Vincent en Illion winnen zilver bij B-ranglijsttoernooi in Beverwijk

Afgelopen zondag was het B-Jeugdranglijsttoernooi in Beverwijk. Michiel, Sarthak, Illion en Vincent hielden de vlag voor Hilversum hoog. Michiel Cnossen, die inmiddels bij de leeftijdsklasse O-15 meespeelt, moest nog wennen aan het hogere niveau. Hij liet zien dat hij de afwisseling tussen enerzijds de tegenstanders onder druk zetten met een backhand flip en anderzijds profiteren van fouten van de tegenstander beheerst. Hiermee bleef hij op één winstpartij steken.

Bij de O-13 was er slechts één poule van 7. Hierin zaten Illion Zwart en Sarthak Dwivedi, waarbij ze onderling mochten beginnen. Dit duel werd door Illion gewonnen. Sarthak won uiteindelijk nog 2 wedstrijden. Illion zette zijn zegereeks voort. Alleen tegen Taha van Amsterdam, een bekende van de afdelingstraining, werd nipt verloren. Dit resulteerde in een tweede plaats (op de foto links Taha, rechts Illion).

Vincent Hoogland was als tweede geplaatst in zijn poule. Daardoor mocht hij tegen de op papier mindere tegenstanders beginnen. Inmiddels is het bijna traditie dat Vincent moeizaam van start gaat. De eerste partij werd nipt in 5 games gewonnen, gevolgd door een verlies. Om nog door te gaan zou lastig worden, want de sterkste tegenstanders stonden nog op het programma. Gelukkig begon hij ook beter te spelen, en won zelfs van Boaz, de nummer 1 geplaats in de poule. Hierdoor was Vincent op onderling resultaat in zijn poule eerste en door naar de kruisfinale. Zowel Vincent als Boaz wonnen hun halve finale. In de finale nam Boaz die zelf minder fouten maakte, revanche, waardoor Vincent genoegen moest nemen met het zilver (foto onder).