Tieners maken de dienst uit bij Regio Kampioenschappen senioren

En weer was het Teun Salentijn die er met de hoofdprijs vandoor ging. Twee keer zelfs tijdens het eerste weekend van de Regio Kampioenschappen van Midden, die traditiegetrouw in het Hilversumse Tafeltenniscentrum werden gehouden. De organisatie is ook dit jaar in handen van TTV Hilversum, in samenwerking met de NTTB.

Toch was het niet alleen Teun Salentijn die dit weekend de aandacht op zich vestigde. VTV-talent Sam Groenewoud, vorige maand 15 geworden, ontwikkelt zich razendsnel tot een toekomstige eredivisiespeler. Teun en Sam staan resp. 3e en 4e op de nationale jeugdranglijst O17. Het was dan ook niet verwonderlijk dat beide tieners zondag in de jeugdfinale tegenover elkaar stonden. Maar dat de 2 jaar jongere Sam ook al tot de seniorenfinale zou doordringen, was voor menigeen een verrassing. Nadat hij in de poulefase al had afgerekend met tweede-divisiespeler Hans den Blanken, wist hij in de vervolgronde met flitsend aanvalsspel in de kwartfinale Rens Boer (SVE) en in de halve finale Arnoud Meijer (Hilversum) uit te schakelen en zo door te stomen naar de eindstrijd.
Teun Salentijn nam in de andere halve finale revanche op clubgenoot Mick de Vette, de regerend kampioen van Midden. Mick, net terug van een stage in Finland, heeft de topvorm nog niet te pakken en moest zijn meerdere erkennen in Teun. Het was dus stuivertje wisselen aan de top, en – met een gemiddelde leeftijd van net 16 – de jongste seniorenfinale ooit. Het publiek genoot van een mooie eindstrijd, waarbij beide tieners verbluffend veel energie aan de dag legden en Teun als meest ervaren speler uiteindelijk in 4 games aan het langste eind trok.
Zo ging het ook een dag later bij de jeugdfinale van Midden, met dien verstande dat Sam scherper aan de wedstrijd begon en Teun alle zeilen moest bijzetten. Het werd een spannend en meeslepend gevecht met bij vlagen oogstrelende rally’s, waarbij Sam tot zijn grote teleurstelling uiteindelijk toch nipt zijn meerdere moest erkennen in zijn opponent: 6-11, 11-8, 14-12 en 13-11   

In het kielzog van Teun Salentijn wist ook de jeugdige Marlieke de Gier (Shot) bij de dames een dubbelslag te bewerkstelligen. De pas 14-jarige Marlieke rekende in de damesfinale overtuigend af met good-old Angelique van den Bosch (Hilversum). Leeftijdsverschil der finalisten: 48 jaar! Een dag later bij de jeugdfinale tegen Nienke Wijnhout (Bijmaat) was het leeftijdsverschil maar 2 jaar. Ook dit keer ging de grote wisselbeker naar de speelster uit Soest, die dus haar meisjestitel prolongeerde en de damestitel overnam van Rosa Bosselaar (Hilversum), die dit jaar niet van de partij was bij de RK.           

Mick de Vette en Arnoud Meijer prolongeerden bij de senioren hun dubbeltitel eenvoudig. Bij de jeugd werden Kevin Ahlers en Thomas Groot Nibbelink (Hilversum) kampioen in de hoogte klasse.      

Bij de Regio Kampioenschappen hogere senioren waren dit jaar 94 inschrijvingen, het hoogste aantal sinds de coronacrisis. Bij de hogere jeugd deden 60 spelers mee, iets minder dan voorgaande jaren. In totaal werden er dit weekend meer dan 500 partijen afgewerkt op de 22 beschikbare tafels. Het toernooi verliep op beide dagen vlotjes, mede dankzij de kundige wedstrijdleiding van Fred Visser en Frank Willemsen (hogere senioren); Jack Fellinga en Jermo van Zomeren (hogere jeugd). Ook waren er weinig afzeggingen. Bij de jeugd was er weer een loterij met meer dan 30 prijzen, waarvoor alle deelnemers 2 gratis lootjes kregen. De tafeltennisfirma Sport Europa, met wie Hilversum samenwerkt, had voor deze loterij ook dit jaar cadeaubonnen beschikbaar gesteld. TTV Hilversum kan dus terugkijken op een zeer geslaagd eerste weekend van de Regio Kampioenschappen 2024. Komend weekend zijn de lagere senioren (20/1) en lagere jeugd (21/1) aan de beurt.                

Na de prijsuitreiking werd na afloop de traditionele groepsfoto van de prijswinnaars gemaakt.   

 

Alle prijswinnaars van de Regio Kampioenschappen hogere senioren 2024.

Prijswinnaars RK Senioren 13 januari 2024 

Enkelklasse 1 Winnaarsronde
1. Teun Salentijn (TTV Hilversum)
2. Sam Groenewoud (SVE/VTV)
Enkelklasse 1 Troostronde
1. Dennis van Rutten (Almeerspin)
2. Alex de Hoop (WIK)
Damesklasse
1. Marlieke de Gier (Shot) 
2. Angelique van den Bosch (Hilversum)
Enkelklasse 2 Winnaarsronde
1. Marlieke de Gier (Shot)
2. Noah Colmsee (Bijmaat)
Enkelklasse 2 Troostronde
1. Leon Hardeman (LTTC)  
2. Dany van Rooij (LTTC)
Enkelklasse 3 Winnaarsronde
1. Rob Keur (Almeerspin)
2. Coen Drijfhout (Reflex Maarn)  
Enkelklasse 3 Troostronde
1. Gerben de Radder (Shot)    
2. Holger van Gorcum (Shot)
Dubbelklasse 1
1. Arnoud Meijer / Mick de Vette (TTV Hilversum)
2. Bart van de Kallen/Thomas Groot Nibbelink (ATC/Hilversum)
Dubbelklasse 2
1. Jasper van Pelt / Leon Hardeman (LTTC)  
2. Reinier Taks / Martin van Steijn (WIK)

Alle prijswinnaars van de Regio Kampioenschappen hogere jeugd 2024

Prijswinnaars RK Jeugd 14 januari 2024 

Enkelklasse 1 Winnaarsronde
1. Teun Salentijn (TTV Hilversum)
2. Sam Groenewoud (SVE/VTV)
3. Thomas Marres (Hoogland)
Enkelklasse 1 Troostronde
1. Jelle Breeuwsma (TTVN)
2. Ruben Kroon (SVO)  
Enkelklasse 2 Winnaarsronde
1. Loek van Wijk (SVO)
2. Luca Owen (Hilversum)
3. Jouke Postema (SVE)
Enkelklasse 2 Troostronde
1. Michiel Cnossen (Hilversum)   
2. Damian Rijners (Hilversum)
Enkelklasse 3 Winnaarsronde
1. Kasper van Aalst (Woerden)
2. Bram Houtveen (Over ’t Net)
3. Emre Oksas (UTTC)
Enkelklasse 3 Troostronde
1. Sarthak Dwivedi (Hilversum)
2. Isa Kruiswijk (Shot)
Meisjesklasse
1. Marlieke de Gier (Shot)
2. Nienke Wijnhout (Bijmaat)
Dubbelklasse 1
1. Kevin Ahlers/Thomas Groot Nibbelink (Hilverum)
2. Sam Groenewoud/Melanie Strookman (VTV)
Dubbelklasse 2
1. Niels Bos/Bas van Wijk (SVO)
2. Timo Ehlert/Bram Houtveen (Over ’t Net)  

Teun Salentijn en Sam Groenewoud waren bij de Regio Kampioenschappen 2024 een klasse apart.