Twee nationale titels voor Tali Cohen bij NK in Zwolle

Hilversum-lid Tali Cohen heeft bij de Nederlandse Kampioenschappen in Zwolle dit weekend voor een uitmuntende prestatie gezorgd. Samen met Barry Berben prolongeerde ze haar nationale titel in het gemengd dubbelspel. Cohen en Berben versloegen in de eindstrijd Emine Ernst en Ivan Kahn overtuigend met 3-1. Ook in het damesdubbel wist Tali met Sanne de Hoop aan haar zijde goud te veroveren. In een spannende finale won het als 3/4 geplaatste dubbel met 3-2 van Melanie Bierdrager en Brenda Vonk-Huntelerslag. Met twee keer goud was de 32-jarige Tali, die jarenlang competitie speelde bij Hilversum, nog steeds lid is en in competitieverband nu uitkomt voor Scylla, een van de meest succesvolle deelnemers op het NK.
In het enkelspel verloor Tali in de kwartfinale van de Tanja Helle, die voor de eerste keer Nederlands kampioen werd bij de dames. Youke Gunsing en Marlieke de Gier werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

De 17-jarige Teun Salentijn maakte in Zwolle zijn debuut bij de NK senioren en verraste met een knappe 4-3 zege op de hoger geplaatste Karwan Azad Saadi. In de tweede ronde was Teun kansloos tegen tweevoudig Nederlands kampioen en latere finalist Laurens Tromer, die in de eerste ronde geen kind had aan Elwin Huiden.