Veel kanshebbers bij NK hardbat in Hilversum

Op zaterdag 14 juni vindt bij TTV Hilversum (Vaartweg 52) het 1e WUTTO Nederlands kampioenschap hardbat (‘plankjes’) in enkel- en dubbelspel plaats. Aan het NK doet vrijwel de complete Nederlandse top mee.Kanshebbers zijn onder anderen: Reginald Kraaijenbrink, Arnoud Meijer, Martin Groenewold, Lars Adema, Marty Hendriksen, Maarten Loeve. Er wordt voor het eerst in het enkelspel om de titel gestreden. In het dubbelspel staat inmiddels het vierde kampioenschap voor de deur. De titelverdedigers zijn Rino Alberts en Vincent Lenders van TTV Westa uit het Limburgse Wessem.
In het enkelspel komt er na de poulefase een splitsing tussen NK A en NK B. De beste vrouw in het gemengde gezelschap mag zich na afloop nationaal kampioene noemen. Er hebben tot nog toe nog maar twee dames ingeschreven, dus de organisatie hoopt op meer om in ieder geval een gouden, zilveren en bronzen medaille om te kunnen hangen.
Het NK begint om 10.00 uur. ’s Morgens is het dubbelspel en waarschijnlijk rond 13.00 uur start het enkelspel. Het toernooi eindigt rond 18.00 uur. Publiek is welkom. De toegang is gratis.

Maarten Loeve verraste afgelopen zaterdag vriend en vijand door de 2e WUTTO Avanti Open 2014 op zijn naam te schrijven. De 21-jarige speler van TTV Bit.nl uit Ede won in de halve finale van Lars Adema (die wegens kramp na drie games moest opgeven) en in de finale van topfavoriet en titelverdediger Martin Groenewold. De finale was ongekend spannend. Maarten zegevierde met 3-2. In de vijfde game moest hij een 10-4 achterstand wegwerken om uiteindelijk met 15-14 te zegevieren. Bij Avanti werd er met ‘schuurpapier’ gespeeld. Het was het eerste van drie kwalificatietoernooien voor het ‘World Championship of Pingpong’ in Londen, begin januari 2015.

Bats

In alle toernooien wordt gespeeld met identieke hardbats (plankjes) of met schuurpapierbats. Gedurende het toernooi moet elke spelergebruik maken van het bat dat op de tafel aanwezig is; het gebruik van eigen bats is niet toegestaan.
Uitleg: Bij aanvang van een toernooi ligt er op elke tafelhelft een batje. Het bat blijft gedurende het hele toernooi aan dezelfde kant van de tafel, dus er wordt na elke game en bij de wissel in de beslissende game steeds geruild van bat.

Telling

Bij hardbats (plankjes) wordt er gespeeld volgens het gebruikelijke systeem: games tot 11 met aan het einde een verschil van minimaal twee punten. Tijdens toernooien met ‘schuurpapierbats’ wordt gespeeld volgens het Engelse systeem: games tot 15 en géén twee punten verschil aan het einde van de game.

Ranglijsten

Resultaten, behaald tijdens WUTTO-toernooien, tellen mee voor de WUTTO-wereldranglijst (36 maanden) en voor ‘2014 ranglijst’. Je vindt de ranglijsten op www.wutto.org.

Informatie

Wil je meer weten of het WUTTO-tafeltennis of een WUTTO-toernooi organiseren, neem dan contact met ons op: info@wutto.org   –   06-83972967.  Voor foto’s over WUTTO-tafeltennis kun je ook bij ons terecht!