Tweede Super Saturday bij TTV Hilversum   

Komende zaterdag, 28 september, is de tweede Super Saturday van dit seizoen (aanvang 16 uur). Op heren 1 na spelen alle landelijke teams thuis. Heren 2 is in de winning mood en moet dat zien vast te houden tegen Assen. Heren 3 moet zich zien te herstellen van een dramatische start, terwijl heren 4 in de derde divisie punten moet sprokkelen tegen koploper HBC. Dames 1 krijgt in de eerste divisie hekkesluiter Taverzo op bezoek. 

Je bent van harte welkom om onze teams aan te moedigen.    

Uiteraard staat komende zaterdag het barteam weer voor je klaar en is de befaamde Hilversum-schotel weer verkrijgbaar.

Eredivisie, 16 uur: Van Wijnen Smash 1 / ProActief TT Hilversum 1

Teamselectie: Lauric Jean, Haiqal Ashraf, Martin Khatchanov, Nolan Schultz, Patrick Oeij, Cosmin Stan, Wai-Lung Chung, Coach: Bert Olofsen.

Heren 1 heeft in de eredivisie een afwijkend speelschema. Zo kan het gebeuren dat dit team zaterdag een uitwedstrijd speelt, terwijl de andere Hilversum-teams thuis in actie komen. Na twee relatief eenvoudige overwinningen tegen resp. Tempo Team (6-0) en Salamanders (1-5) wacht nu de eerste serieuze testcase voor het team van coach Bert Olofsen. Smash, met Barry Wijers, Koen Hageraats en Martijn de Vries, werd in mei in Hilversum voor de eerste keer in de geschiedenis landskampioen en behoort ook dit jaar tot de favorieten. Olofsen beschikt over een fitte selectie en we mogen ervan uitgaan dat in Hattem een sterk en gemotiveerd team achter tafel staat. Het resultaat van deze kraker geeft een eerste indicatie van de krachtverhoudingen in de top van de eredivisie. 

 

Tweede divisie, poule A, 16 uur: Hilversum 2 – Assen 1

 

Teamselectie:  Arnoud Meijer, Mick de Vette, Lars de Visser, Gamal de Groot.     

 

Hilversum 2 wil graag terugkeren naar de eerste divisie en heeft met een score van 22 punten uit de eerste drie wedstrijden een goede basis gelegd om dit doel te bereiken. Meijer en consorten hebben echter in TTV Buitenpost een concurrent van formaat, die de Hilversummers op de hielen zit. Volgende week is de onderlinge kraker in het hoge noorden. Zaterdag komt Assen op bezoek. Het team van routinier Jan Meppelink behoort tot de middenmoot. Voor Hilversum is het zaak om door middel van een ruime overwinning de koppositie te versterken.     

 

 

Tweede divisie, poule B, 16 uur: Hilversum 3 –  Alexandria’66 1

 

Teamselectie: Wouter Schoeber, Tali Cohen, Tjarko Bosma, Donald Hessing, Joris Gieskens

 

Hilversum 3 speelt met dezelfde selectie als vorig jaar, maar de resultaten zijn tot dusverre bedroevend. De tragedie van een vijfmansteam is dikwijls dat je met invallers moet spelen en dat is ook hier het geval. Voeg daarbij dat Joris Gieskens zijn topvorm nog niet te pakken heeft en de slechte start (een schamele 5 punten uit de eerste 2 wedstrijden) is verklaard. Wellicht dat zaterdag, mits de vaste bezetting achter tafel staat, het tij gekeerd kan worden tegen Alexandria’66, dat in Laurens van Raadshoven een gedegen kopman heeft maar als team te kloppen lijkt. Een overwinning is noodzaak om van de laatste plaats te geraken.     

 

Derde divisie, poule G, 16 uur : Hilversum 4 –  HBC 1

 

Teamselectie: Yoeke Gunsing, Raymond van Putten, Pieter Salentijn, Djermo Roest, Marcel Hofman, Sander van Buul.

 

Team 4 had zelfs met een 6-persoons bezetting nog een invaller uit de 3e klas nodig in de uitwedstrijd tegen ONI. Voor de technische commissie misschien iets om eens over na te denken met het oog op de toekomst. Team 4 wacht zaterdag een zware thuiswedstrijd tegen kopkoper HBC. Het team van Jeroen Kuijt, Josco Maaskant en Fred van Oostenrijk hoort eigenlijk thuis in de tweede divisie. Het zal voor Hilversum dus punten sprokkelen worden. Het is te hopen dat team 4 ook in uitwedstrijden deze competitie met een volwaardig derde-divisieteam op de proppen komt.    

 

Dames eerste divisie, poule A, 16 uur: Hilversum 1 – BeneluxGroup Taverzo 1

 

Teamselectie: Sanne Briefjes, Neha Gupta, Angelique van den Bosch. Iris de Bie, Carla van der Hulst, Chanel Verschoor.

 

Zaterdag komen de dames van Taverzo naar Hilversum. Forse nederlagen tegen de, op papier, sterkste teams in de 1e divisie (DHC en De Treffers)  hebben dit team slechts 1 punt bezorgd waarmee de Hagenezen stijf onderaan staan met al vijf punten achterstand op Hilversum. Eerdere confrontaties tussen beide teams hebben uitgewezen dat de onderlinge krachtsverhouding vrijwel gelijk is.  Beide teams wonnen en verloren een keertje. Taverzo komt beslist met de geslepen Nadia Huizer achter tafel en zij zal zich ongetwijfeld laten vergezellen door hardhitter Wianka Overbeeke en de jonge Jessica Eijgelsheim. Coach Lex Bruijn hoopt natuurlijk dat zijn meiden hem op zijn  verjaardag een overwinning cadeau zullen doen, maar dat dit niet makkelijk zal zijn staat van te voren al vast. De wedstrijd begint, zoals gebruikelijk, om 16.00 uur en iedereen is welkom op de Vaartweg om de thuisploeg aan te moedigen.