeugdige spelers feliciteren. Zeker is dat Robert zijn waarde nog wel gaat bewijzen als de knikkers straks verdeeld worden. Tjarko was gelukkig weer in het Hilversumse tricot te bewonderen, iets wat hem duidelijk beter bevalt dan het tenue van SVE. Met twee overwinningen en een belangrijk aandeel in het dubbelspel, liet hij zien dat hij weer helemaal terug is. Ook voor dit team zal handhaving het devies zijn. Het team zag hun kopman Donald naar het derde gaan, maar ook zonder Donald zal dit team in staat zijn om te handhaven.

3e divisie B: TTV Hilversum 6 – De Toekomst 2: 5-5
Erwin Knecht 2, Duco Bruns 0 en André Louwen 3

Het zesde herenteam promoveerde vanuit de hoofdklasse naar de derde divisie en heeft een brede samenstelling. De prestaties van het team zullen hoe dan ook afhangen van de opstelling. De bekende gezichten van Duco, André en Erwin in de landelijke competitie moesten direct opdraven tegen het tweede team van De Toekomst uit Lochem. Vooral Erwin liet zien dat hij, ondanks een afwezigheid van enkele jaren, nog altijd op dit niveau moeilijk te kloppen is. Typerend is dat hij zijn batje vlak voor de competitie niet meer kon vinden en een willekeurig ander batje kocht. Zijn eerste pot tegen Frank Bruggeman werd in vijf games verloren, maar Tom Bleumink werd juist in vijf games verslagen. Erwin ging beter spelen en won makkelijker van Marten Adolfsen. Duco knokte voor wat hij waard was en was onfortuinlijk tegen Frank en Marten en verloor beide wedstrijden in vijf games. Tegen Tom was de spreekwoordelijke koek op en noteerde Duco slechts een handjevol punten. Samen met Erwin ging ook het dubbelspel verloren. André was uitstekende op dreef en verloor over de hele dag slechts twee games. Met goed serveerwerk en sluwe spinballen werden de sympathieke tegenstanders allen getrakteerd op een duidelijke nederlaag. Het team is ingedeeld in een zware poule en zal alle zeilen bij moeten zetten om handhaving af te dwingen. Een extra puntje was daarom welkom geweest, zeker gezien het feit dat veel wedstrijden in vijf games verloren gingen.

Door Jelle Goossens

Landelijk A, TTV Hilversum 1 – Kampenion 1: 4-6
Patrik Roest 1, Heleen Hop 1, Roy Kapel 1 en het gewonnen dubbel

Het eerste jeugdteam is matig begonnen aan de competitie. Tegen Kampenion, dat voor het eerst Landelijk A speelde, konden slechts 4 punten in eigen huis bewaard worden. Heleen kon haar goede vorm van de afgelopen weken niet direct etaleren in de competitie. De eerste wedstrijd tegen Gert-Jan de Lange ging in 3 duidelijke games verloren. Heleen revancheerde zich knap tegen Guido Wessels, door in de 5e game na een 5-1 achterstand met 10-5 voor te komen. Dat de winst uiteindelijk pas bij 12-10 kwam deerde niemand in het Hilversumse kamp. Ook tegen Wiebren van de Schootbrugge ging de wedstrijd over de volle 5 games, maar met 11-7 trok Wiebren aan het langste eind.

Patrik kende een wisselende dag. De concentratie was soms ver te zoeken, wat resulteerde in zwakke games die werden afgewisseld met sterke games. De eerste partij tegen Wiebren werd nog met 11-9 in de 5e game binnen gesleept, maar daarmee was de koek ook op. Tegen Gert-Jan werd nog wel de 5e game gehaald, maar deze kon niet in winst omgezet worden. Wiebren kwam niet in de problemen tegen Patrik en won duidelijk in 4 games.

Na een langslepende knieblessure mocht Roy eindelijk weer achter de groene tafel verschijnen. Dat hij nog een trainingsachterstand had mag duidelijk zijn, gezien het feit dat hij pas 2 keer heeft kunnen trainen tot nu toe. Het gebrek aan deze uren kwam duidelijk tot uiting in zijn spel. Veel eerste spinballen gingen mis, waardoor Roy zijn eerste 2 tegenstanders, Guido en Wiebren, beide geen game kon afsnoepen. Des te knapper wellicht het feit dat Roy van de sterkst geachte tegenstander, Gert-Jan, zichzelf kon revancheren en met 3-1 toch ook een punt voor Hilversum binnen kon slepen.

Dankzij het dubbel van Heleen en Roy, dat na 2 matchpoints tegen met 12-10 in de 5e game werd gewonnen, stond er uiteindelijk een 6-4 nederlaag op het scorebord. Volgende week mag het jeugdteam proberen de eerste overwinning binnen bij TT Nijmegen.

Door Arnoud Meijer