Verslag 36e Goirlekamp

Voor de 36e keer werd het Goirlekamp georganiseerd. Samen met HBC en AMVJ waren er in totaal 46 deelnemers en 12 kaderleden die van 10 tot en met 16 augustus een geweldige week beleefden. Voor Hilversum deden de deelnemers Jeroen, Nanda, Lotte, Anne, Iris, Sander V, Lilian, Maike den B, Maike van B, Jari, Lars en Bas mee. Janneke Mulder (kookploeg) en Arnoud Meijer (trainer) waren als kaderleden mee.

Goirle groep

Zondag 10 augustus
Rond 16:00 uur kwamen de eerste deelnemers aan. Het oppompen van het luchtbed, uitpakken van de tassen en kennismaken met andere deelnemers kon beginnen. Rond 18:00 uur schoven alle deelnemers aan tafel, waar de kookploeg heerlijke pasta met rauwkost voorschotelden. ’s Avonds werden de deelnemers in groepen verdeeld om ‘Crazy Goirle’ te spelen: Een spel waarbij 60 opdrachten zo snel mogelijk voltooid moesten worden. Het team dat dit het beste deed won de meeste punten voor de kamptrofee die aan het einde van de week uitgereikt zou worden. Om 22:30 zochten de deelnemers tot 12 jaar hun bed op, een uurtje later voor de overige deelnemers.

IMG_20140810_193852

Maandag 11 augustus
Om 7:30 werden de deelnemers gewekt m et het lied ‘Wakker worden’ van Samson en Gert. Alle deelnemers, nu nog fris en fruitig, schoven 20 minuten later aan bij het ontbijt. Met een goed gevulde maag fietsten de deelnemers naar Red Stars in Goirle, waar ze zowel ’s ochtends als ’s middags een tafeltennistraining van bijna 3 uur hadden, inclusief de veldtraining. Tussen de middag werd de lunch weer gebracht door het kookteam, die ook ’s avonds voor een overheerlijke maaltijd zorgden, die bestond uit aardappeltjes met spinazie, boontjes of worteltjes en een hamburger. ’s Avonds gingen alle deelnemers naar de bioscoop in Tilburg, waar ze een film konden bekijken. De ene film bleek beter dan de andere, maar al met al was het wederom een geslaagde activiteit. Duidelijk werd dat de deelnemers moe waren van een lange dag, aangezien iedereen binnen een half uur sliep.

goirle tafeltennis

Goirle tafeltennis2

Dinsdag 12 augustus
Na Samson en Gert gehoord te hebben en weer te hebben ontbeten, stond ook deze ochtend een tafeltennistraining op het programma. Om het programma toch wat gevarieerd te houden, gingen we ’s middags naar de fitness. De onderdelen boksen en judo kwamen aan bod, waarbij iedereen de krachten met elkaar kon meten. Moe maar voldaan keerde idereen terug naar de Sparrenhof, waar iedereen honger had gekregen. De aardappeltjes met worteltjes en doperwtjes, bloemkool , rauwkost en appelmoes gingen er dan ook goed in! ’s Avonds werd het peanutball-toernooi gehouden. Alle teams streden vol passie om weer punten voor de kamptrofee te behalen. Het winnende team mocht het uiteindelijk nog tegen het kader opnemen. Na het peanutball-toernooi werden er nog wat kaartspelletjes gespeeld en vervolgens ging iedereen weer naar bed.

Goirle peanutball

Goirle judo2

Goirle judo

Goirle Boksen2

Goirle Boksen

Woensdag 13 augustus
Duidelijk werd dat de zware dagen hun tol begonnen te heffen. Waar de deelnemers de eerste ochtend nog om 7:50 al klaar stonden voor het ontbijt, werd nu elke minuut benut om precies om 8:00 aan het ontbijt te verschijnen. Gelukkig kon er daarna wat uitgerust worden, zodat iedereen klaar was voor de shuttleruntest. Toppers bij de heren was Melle van der Linde (HBC, trap 13,5), bij de dames won Iris de Bie (Hilversum, trap 12). Alle prestaties werden omgezet naar punten voor de kamptrofee. Iets eerder dan normaal werd er op de Sparrenhof geluncht, zodat er de gehele middag nog getafeltennist kon worden. Terwijl de kookploeg voor de nasi met saté van de barbecue, gebakken ei en rauwkost had gezorgd, kwamen er steeds meer rituelen tijdens het eten: Het zingen van diverse liedjes over eenden, koeien, Groenland, van voor naar achter en Joke die moest stoppen met koken, maar ook vlogen er verscheidene moppen door de eetzaal. ’s Avonds werd er nog een filmpje (het resultaat kan je HIER vinden) opgenomen waarbij elke deelnemer met een (grappige) zin aan bod kwam. Deze korte activiteit bood de deelnemers voor de rest een vrije avond, waar er vooral veel gekaart werd. Andere deelnemers kozen er voor om nog een potje te voetballen of gewoon relaxed te chillen.

goirle janneke

Goirle speeltuin Goirle keuken goirle shuttle run

Donderdag 14 augustus
Na het opstaan, wat nu écht veel moeite kostte, werd er begonnen met de trainingen. Echter na 15 minuten werd dit al onderbroken. Simme van Hettema (HBC) was namelijk 18 geworden en er stond een lesauto voor de deur! Simme mocht zijn eerste rijles nemen, de rest zwaaide hem uit waarna de trainingen vervolgd werden. Net als dinsdag werd de plaatselijke Albert Heyn bezocht om nog wat eten en drinken in te slaan. Tussen de middag werd de lunch weer verzorgd door het kookteam, alle trainers zagen hoe de deelnemers de laatste restjes energie uit hun lichaam persten om nog steeds de benodigde aanwijzingen te krijgen om hun spel te verbeteren. Nadat een verfrissende douche zagen de deelnemers dat alle fietsen omgedraaid waren! Het activiteitenteam had een geslaagde actie bedacht, waar iedereen hard om kon lachen! Uiteindelijk kon iedereen weer fietsen naar de Sparrenhof en konden de deelnemers genieten van een stamppot van wortelen en ui met een gehaktbal.  Direct na deze maaltijd stond de zeskamp nog op het programma: Alle deelnemers werden weer in groepen verdeeld en deden 6 spellen om punten voor de kamptrofee te verzamelen. Omdat veel deelnemers toch best nat waren geworden, konden ze genieten van een korte, maar warme douche om vervolgens hun bed weer op te zoeken.

goirle zeskamp goirle 6kamp

Goirle fietsen kop goirle eten

Vrijdag 15 augustus
De laatste dag werd net als alle andere dagen begonnen met een ontbijt om 8:00 uur. Nadat iedereen zoals elke dag naar Goirle was gefietst, werd de laatste tafeltennistraining van dit kamp afgewerkt. ’s Middags kon iedereen genieten van een heerlijk verfrissende duik in het zwembad, waar vooral alle glijbanen in trek waren. De kookploeg had ’s avonds voor kippensoep, met allerlei verschillende broodjes gezorgd (gezond, tonijn, bal gehakt en hotdogs). ’s Avonds stond de bonte avond op het programma, gevolgd door een pyjamaparty. Een uurtje later dan gebruikelijk gingen de deelnemers slapen, omdat het de laatste avond was. Het duurde iets langer dan gebruikelijk, maar relatief snel was de rust weder gekeerd op de Sparrenhof en keken alle kaderleden nu al terug op een zeer geslaagde editie van het Goirlekamp.

goirle pyjama2 goirle pyjama  goirle feest goirle bonte avond

Zaterdag 16 augustus
Een half uurtje later opstaan dan normaal, dus om 8:00 uur. Een half uurtje later werd het laatste ontbijt verzorgd door de kookploeg, waarna iedereen alle spullen in kon pakken en het gehele terrein weer schoongemaakt werd. De eerste ouders kwamen om 10:15 hun kinderen ophalen, de laatste deelnemers verlieten het terrein om 12:00 uur. Iedereen vond het een geweldig kamp en zal met veel positieve herinneringen aan dit kamp terug denken. Hulp nodig bij deze herinneringen of gewoon nieuwsgierig hoe het er in beelden uit ziet? Klik dan HIER, HIER of HIER om bijna 1600 (!) foto’s te bekijken van het 36e Goirlekamp!

goirle kader goirle groep4 goirle groep3 goirle groep2 goirle groep1