Twee Super Saturday’s die je niet mag missen!

Na een wat moeizaam op gang gekomen voorjaarscompetitie met 2 vrije speelweken achter elkaar gaat het vanaf nu los in het landelijk. Voor Hilversum betekent dit maar liefst twee Super Saturday’s achter elkaar. Zowel komende zaterdag, 24 februari, als de week er op, 2 maart, kun je op maar liefst 7 tafels genieten van landelijk tafeltennis in optima forma (aanvang 16.00 uur). 

Dames 1 wist afgelopen zaterdag in de noordkop een puntje af te troggelen van ex-landskampioen Den Helder. En staat de komende weken voor nieuwe uitdagingen in de eredivisie. Ook de landelijke herenteams in de 1e en 3e divisie moeten flink aan de bak. Je bent van harte uitgenodigd om de wedstrijden bij te wonen en onze teams aan te moedigen in ons gezellige Tafeltenniscentrum aan de Vaartweg. Natuurlijk staat zoals altijd het barpersoneel weer voor je klaar met een drankje, borrelhap, of maaltijdschotel.

Zelf spelen kan ook tijdens Super Saturday!

Wil je liever zelf een balletje slaan tijdens Super Saturday? Dat kan! De Oskamzaal is tijdens Super Saturday open voor clubleden (jeugd en senioren) die zelf willen spelen.

De tijden waarop je kunt vrijspelen in de Oskamzaal:
Zaterdag 24 februari: tussen 13.00 en 19.00 uur
Zaterdag 2 maart: tussen 13.00 en 19.00 uur

Ook diverse jeugdteams komen thuis in actie.
Vind je het leuk om de aankomende talenten van onze vereniging aan het werk te zien, dan kun je al vanaf 11 uur in onze zaal terecht.

Attentie: Het Jeugdbestuur zoekt seniorleden, die een of meerdere keren thuis een jeugdteam willen begeleiden op zaterdag. We zoeken leden met wedstrijdervaring, je hoeft niet perse in een hoger team te spelen.
Het kost je een paar uurtjes op zaterdag, Je kunt zelf bepalen hoe vaak je een jeugdteam wilt begeleiden.
Heb je interesse? Neem contact op met Eugène Staffhorst: e.staffhorst@planet.nl

Programma landelijke senioren zaterdag 24 februari en 2 maart 2024:

Dames eredivisie:
24-2: HiIversum 1 – FysiqVision/SKF 1 (aanvang 16.00 uur)
2-3:   HiIversum 1 – Scylla 1 (aanvang 16.00 uur)


Teamselectie: Rosa Bosselaar, Marlieke de Gier, Fleur Hoogeveen, Priscilla Loesberg, Annerieke Plette, Shirin Ghalehbeigi.

Zaterdag komen de dames van SKF uit Veenendaal naar Hilversum. Zoals elke week in de eredivisie een tegenstander die voor de Hilversummers op zijn zachtst gezegd een uitdaging vormt. Op de teamlijst van de sympathieke bezoekers staan toppers als Melanie Bierdrager, Carla Nouwen en de schier onverslijtbare Brenda Vonk, aangevuld met de zeer talentvolle jeugdspeelster Xijin Zheng en de jonge Robin Klomp, terwijl men ook nog een beroep kan doen op Marlotte Staps. Hilversum coach Lex Bruijn hoopt net als afgelopen zaterdag tegen Den Helder een puntje af te kunnen snoepen van deze ervaren tegenstanders.  Ervaring opdoen, leren van deze wedstrijden, steeds een beetje beter worden en steeds alles geven, met die instelling komen de meiden van Hilversum elke keer achter tafel.

In de 2e thuiswedstrijd op rij komt Scylla op bezoek. De Leidenaren hebben 2 speelsters op de lijst staan die het verdedigen tot kunst hebben verheven. Evelien Hengstman werd vorig jaar nog gekroond tot Europees kampioen bij de veteranen. Ook Marie Depuydt beschikt over een ijzeren verdediging. Daarnaast bestaat het selectie van Scylla uit 4 aanvallende speelsters, onder wie jeugdig talent Jitte de Klerk.
Zoals het er nu naar uitziet zal voor Hilversum Shirin Ghalehbeigi haar debuut maken. Shirin vindt zelf dat ze nog lang niet op het door haar gewenste niveau is en dat we dat pas na de zomer van haar kunnen verwachten. Zij is er tenslotte bijna 10 jaar tussenuit geweest en heeft pas onlangs het batje weer ter hand genomen. Hilversum coach Lex Bruijn is realistisch in zijn verwachtingen over de prestaties van Shirin. ‘Alleen al haar aanwezigheid achter tafel is een stimulans voor de andere meiden’, meent hij. Al met al ingrediënten genoeg dus om er op de eerste zaterdag van maart een fraaie wedstrijd van te maken in de gezellige zaal van Hilversum.

Heren, eerste divisie, Poule B:
24-2: HiIversum 1 – Het Markiezaat 1 (aanvang 16.00 uur)
2-3:   Hilversum 1 – Hercules 1 (aanvang 16.00 uur)

Teamselectie: Mark Hankel, Arnoud Meijer, Teun Salentijn, Mick de Vette.

Het is niet voor het eerst dat er sprake is van geringe krachtsverschillen in de eerste divisie. Hilversum gaat met een krappe selectie deze competitie voor handhaving. De eerste twee wedstrijden tegen resp. Sittard en Scyedam gingen beide nipt met 7-6 verloren. Tegen het laag geklasseerde Het Markiezaat uit Bergen op Zoom moet zaterdag de eerste overwinning worden behaald. Liefst ook met ruime cijfers om enige afstand te nemen van de onderste plaatsen. Een uitgelezen kans ook voor Mark Hankel om zijn povere winstpercentage uit de eerste twee wedstrijden (1 uit 6) wat op te vijzelen.
Een week later krijgen Meijer en de zijnen een aanzienlijk sterkere tegenstander op bezoek. Hercules, met de broers Daan en Aron Sanders en good-old Thijs Smit, behoort tot de titelkandidaten in de eerste divisie. Het won met 10-3 van Het Markiezaat.  Het team uit Terborg heeft ook nog de ex-eredivisiespelers Martin Brinkhoff en Jurgen Pastoors achter de hand, Hilversum kan dus op 2 maart z’n borst natmaken.  

Heren, derde divisie, poule E:
24-2: HiIversum 2 –Wezep 1 (aanvang 16.00 uur)
2-3:   Hilversum 2 –  De Brug 1

Teamselectie: Pieter Salentijn, Lars Banning, Daan Bakker,  Yoeke Gunsing, Djermo Roest, Dennis South, Shirin Ghalehbeigi.

Team 2 lijkt in de 3e divisie in een niet al te sterke poule te zijn ingedeeld, die wellicht perspectief biedt om de strijd aan te gaan om het kampioenschap. Na de 7-6 thuisoverwinning op Victory’55 werd ONI in Wijchen met 5-8 verslagen. De overige 3 teams in deze poule zijn op papier iets minder sterk dan de tegenstanders waar Hilversum al van won.
Zaterdag krijgt team 2 het vrij onbekende Wezep op bezoek en een week later bindt het de strijd aan met De Brug. Deze laatste tegenstander heeft met Waldo Hagenaars en Edwin Tiele twee lastige ervaren rotten in huis, die al vaker hun visitekaartje hebben afgegeven in het Hilversumse Tafeltenniscentrum. Heren, weest gewaarschuwd!   

Heren, derde divisie, poule B:
24-2: HiIversum/Almeerspin 3 – DOV 1 (aanvang 16.00 uur)
2-3:   HiIversum/Almeerspin 3 – De Treffers (R) 1 (aanvang 16.00 uur)

Teamselectie: Olivier Beemer, Wesley van Wingerden, Max Koopman, Dennis van Rutten, Marcel Hofman.


Het combinatieteam Hilversum/Almeerspin 3 speelt in een razend spannende Noord-Hollandse poule. Geen grote reisafstanden, en zeker geen grote krachtsverschillen. Het gat tussen de koploper en nummer laatst Hilversum is welgeteld 4 punten. Wesley en zijn kompanen zullen het onderste uit de kan moeten halen om zich te handhaven in de 3e divisie. In DOV, met Lennart Bloothoofd (rating 1856) en lastige linkspoot Eric Wijman in de basis, treft men komende zaterdag een pittige tegenstander.
Hetzelfde geldt voor De Treffers, dat een week later afreist naar Hilversum. Er moeten flink wat punten bij elkaar geslagen worden in deze twee wedstrijden. Het is te hopen dat Max Koopman snel zijn vorm weet te vinden. Met 0 uit 6 heeft hij tot dusverre ondermaats gepresteerd. Om zijn team in de race te houden, moet Max zijn vleugels uitslaan en richting de 50% zien te ‘vliegen’.