Van der Lee en Van der Mark schitteren

In de derde ronde van de landelijke competitie behaalden de heren van Hilversum een verdienstelijk gelijkspel tegen Westa. Het eerste damesteam was ook dicht bij  3-3, maar verloor toch met 4-2 van Heerlen.De overige landelijke teams van Hilversum presteerden over het geheel genomen naar behoren, al moesten team 3 en 4 wel hun meerdere erkennen in respectievelijk US 1 en US 2.

Heren eredivisie A Hilversum 1 – Wijzenbeekkled/Westa 1:  3 – 3

Nathan van der Lee 2, Gamal de Groot 1 en Jelle Goossens 0

De mannen van Hilversum hebben een goed resultaat neergezet. Na de dikke nederlaag tegen Smash vorige week wilden de heren van Hilversum het thuispubliek trakteren op een mooie wedstrijd. Nathan opende het bal tegen de nog ongeslagen Rino Albers. Een zware kluif dus voor Nathan, die in de eerste game direct de toon zette door op de belangrijke punten toe te slaan. Na een 12-10 winst en een 7-11 verlies in de tweede game pakte Nathan gedecideerd de derde game met 11-6 en geruggensteund door de voorsprong wist Nathan na een 9-10 achterstand in de vierde game met een serie van 3 punten de winst binnen te halen.

Over Jelle kunnen we korter zijn. Buiten het feit dat dit niet zijn favoriete tegenstanders zijn, had Jelle ook zijn dag niet. In zijn eerste wedstrijd tegen Bob Franssen moest het gebeuren. Helaas kwam Jelle geen moment in zijn spel en moest hij na drie gespeelde games zijn tegenstander feliciteren. Ook Gamal moest het tegen Westa niet van zijn openingswedstrijd hebben. Tegenstander Qiang Liu bleek oppermachtig en met slecht 15 punten over 3 games keek Gamal reikhalzend uit naar zijn tweede wedstrijd tegen Rino Albers.

Na de pauze zette Nathan Hilversum weer op het goede spoor door Bob Franssen in straight games aan zijn zegekar te binden en daarmee ongeslagen te blijven. De meest spannende wedstrijd van de dag was die tussen Gamal en Rino. Ondanks een 8-11 verloren eerste game stond er een andere Gamal achter de tafel dan in zijn eerste wedstrijd. Het publiek dat dit aanvoelde zette in het aanmoedigen een tandje bij. Met drie uitstekende gewonnen games op rij pakte Gamal de winst en lijkt zijn oude vorm weer terug te zijn. Hilversum stond hierdoor weer op een 3-2 voorsprong. Jelle had ook tegen Qiang weinig kans.

Komende zondag, 4 oktober, speelt Hilversum in Klazienaveen de lastige uitwedstrijd tegen Itas DTK, met daarin o.a. Michel de Boer en Barry Wijers (aanvang 14 uur).

Dames eredivisie A: Hilversum 1 – TTV Lybrae Heerlen  1 :  2 – 4

Heleen Hop 2, Alice Vos 0, Marianna Rolikova 0   

Het andere eredivisie team van Hilversum moest dit weekend aantreden tegen de dames van en uit Heerlen. Met de voorkennis dat als kopvrouw Li Nan Sun mee zou spelen, Hilversum direct met 0-2 achter zou staan, en de punten behaald moesten worden uit de overige vier wedstrijden.

Nadat Alice in de openingspartij punten had gesprokkeld tegen Li Nan was het de beurt aan Heleen die de zwakste schakel van de tegenstanders Eline Gelderman achter zich zou moeten laten. Met zeer solide spel voldeed Heleen aan deze opdracht. Ze won met 3-0 en liet daarmee de 1-1 op het scorebord verschijnen. Voor de pauze werd ook nog de hangpartij tussen Marianna Rolikova en Laura van Open gespeeld. Marianna, die in de herencompetitie inmiddels hoofdklasse speelt en daarin prima acteert, had opvallend veel moeite met het lange noppenspel van Laura. Zonder gamewinst moest Marianna de eer aan haar tegenstandster laten en stonden de dames bij rust met 1-2 achter.

Na de pauze startte Alice als een wervelwind in haar partij tegen Eline met 11-4 en 11-3 leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Vanuit de luwte ging Eline vervolgens steeds beter spelen en bracht Alice zichzelf in moeilijkheden doordat zij zich mentaal niet kon herpakken. Met 8, 9 en 8 tegenpunten ging de overwinning naar haar tegenstandster en waren de druiven zuur voor Alice. Na de ingecalculeerde nederlaag van Marianna tegen Li Nan was het aan de nog ongeslagen dames Heleen en Laura om in een onderling duel uit te maken wie deze dagstatus kon behouden. In de mooiste wedstrijd van de dag pakte Heleen vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief en gaf dit uiteindelijk in de beslissende vijfde game niet uit handen. Sterker nog: de game met het grootste verschil: 11-6 gaf de overwinning van Heleen nog meer glans.

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – Vice Versa 1:  9– 1

Wouter van der Mark 3, Wilfred Schipper 3, (invaller), Vincente del Priore 2

Na de prima 1-9 overwinning op SVE is het tweede herenteam weer vol gefocust op het kampioenschap. In speelweek 3 kwam het niet te onderschatten Vice Versa op bezoek. Omdat Lars Adema en Wouter Schoeber door privé omstandigheden niet konden spelen, werd voor de tweede keer een beroep gedaan op Vincente del Priore uit team 3. Een uitstekende keuze gezien de prachtoverwinning van Vincente op Peter van Iwaarden in de openingswedstrijd. Peter werd slechts 1 game gegund.  Daarna was het weer eens Van der Mark-time. De boomlange kopman Jeroen de Heide speelde een prima partij echter na drie gespeelde games was de wedstrijd alweer voorbij en was de 2-0 daar. Wilfred had het bijzonder lastig tegen Jurgen Wens. De eerste 3 games werden met minimaal verschil gewonnen en alleen in de vierde game was het sterkteverschil duidelijker, met 11-2 pakte Wilfred de winst.

In het vervolg van de wedstrijd bleef Wouter zonder gameverlies en kroonde hij zich als man of the match. Vicente won ook bijzonder knap van Jeroen, maar was daarentegen verrassend kansloos tegen Jurgen. En Wilfred bleef net als Wouter ongeslagen. Hij ging echter wel door het oog van de naald tegen Jeroen de Heide, die een matchpoint kreeg, maar deze ongelukkig niet kon verzilveren.

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – US 1:  3– 7

Hans den Blanken 2, Frank van der Wurff 1, Max Koopman 0 

Voor het derde was het punten sprokkelen tegen het sterke vlaggenschip van US. Dat Hans zijn zinnen had gezet op een goed resultaat werd al direct duidelijk vanaf het eerste punt dat hij sloeg. Hij pakte een prima 2-0 voorsprong tegen Dylan Kret. Vervolgens was het Dylan die goed terugkwam en de stand in games gelijk trok. In de beslissende vijfde game was Hans nipt de sterkste door met 12-10 de partij naar zich toe te trekken.

In het vervolg van de wedstrijd kwam US op een 1-6 voorsprong, waarbij Hans met 8-11 in de vijfde game van Angelo Antonietti verloor; Max Koopman steeds iets tekort kwam in zijn wedstrijden tegen Angelo en Pieter Danes; En Frank tegen Dylan en Pieter op de cruciale punten niet thuis gaf. Hierna gaf Hans het startsein om de laatste punten alsnog binnen te slepen. Hans deed dit door Pieter met 11-9 in de vijfde game te verslaan. Op karakter pakte Frank in zijn laatste wedstrijd verrassend eenvoudig de winst op Angelo middels een 3-0 overwinning. Inmiddels was het dus 3-6 en leek een verrassing in de maak toen Max tegen Dylan Kret de eerste 1,5 game foutloos met zijn backhand speelde. Na 11-5 winst en een 7-5 voorsprong leek het te gaan gebeuren. Helaas was de schwung van het ene op het andere moment verdwenen en deed Max zichzelf tekort.

Heren derde divisie: Hilversum 4 – US 2: 4 – 6

André Louwen (invaller) 2, Danny Mol 1, René van de Velde 0

Het vierde, dat met invaller André Louwen aantrad, kreeg een oude bekende op bezoek. De reserves van US staan regelmatig garant voor spektakel zowel achter de tafel als tijdens de derde helft. René opende de wedstrijd met een duidelijke 0-3 nederlaag tegen US kopman Jean Paul Montanus. Vervolgens trok Danny de stand gelijk door Jos Prinsen slechts 1 game te gunnen. Toen André Han Geluk van tafel joekelde en samen met René het dubbel in 3 games wist te winnen stond er ineens een 3-1 voorsprong op de borden en leek een overwinning in de maak. De sleutelpartij tussen Danny en  Jean Paul bleek uiteindelijk de ommekeer in de wedstrijd. Danny kwam uitstekend terug van een 0-2 achterstand en bleef prima bij in de vijfde en beslissende game, maar moest uiteindelijk met 7-11 zijn meerdere erkennen in Jean Paul. In het vervolg van de wedstrijd versloeg André Jos Prinsen met 3-0. Maar verloor nog wel in vieren van Jean Paul. René bleek niet zijn dag te hebben. Hij pakte in de slotpartij tegen Jos Prinzen nog wel de eerste game, maar verder kwam hij niet.

Heren derde divisie: Hilversum 5 – HBC 1:   6 – 4

Jan Dubelaar 3, Robert van der Horst 1, Pieter Salentijn 1 

In één van de zwaarste poules van de derde divisie moet het vijfde proberen om het hoofd boven water te houden. Concurrent HBC kwam op bezoek en het was aan de Hilversummers om toe te slaan. Kopman Jan Dubelaar won verrassend eenvoudig van Jeroen Kuijt. Dat Pieter Salentijn zijn opponent Ralf Stolk geen enkele game gunde, was nog een pluspunt. Vervolgens mocht Robert van der Horst kijken of hij puntjes kon sprokkelen tegen kopman en hardhitter Josco Maaskant. Het werd een echte wedstrijd, waarbij Robert verrassend een 2-1 voorsprong nam en ook in de vierde game kansen had. Het bleek, toen de rook optrok, net niet genoeg voor Robert, want met 10-12 en 8-11 trok Josco aan het langste eind. Ook het dubbel werd gewonnen door het duo Pieter en Jan. In de loop van de wedstrijd bleken er 2 hangpartijen te zijn. Robert had erg veel moeite met derde man Ralf. Hij kwam met 11-9 in de vijfde game met de schrik vrij. Pieter daarentegen slaagde er niet in om een 10-6 voorsprong in de vijfde en beslissende game te verzilveren. Na 10-10 kreeg Pieter nog wel op 12-11 een vijfde matchpoint, maar ook dat matchpoint wist Josco weg te werken. Toch mocht Hilversum tevreden zijn met de 6-4 overwinning.