Toptafeltennis in Hilversum: Finales om landstitel in eredivisie en bij de jeugd

Het Hilversumse Tafeltenniscentrum staat komende donderdag (Hemelvaartsdag) weer in het teken van topsport. Traditiegetrouw worden dan de finales gespeeld in de eredivisie (zowel bij de dames als bij de heren). Tevens vindt dan de ontknoping plaats van de play-offs in de kampioengroep jeugd. Wil je genieten van mooi tafeltennis dicht bij huis? Kom dan naar het Tafeltenniscentrum. De toegang is gratis.

Programma 18 mei, locatie TTV Hilversum (Vaartweg 52 in Hilversum)
12.00 finale kampioensgroep Tempo-Team 1 – Shot (S) 1 (zaal 2)
12.00 finale eredivisie dames VTV (N) – Scylla 1 (zaal 1)
15.00 finale eredivisie heren De Boer Taverzo 1 – WELYNQ/ttvMaashorst 1

Heren
De eerste finalist kwam uit het spannende duel tussen van Wijnen/Smash ’70 en WELYNQ/ttvMaashorst. Het leek er in eerste instantie op dat Maashorst op weg was naar een eenvoudige overwinning nadat ze op een 3-0 voorsprong stonden. Niets bleek minder waar! Smash, de landskampioen van 2019, knokte zichzelf terug in de wedstrijd tot 3-3 waarna het dubbelspel de beslissing moest brengen. Daarin verzaakte Smash ’70 in de 5e game drie matchpoints te verzilveren waardoor Maashorst uiteindelijk met 14-12 zegevierde. De andere halve finale tussen De Boer Taverzo 1 en Klimaatgroep Stars ging tot en met de vierde partij gelijk op (2-2). Daarna waren het Alex Naumi en Jakub Folwarski die de twee laatste benodigde punten voor Taverzo 1 binnenhaalden door zeges op respectievelijk Arthur Bilas en Colin Rengers. Net als vorig jaar in mei (2022) staan De Boer Taverzo 1 en WELYNQ/ttvMaashorst tegenover elkaar in de finale. Lukt het Maashorst deze keer om 6-voudig landskampioen Taverzo uit Zoetermeer te verslaan?

Dames
De vier beste teams uit de competitie, VTV (N), Dozy Den Helder/Noordkop, Scylla en FysioScheepje/SKF, plaatsten zich voor de halve finales. In de strijd tussen VTV en SKF bleek VTV te beschikken over de langste adem. SKF ging voortvarend van start door de eerste twee wedstrijden te winnen, maar daarna voerde VTV de boventoon en vocht zich naar de finale met een 4-2 overwinning. De andere halve finale tussen Dozy Den Helder en Scylla kon helaas niet gespeeld worden. Het lukte Den Helder niet een compleet team op de been te brengen waardoor Scylla rechtstreeks in de finale staat. In de reguliere competitie verloor Scylla maar nipt (4-3) van de dames uit Nieuwegein. Mocht VTV deze wedstrijd om de voorjaarstitel winnen, dan mogen zij zich landskampioen 2022-2023 noemen. Indien Scylla als eerste 4 punten maakt, dan volgt een allesbeslissende finale op zondag 21 mei, eveneens in Hilversum.

Jeugd
In de kampioensgroep bij de jeugd eindigden Tempo-Team, Alexandria ’66, Shot (S) en Swift (D) bij de bovenste vier. In twee play-off wedstrijden, waarin de nummer 1 tegen 4 en 2 tegen 3 een uit- en thuiswestrijd tegen elkaar speelden, moest bepaald worden wie op 18 mei mag gaan strijden om het landskampioenschap. Daarbij kwamen Tempo-Team en Shot (S) als winnaars uit de bus, want zij wisten tweemaal te winnen van respectievelijk Swift (D) en Alexandria ’66. De finale kampioensgroep wordt net als de eredivisiefinales gespeeld bij TTV Hilversum.

De toegang is gratis. De finalewedstrijden zijn ook te volgen via tafeltennis.tv.

(Dit artikel is overgenomen van tafeltennis.nl)