Veelvraat Teun Salentijn legt de gevestigde orde aan banden

Ondanks zijn jeugdige leeftijd zijn er nog maar weinig wisselbekers die Teun Salentijn niet in handen heeft gehad. Die van clubkampioen senioren is er een van. Tot gisteren. Want ook op die bokaal wordt binnenkort de naam ingegraveerd van het Huizer tafeltennistalent, die volgende week 17 wordt.

Verloor Teun vorig jaar nog de finale van Mick de Vette, dit jaar waren de rollen omgedraaid. De twee troffen elkaar dit keer in de halve finale, waarbij Teun overtuigend de overwinning pakte. In de andere halve finale had Arnoud Meijer, de kampioen van 2022, weinig moeite met een ander jeugdig talent, Mate Molnar. Toch was de jeugd uiteindelijk de gevestigde orde de baas. Want in de finale moest Teun alleen de openingsgame uit handen geven om daarna de verdediging van Arnoud met succes te beproeven en door te stomen naar zijn eerste clubtitel bij de senioren.  

In de B-klasse wist Marcel Hofman 2.0, gewapend met noppenbat, Matthijs Besseling van de eindzege af te houden. En in klasse 3  leverde de onvermoeibare veteraan Bert Kok een puike prestatie door na 9 partijen op rij nog fier overeind te blijven tegen de 47 jaar jongere (!) Erben Olij.

Met 43 deelnemers was het de hele dag gezellig druk in het Hilversumse Tafeltenniscentrum. Rond het middaguur schoven alle deelnemers aan voor de gezamenlijke lunch, tot in de puntjes verzorgd door de barcommissie. Tegelijkertijd werden de kampioensteams van het afgelopen jaar nog even in het zonnetje gezet. Waarna de batjes weer uit de tas kwamen voor de vervolgronden. Toernooileider Judit Csontos kon rond 17 uur de prijzen laten uitreiken.     

Na afloop gingen alle winnaars traditiegetrouw samen op de foto (tekst gaat door onder de foto).

Van links naar rechts: Arnoud Meijer, Teun Salentijn, Bert Kok, Erben Olij, Matthijs Besseling en Marcel Hofman.

Prijswinnaars Clubkampioenschappen senioren 7-1-2024:

Verzamelklasse 1:
1e  Teun Salentijn (Clubkampioen senioren 2024)
2e  Arnoud Meijer
Verzamelklasse 2:
1 Marcel Hofman
2e  Matthijs Besseling
Verzamelklasse 3:
1 Bert Kok
2e  Erbin Olij