Tussenstanden van de jeugdcompetitie

Na 5 speelronden zijn de meeste teams halverwege de competitie. Hoe staan de teams van Hilversum er voor? Een overzicht per team met de daarbij behorende percentages.

In Landelijk A speelt het eerste team van Hilversum met Heleen Hop, Patrik Roest en Roy Kapel. Een team wat erg homogeen is, gezien het feit dat alle spelers met 7 uit 15 op 47 procent staan. De nr 1 (Steeds Hoger/TSB) en de nr 6 (Treffers (A)) zijn inmiddels bekend, maar de strijd om plek 2, die recht geeft op een plek bij de beste 8 teams van Nederland, is nog in volle gang. Het vlaggenschip staat daarbij op een gedeelde derde plaats met 4 punten achterstand op TTC Middelburg.

Patrik Roest
Patrik Roest

Het tweede team komt uit in de tweede klasse. Zij staan aan kop, maar worden op de voet gevolgd door SVE, dat slechts 1 puntje achter staat. Djermo Roest, die voor het eerst 2e klasse speelt, staat momenteel met 8 uit 9 op 88% en ook Fons Verkerk wint veel in de competitie (83%). Jurgen Mulder (58%) en Aakanksh Singh (42%) complementeren dit team. Een uitstekende prestatie, omdat 3 van de 4 spelers voor het eerst in de 2e klasse uitkomen.

Toon Verkerk
Fons Verkerk

Ook in de derde klasse staat Hilversum bovenaan. Met 8 punten voorsprong op de nr 2 lijkt het kampioenschap nog slechts een kwestie van tijd te zijn. Kopman Lars de Visser staat nog op 100% en heeft daarbij alle partijen gespeeld. Ook Nanda (67%) gaat met sprongen vooruit, waarbij haar inzet in de trainingen worden beloond. Brian van Londen is de 3e man met 47%.

Lars de Visser
Lars de Visser

Nanda Bloom
Nanda Bloom

In de vierde klasse komen 2 teams uit van Hilversum. Het 4e team bestaande uit Aditya Jakansi (67%) en Artemy Dyazhur (0%) hebben beiden pas 1 keer mee gedaan. Neha Gupta (33%), Bas Swart (47%) en Kevin Goes (12%) zijn de vaste spelers uit het team. Zij staan op dit moment op de laatste plaats, maar nr 5 (Over ’t Net) staat slechts 2 punten voor, dus het team kan de jacht gaan inzetten op plaats 5.

Neha Gupta
Neha Gupta

Ook het vijfde team speelt in de vierde klasse en doen het iets beter dan hun collega’s met een 4e plaats. Het verschil met de nr 3 en 5 is aanzienlijk, maar wellicht kan dit team met een goede overwinning tegen de concurrenten toch nog een plekje stijgen. Jeroen Lugtenburg (73%), Davey Bredenbeek (56%), Jelle Mulder (33%) en Niek van Tongeren (17%) zullen hun doelstelling om kampioen te worden toch nog even in de ijskast moeten zetten, wellicht lukt dit volgend seizoen wel.

Ook in de vijfde klasse heeft Hilversum 2 teams. Hilversum 6, bestaande uit Philo Decroos (75%), Jari Smallenburg (67%), Maarten Kooij (44%) en Jasper Verhagen (8%) is in een spannende strijd verwikkeld om de 2e plaats. Op dit moment staan ze nog op de 4e plaats, maar de nr 2 staat slechts 2 punten boven hen. Het kampioenschap zal niet meer lukken, maar ook naar onderen hoeft het team niet meer te kijken.

Het 7e team heeft een poule van 8 en staat daarbij momenteel op de 7e plek. Met nog 2 wedstrijden in de poule zal dit team de eerste 4 niet meer kunnen halen en moet het zich richten op het hoogst haalbare, plaats 5. De dames die in dit team zitten zijn Lotte (67%) en Anne Hoogeveen (33%), Iris de Bie (33%) en Maike van Buul (17%). Met de vele trainingsuren die zij maken zal wellicht volgend seizoen er bovenin de 5e klasse gespeeld kunnen worden.

In de zesde klasse staat Hilversum 8 op een vaste 3e plek. De verschillen in deze poule zijn vrij groot, waardoor dit ook hoogstwaarschijnlijk het hoogst haalbare is. Eliott Mattei (89%) en Maike den Blanken (75%) trekken dit team, Niral Gupta (36%) en Peter Vogler (29%) dragen ook hun steentje bij.

Hilversum 9 speelt in dezelfde klasse, maar in een poule van 5. Halverwege staat dit team 3e, maar er zijn wellicht nog mogelijkheden om 1 of 2 plaatsen te stijgen. Jesse Thomas (92%) is de duidelijke kopman van dit team, Kevin Bosselaar (50%), Casper Plattenburg (50%) Joris Zandkamp (33%) pakken wekelijks knap hun potjes mee. Met een goed resultaat tegen de bovenste 2 teams zijn er nog kansen op het kampioenschap.

In de startersklasse staat Hilversum 10 bovenaan, gevolgd door Bijmaat op 1 punt. Bas Laarakker heeft nog geen partij verloren en staat nog op de volle 100%, Jasper Majoor wist precies de helft van zijn partijen te winnen en Carmen Moreno heeft pas 1 keer mee gedaan, waarin ze de helft wist te winnen.

Ook Hilversum 11 staat bovenaan en heeft pas slechts 1 punt verloren. Siddharth Tapkhirwala heeft alles nog gewonnen en het ene verliespuntje kwam op naam van Vedanth Subramanian, die met 90% nog steeds een prachtig percentage heeft. Duidelijk moge zijn dat zij volgend seizoen een klasse hoger kunnen spelen.