Tweede Super Saturday: publiek welkom met coronatoegangsbewijs

Komende zaterdag, 9 oktober, spelen alle landelijke teams hun tweede thuiswedstrijd  (aanvangstijd 16 uur). Je bent van harte welkom om de wedstrijden bij te wonen. Omdat er onder andere een duel in de eredivisie wordt gespeeld, gelden de voorwaarden van de Rijksoverheid voor het bezoeken van topcompetities. Dit betekent dat je vanaf 15 uur als bezoeker een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig hebt. En dat iedere bezoeker van 13 jaar en ouder een geldige QR-code moet laten zien.

Hier staan ook voordelen tegenover. Omdat de coronamaatregelen zijn versoepeld, hoeven de wedstrijden en het publiek niet meer over twee zalen te worden verdeeld, zoals bij de eerste Super Saturday het geval is. Dat komt de sfeer ten goede en is prettig voor zowel spelers als publiek. Verder verdwijnen vanaf 15 uur de blauwe hekjes in de kantine die aangeven waar je een CTB moet laten zien en waar niet. Wel zo praktisch.     

Je kunt dus gewoon je hapje en drankje bestellen bij de bar, terwijl je intussen zit te genieten van mooi tafeltennis. Zelfs meer dan een hapje, want ook komende zaterdag zijn de populaire maaltijdschotels die horen bij Super Saturday, weer verkrijgbaar.

Alle landelijke teams in actie

Alle vijf de landelijke seniorenteams komen zaterdag in actie. Qua tafeltennis valt er veel te beleven, al is het even wennen: een wedstrijd in zowel de eredivisie als de eerste divisie bestaat vanaf dit seizoen uit 7 partijen: 6 enkels en een dubbel.

Hilversum 1, Hilversum 2 en Dames 1 maken dus een ‘zevenklapper’. Hilversum 3 en Hilversum 4 spelen nog 10 ‘potjes’ in resp. de tweede en derde divisie. De bedoeling is dat het 7-partijen systeem volgend jaar ook in de tweede divisie wordt ingevoerd en daarna in de derde divisie. Waarmee in het landelijk een eind komt aan de marathonmatches van vijf uur en langer.

Eredivisie: ProActiefTT/ Hilversum1 – TTV Maashorst 1

Teamselectie: Khalid Assar, Adrien Cotton, Lauric Jean, Xavier Peral Parent, Benjamin Rogiers, Nolan Schultz

Hilversum 1 leed twee achtereenvolgende nederlagen, deels veroorzaakt door privé-omstandigheden van kopman Lauric Jean, en staat met 7 punten achterstand op koploper Maashorst op de gedeelde 4e plaats. De Brabanders die dus aan de leiding gaan in de eredivisie komen zaterdag op bezoek. Hilversum moet dus vol aan de bak tegen het trio Schärrer, Hardmeier en De Hoop. Als Hilversum dit keer wel met het sterkste team kan aantreden, belooft het een mooie strijd te worden in de top van de eredivisie.   

Eerste divisie: HiIversum 2 – De Boer Taverzo 2 (aanvang 16 uur)

Teamselectie: Elwin Huiden, Arnoud Meijer, Mick de Vette

Hilversum 2 doet het uitstekend in de eerste divisie en gaat na 3 wedstrijden fier aan kop met 17 punten. Zaterdag kunnen we wellicht getuige zijn van een broederstrijd tussen Elwin Huiden en zijn oudere broer Arjen. Of het ook echt zover komt, hangt af van de opstellingen van beide teams, want in het verkorte systeem spelen niet alle spelers meer tegen elkaar. Tot verdriet van sommigen. Een interessante ontmoeting, ook al omdat het team uit Zoetermeer toptalent Ivan Kahn in de gelederen heeft. Er valt naar verwachting veel te genieten in dit eerste-divisieduel.  

Tweede divisie: Hilversum 3 – US 1 (aanvang 16 uur)

Teamselectie: Hans den Blanken, Tali Cohen, Yoeke Gunsing, Donald Hessing

Alle hens aan dek voor Hilversum 3, dat een loodzware tweede-divisiepoule moet zien te overleven. Met een schamele 11 punten uit 3 wedstrijden staan de ‘jongens en meisjes’ van het derde op de met US gedeelde onderste plek. Een cruciaal duel dus. Bijna de helft van de Amsterdamse punten werd bij elkaar geslagen door ex-eredivisiespeler Jonah Kahn; inderdaad, de vader van Ivan die dus de tafel ernaast in actie komt. Behalve Kahn heeft US nog liefst 7 spelers op de teamlijst staan, onder wie ex-Hilversum-speler Tycho Dekkers en oud-Shotter Jos Prinzen. We zullen zien wie er uit deze tombola aan tafel verschijnen. Winnen is het devies om de onderste plek te verlaten.    

Derde divisie: Hilversum 4  – Buitenpost 2 (aanvang 16 uur)

Teamselectie: Tjarko Bosma, Jan Dubelaar, Marcel Hofman, Djermo Roest, Pieter Salentijn, Teun Salentijn.

Een vader die naast zijn zoon speelt. En een vader die samen met zijn zoon  speelt. De 14-jarige Teun (67%) heeft in korte tijd vader Pieter (50%) dankzij niet aflatende trainingsarbeid weten te overtreffen. Dat belooft wat voor de toekomst. Team 4 zit sowieso in een razend spannende poule, waarin de nummers 2 t/m 5 allemaal 15 punten hebben vergaard. Exact het gemiddelde na 3 wedstrijden. Op papier doen Hilversum 4 en Buitenpost 2 dus niet voor elkaar onder. Wie gaat het verschil maken in deze wedstrijd?     

Dames eerste divisie: Hilversum 1 – de Boer Taverzo 1 (aanvang 16 uur)

Teamselectie:Angelique van den Bosch, Rosa Bosselaar, Julia Cao, Anne Hoogeveen, Fleur Hoogeveen, Aniek Jansen.

Het trio van Taverzo is, net als Hilversum, ongeslagen en volgt op slechts 2 punten. De tegenstanders hebben elk een andere speelstijl en behoorlijk wat ervaring op dit niveau. Dat betekent dat Hilversum het zwaar krijgt. In de afgelopen jaren hebben Wianka Overbeeke, Nadia Huizer en Inge van der Gaag laten zien dat zij met de besten in deze klasse meekunnen. Coach Lex Bruijn heeft weliswaar 6 speelsters op de teamlijst staan, maar moet elke week puzzelen wie er beschikbaar is. Het feit dat Aniek Jansen afgelopen zaterdag met knieproblemen uit moest vallen, maakt het er niet makkelijker op. De laatste ontmoetingen tussen beide teams eindigden in 6-4 of 5-5. Hilversum – Taverzo staat zaterdag onder de deskundige leiding van River Briët, die zelf in een van de landelijke jeugdteams van Hilversum speelt.