Verslag 37e Goirlekamp

Zondag 9 augustus

Nadat de leiding rond 2 uur aangekomen was, werd de Sparrenhof ingericht voor voor het 37e Goirlekamp. Voor Hilversum waren Janneke Mulder en Arnoud Meijer mee als kader, ook Pieter Salentijn (Hilversumlid) was mee, maar ditmaal voor Bijmaat.

Rond 4 uur arriveerden de eerste deelnemers. Na het opblazen van de luchtbedden, het tassen uitpakken en het kennismaken met elkaar, schoven alle 52 deelnemers om 6 uur aan voor een heerlijke spaghetti-maaltijd met als toetje fruityoghurt. Snel daarna stonden alle deelnemers alweer op het bijgelegen sportveld voor het eerste kennismakingsspel: Frisbeeën. Vol fanatisme en sportiviteit werd gestreden voor de eerste punten voor de kamptroffee. ’s Avonds was er nog voldoende ruimte over voor ontspanning waarna de jongste deelnemers rond half 11 naar bed gingen en de oudere deelnemers een uurtje later.

Foto 1

Foto 2

Maandag 10 augustus

Nadat de deelnemers met muziek om half 8 gewekt waren, schoof iedereen om 8 uur aan voor het ontbijt. Vervolgens op de fiets naar de zaal voor de eerste tafeltennistraining. Voor velen was het even wennen na een aantal weken (of zelfs maanden) geen bal geslagen te hebben. Nadat de keukenploeg gearriveerd was met brood, werd er na de lunch nog een extra activiteit ingelast. Iedereen deed dezelfde tafeltennisslagen op muziek in het felgele kampshirt, dat mede mogelijk gemaakt was door MJ Tafeltennis. Het resultaat (filmpje) is te bekijken via https://www.youtube.com/watch?v=x6ytCVsCm30 Vervolgens werd de middagtraining afgewerkt. De ruim 4,5 uur tafeltennistraining en 1,5 veldtraining was voor veel deelnemers toch wel weer even wennen na een rustige vakantie. Na het verplichte douchen in de zaal en het terug fietsen had de keukenploeg de tafels gedekt voor gefrituurde aardappelschijfjes met sla, appelmoes en een gehaktbal, met als toetje een vlaflip. ’s Avonds stond er een filmavond op het programma. De eetzaal werd omgetoverd tot een ware bioscoop, waar ‘Maleficent’ kon worden bekeken. De deelnemers kregen limonade en popcorn voor het ware bioscoopgevoel. Aangezien deze drukke dag toch wel een aanslag op het lichaam was, sliepen de deelnemers (bijna) allemaal vrij snel.

Foto 3

Foto 4

Dinsdag 11 augustus

Na het ontbijt van 8 uur stond er weer een tafeltennistraining op het programma. Het was duidelijk te zien dat er een dag eerder  veel tafeltennisuren gemaakt waren: De vastheid en techniek was direct al een stuk hoger! Ook nu was er weer een lunch, waarna iedereen richting sportschool ‘Jan de Rooy’ ging. Hier werd kennis gemaakt met Tai-chi (Innerlijke rust met de 5 elementen water, hout, vuur, aarde en metaal) en boksen (een fysiek zware training waarbij iedereen uitgeput raakte door de vele slagen en stoten). Na een heerlijke douche in de sportschool schoven de deelnemers aan voor het avondeten: Worteltjes met aardappelen en als afsluiter een chocolademousse. De dag was echter nog niet voorbij, het traditionele peanuttballtoernooi stond op het programma. Het spel dat lijkt op softbal werd vol enthousiasme gespeeld door alle deelnemers, waarbij het winnende  na afloop nog een potje tegen de leiding speelde. Ook nu was er nog voldoende ruimte om een kaartje te leggen, gezellig wat te kletsen of te tennissen, voetballen of een andere sportieve bezigheid.

Foto 5 Foto 6 Foto 7

Woensdag 12 augustus

Het opstaan ging elke dag wat moeizamer, de dagelijkse activiteiten, de wat kortere nachtjes gingen duidelijk hun tol eisen. Het programma van woensdag was gelukkig wat relaxter. Na het ontbijt bleven we op de Sparrenhof voor de shuttleruntest. Onder luid applaus van de mensen aan de kant werden er opvallend goede prestaties behaald. 4 mensen wisten de shuttleruntest zelfs uit te lopen! De lunch (inclusief smoothie) was ditmaal op de Sparrenhof, waarna er in de middag weer een tafeltennistraining op het programma stond. Nadat iedereen had genoten van een Oosterse rijsttafel met kipsaté van de barbecue en marshmallows, was er officieel een vrije avond gepland. Echter, de baldadigheid onder de leiding (elkaar met wat water nat gooien) mondde uit tot een enorm watergevecht van anderhalf uur met 52 deelnemers en 14 mensen van de leiding. Iedereen was volledig doorweekt, maar met de heerlijke temperaturen was dat totaal niet erg. Na een lekkere douche werd alle kleding over het gehele terrein uitgehangen. Elke droogmolen, picknickbank en zelfs toestellen in de speeltuin kregen wel één of meerdere kledingstukken om te laten drogen.

Foto 8 Foto 9

Donderdag 13 augustus

De donderdag is vaak de zwaarste dag van het kamp. Ditmaal werd de vermoeidheid van de eerdere dagen nog extra versterkt doordat er tropische temperaturen waren. Hierdoor werd het nog warmer in de tafeltennishal van Red Stars. Dit maakte de deelnemers niets uit, zonder te klagen stonden alle deelnemers zowel ’s ochtends als ’s middags achter de tafel. Ook werden er deelnemers af en toe geplaatst in een hogere groep om tegen nog sterkere sparringpartners te kunnen spelen. Nadat iedereen weer terug gefietst was met zijn trainingsgroep, trakteerde de keukenploeg iedereen op Mexicaanse tortilla’s en Griekse yoghurt met warme honing. Deze energie was duidelijk nodig, omdat ’s avonds de zeskamp nog voltooid moest worden. Zes verschillende spellen werden gespeeld, waarbij alle teams tegen elkaar streden voor de kamptroffee. De grote luchtkussens gaven veel plezier en het vele water was heerlijk voor iedereen om even af te koelen. Rond een uur of 10 werd de lucht enorm donker en begon het plotseling enorm hard te waaien. Een tropische onweersbui kwam aan bij de Sparrenhof, waarbij er vele lichtflitsen en harde donderklappen te zien en horen waren. Voor sommige deelnemers was dit toch wel wat eng. Omdat het daarbij ook nog eens enorm warm was op de slaapzalen sliepen de meeste deelnemers iets later dan gepland.

Foto 10 Foto 11 Foto 12 Foto 13

Vrijdag 14 augustus

De laatste tafeltennisdag was aangebroken. De laatste puntjes op de i werden gezet, waarna iedereen een oorkonde kreeg met tips en complimenten van hun tafeltennistrainer. ’s Middags kon iedereen een verfrissende duik nemen in zwembad ‘Stappegoor’ in Tilburg. Net op tijd voor een kleine bui kwamen de deelnemers om 6 uur weer aan bij de Sparrenhof, waar de deelnemers zich konden omkleden voor de thema-avond: Chique. De keukenploeg deed volop mee met dit thema en had de tafels prachtig gedekt. Het buffet bestond uit broodjes gezond, hotdogs, tosti’s en salade met een ijsje toe. Nadat de eetzaal was opgebouwd tot een mini-discotheek kwamen er vele leuke acts aan bod op de bonte avond. Nadat iedereen op de dansvloer aan het dansen was geweest tijdens de feestavond dook iedereen rond half 1 het bed in. Ondanks de uitbundige stemming, viel iedereen snel in slaap.

Foto 14 Foto 15 Foto 16

Zaterdag 15 augustus

Iedereen mocht een uurtje langer uitslapen. De deelnemers pakten voor het ontbijt alle spullen weer in en gingen met z’n allen en per trainingsgroep op de foto. Nadat iedereen het laatste ontbijt had gehad, werden de gehele accommodatie schoongemaakt door de leiding en deelnemers. De ouders kwamen rond 11 uur hun vermoeide kinderen weer ophalen. Iedereen had een geweldige week gehad, getuige de vele foto’s van slapende kinderen (en kaderleden) in de auto. Ook de leiding kan terug kijken op een geweldige week! Het 37e Goirlekamp was wederom een groot succes. De voorbereidingen voor het 38e Goirlekamp beginnen over enkele weken alweer, dat gehouden zal worden op 21 tot en met 27 augustus 2016.

Foto 17 Foto 18 Foto 19

Tijdens het kamp zijn er natuurlijk veel foto’s gemaakt. Deze zijn te bekijken via https://picasaweb.google.com/113759244869827285076/TafeltenniskampGoirle2015FotoSSander?authuser=0&feat=directlink

en

https://picasaweb.google.com/113759244869827285076/TafeltenniskampGoirle2015TelefoonFotoS?authuser=0&feat=directlink

Nogmaals de link van het filmpje ‘Goirle 2015: Droogtrainen op muziek’ https://www.youtube.com/watch?v=x6ytCVsCm30

Door Arnoud Meijer