Spanning neemt toe in Landelijk na speelronde 8

Bij de heren: Reserves zien de kans op een kampioenschap na nederlaag danig slinken. Jonkies uit het derde hebben een goede kans op handhaving. De dames reserves worden volgende week kampioen.

Heren eredivisie: FVT 1 – Hilversum  1:             4 – 2

 Frank Rengenhart 1, Nathan van der Lee 0 en Gamal de Groot 1

Martin Khatchanov – Frank 3-0

Barry Weijers – Nathan 3-2

Mitchel Alsemgeest – Gamal 1-3

Khatchanov – Nathan 3-1

Alsemgeest – Frank 0-3

Weijers – Nathan 3-0

Dames tweede divisie: Trias 1 – Hilversum 2  :                           1 – 9

Elisa Stuveling 3, Guusje Hendriks 3, Kelly Leideritz 2 en het gewonnen dubbelspel.

 

Heren tweede divisie: GTTC Groningen  1 – Hilversum 2:            6 – 4

Hans den Blanken 2, Wilfred Schipper 2 , Wouter Schoeber 0 

Een wedstrijd die werd gespeeld door de nummers 1 en 2 van de tweede divisie (A)
Op een mooie zaterdag middag waar de mannen zich verzamelden bij Duckie incl. supporter Alex Halsema, vertrokken zij eerst naar het zonnige Oudleusen.
Daar werden zij opgewacht door ons jeugdig talent Wilfred Schipper. Die voor het team een overheerlijke pasta had klaar gemaakt. Aan de voorbereiding kon het in ieder geval niet meer liggen.
Dan nu de wedstrijd: de eerste wedstrijd begon tussen Wilfred en Hugo. Wilfred die al duidelijk had gemaakt, geen zin te hebben om voor de tweede keer van goudpikkie Beute te gaan verliezen liet dat vanaf het eerste punt gelijk zien. Hij denderde ook in 3 games met goed spel er overheen.
Nu was het de beurt aan Wouter die mocht aantreden tegen de zeer ervaren Jan de Haan. Waar Wouter de eerste game net te kort kwam, kon die zich in de vervolgende games niet meer herpakken en stond we weer gelijk. De derde wedstrijd was die van Hans tegen Jeroen. Een mooie partij,die met veel strijd werd gewonnen met 12-10 in de vierde game door Jeroen. In het dubbel kwamen Wouter en Wilfred te kort waardoor er al snel een 3-1 op het scorebord stond.
Aan Wilfred om ons weer terug in de wedstrijd te brengen en dat moest dan wel tegen meneer de Haan gaan gebeuren. Waar Wilfred af en toe prachtige winners sloeg moest hij naar 4 games helaas toch de slim spelende Jan feliciteren. Gelukkig bracht Hans ons weer terug in de wedstrijd door Hugo in 5 spannende games te verslaan. Wouter won de de eerste game krap aan met 11-9 van Jeroen, maar zo krap als die de eerste game won, verloor die de 3 games  daarna. Er moest wat gebeuren wilde we uitzicht op het kampioenschap behouden. Aan Hans de beurt omdat tegen de geweldig spelende Jan te doen. Hans begon sterk en was zeer gretig, maakte Jan het spelen onmogelijk door zijn service gelijk op te pakken en bijna foutloos alles met zijn forehand af te maken.
Wilfred die in 3 snelle games over Jeroen heen walste zette 5-4 op de borden. De laatste wedstrijd tussen Wouter en Hugo ging over en weer. Helaas voor ons was Hugo net iets scherper op de belangrijke puntjes en won zijn partij met 11-8 in de vijfde game. Het was een sportieve wedstrijd, met een hoop mooie potten. Waar we gezien het verloop van de wedstrijd blij zijn met 4 punten.
Met nog 1 punt voorsprong en 2 cruciale wedstrijden komen er nog spannende weken aan.
GTTC bedankt voor het heerlijke eten en succes met de laatste 2 westrijden.

Heren tweede divisie: Scylla 3 – Hilversum 3:                   6– 4

Frank van der Wurff 2, Max Koopman 1 en Arnoud Meijer 1

 Met nog 3 wedstrijden te gaan is het voor het derde team zaak om zoveel mogelijk punten te verzamelen om de veilige 4e plaats te bemachtigen. Scylla trad in dezelfde formatie aan als de thuiswedstrijd, dat wil zeggen met Joey Boekkooi, Joost van Santen en Timo Tuithof.

Frank had zijn goede vorm van vorige week duidelijk bij zich gehouden. Na een 2-0 voorsprong in games tegen Timo, begon de machine echter wat te haperen. Gelukkig kon Frank in de 5e game zijn goede spel weer voortzetten en won terecht van Timo. Ook tegen Joost van Santen liet Frank zien duidelijk een sprong voorwaarts te hebben gemaakt. Na een 2-0 achterstand wist Frank steeds beter de aanval te vinden en won deze partij met 3-2. Tegen Joey kwam Frank er niet aan te pas, 3-0 voor Joey.

Max begon tegen Joost, waarbij Max goed spel kon laten zien. Na 1-0 en 2-1 achter behaalde Max knap de 5e game, het was echter Joost die er met de winst vandoor ging. Tegen Joey had Max, ondanks winst in de 3e game, weinig in te brengen. De laatste partij van Max viel gelukkig een keer wel de goede kant op. Na 2x met 11-4 te hebben verloren, ging Max steeds iets beter aanvallen. Met 2x 12-10 dwong Max een 5e game af. Ondanks een 8-3 achterstand, kon Max zijn 3e matchpoint verzilveren en won zo met 14-12.

Arnoud had geen enkele kans tegen Joey, die vandaag in al zijn 3 partijen een zeer hoog niveau liet zien. Van Timo wist Arnoud wel in 4 games te winnen, ook al was de concentratie niet altijd aanwezig. De laatste partij van Arnoud tegen Joost, was niet zijn beste partij. De verdediging liep niet en Joost kwam hard door met forehand spinballen. Ondanks een 5-1 voorsprong in de 5e game, moest Arnoud zijn tegenstander met 11-9 in de 5e game feliciteren.

Omdat ook het dubbelspel in 4 games verloren ging, won Scylla verdiend met 6-4. Concurrent Spirit verloor met 8-2 in Enschede tegen Entac, waardoor Hilversum 3 nu 1 punt boven Spirit op een veilige 4e plaats staat. Na volgend weekend vrij te hebben, volgt voor Frank, Max en Arnoud de wedstrijd van het seizoen: Thuis tegen Spirit! Met een nog iets makkelijker programma voor de boeg hebben ze alles zelf in eigen hand.

Arnoud Meijer

Heren derde divisie: Vice Versa ’51  1 – Hilversum 4:                  6 – 4

Raymond van Putten 2, René Arbon 1 en René van de Velde 1

Voor beide teams was het van belang om een ruime overwinning te boeken. Dat zou namelijk een prima uitgangspositie opleveren voor de eerste positie aan het einde van de competitie. De uitstekend spelende Van Putten won met het kleinst mogelijke verschil wederom van Jeroen de Heide. In zijn tweede wedstrijd was Een 2-0 voorsprong voor Van Putten niet genoeg om te winnen van Jorgen Wens. De derde game ging nipt verloren. Met 11-7 trok Wens de wedstrijd naar zich toe. Paul van Meer had geen uitzicht op zijn eerste overwinning in de 3e divisie en verloor zijn wedstrijden kansloos. Alle overige wedstrijden gingen vooral snel. Alleen Van der Velde wist nog een game te winnen van Jeroen. Met deze uitslag schieten beide teams niet veel op. Opvallend is dat de heren al weer hun vierde nederlaag in deze competitie leden. Niet getreurd, de mannen waren namelijk nog op tijd om de Thai in Hilversum te verheugen op hun komst. Om uitzicht te houden op het kampioenschap moet er in de volgende wedstrijd zeer ruim gewonnen worden. Van der Mark is al aan het warm draaien in Gent en verheugt zich op de laatste twee wedstrijden.

René van de Velde

Heren derde divisie: VTV (N) 2 – Hilversum 5 :                             3 – 7

Jan Dubelaar 3, Pieter Salentijn 1, Tjarko Bosma 2 en  gewonnen dubbelspel.

Op een prachtige zaterdagmiddag werd ik opgehaald door Robert om samen via Jan naar Nieuwegein te rijden. Uitgerust kwamen we aan en omdat we bij uitzondering buitengewoon laat vertrokken waren gingen we een kwartier later van start. Jan won de openingswedstrijd, de 1ste 2 games met 9-11, en gelukkig pakte hij ook de derde game, 0-1 voor. De Tweede wedstrijd was voor de vrolijke Arman Bashtbavian, die erg goed speelde en ook erg veel geluk had, waardoor onze grootste speler het niet redde om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Pieter en Rene Derksen mochten het voor de zoveelste keer weer eens uitvechten, Dit maal won Pieter met 1-3. De dubbel voor het Hilversumse duo was niet geweldig de 1ste 2 games gingen soepel naar VTV, de 3de ging wat beter. Maar de vierde was bij een 8-10 voorsprong niet voldoende en ging toch naar VTV. (2-2) Wat volgde waren ruime overwinningen van Pieter en Jan en Robert, waardoor er snel 2-7 op het scorebord stond. De laatste wedstrijd tussen Jelco en Robert was een mentale uitputtingsslag. De jonge talentvolle Jelco haalde constant het ritme uit de wedstrijd door tergend langzaam na ieder punt zijn tijd te nemen, Van de tafel weg lopen, terug lopen,  tjoea jo en nog meer strijdwoorden om zichzelf moed in te fluisteren, tafel afvegen, bal terug geven aan Robert om te kunnen serveren. Natuurlijk feliciteerde Robert de jongeling met zijn overwinning.

Na afloop was het heel gezellig bij VTV en hadden we een heerlijke maaltijd met shoarma en salade. Wij wensen de onderste 3 teams (VTV (28) Stedebroec (30) en Huizen (29) in onze poule veel sterkte want zo spannend heb ik het zelden gezien.

Pieter Salentijn