Teun Salentijn opnieuw de sterkste bij Afdelingskampioenschappen jeugd

Een dag na zijn uitschakeling in de kwartfinale bij de AK senioren was Teun Salentijn erop gebrand om de jeugdtitel te prolongeren. Teun ging als huizenhoge favoriet van start en wist die rol ook waar te maken. Hij werd voor de tweede keer in 7 maanden jeugdkampioen van de Afdeling Midden.

Tegenstander in de finale was niet teamgenoot Rick Bakker, maar aanstormend talent Sam Groenewoud. De pas 14-jarige speler van VTV was slechts als 12e geplaatst, feitelijk te laag gezien de spelontwikkeling die Groenewoud dit seizoen heeft doorgemaakt. Sam versloeg in de kwartfinale Jurre de Bree van TTVN (3-1). Met zijn sterke forehand-aanval als belangrijkste wapen gaf hij in de halve eindstrijd ook de meer ervaren ‘ontregelaar’ Rick Bakker het nakijken, al was daar een verlenging in de vijfde game voor nodig. In de finale tegen Teun had Sam alleen in de 2e game kansen. Na 11-6, 12-10 en 11-7 kreeg Teun de wisselbeker opnieuw overhandigd. Mocht hij de ‘Cup met grote oren’ volgend jaar opnieuw winnen, dan mag hij die houden.                

Ook de vierde en laatste dag van de AK met 66 deelnemers in de hogere jeugdklassen kende een vlot verloop. Dat kwam mede doordat er nauwelijks afmeldingen waren. Aan het begin van de middag was het tijd voor de trekking van de loterij, waarvoor alle deelnemers gratis lootjes hadden ontvangen en de firma Sport Europe cadeaubonnen beschikbaar had gesteld. In de middag stonden de vervolgronden op het programma, waarbij in het enkelspel ook een troosttoernooi werd gespeeld.     

Na 10 uur tafeltennis konden even na 19.00 uur de prijzen worden uitgereikt. Organisatoren TTV Hilversum en de Afdeling Midden konden terugzien op geslaagd evenement, waarbij in twee weekenden  in 35 uur meer dan 1000 wedstrijden zijn gespeeld op 22 tafels. Een intensieve klus, die elke keer veel voorbereiding kost. Gelukkig waren ook dit jaar de trouwe vrijwilligers, vergezeld van enkele nieuwkomers, weer bereid om de handen uit de mouwen te steken. Nergens anders in het land kunnen afdelingskampioenschappen in een verenigingzaal worden georganiseerd en moeten dure sporthallen worden gehuurd. Hilversum hoopt ook de komende jaren dit evenement te kunnen organiseren.            

Prijswinnaars AK Jeugd 22 januari 2023 

Enkelklasse 1 Winnaarsronde
1. Teun Salentijn (TTV Hilversum)
2. Sam Groenewoud (VTV)
3. Rick Bakker (TTV Hilversum)

Enkelklasse 1 Troostronde
1. Koen Houtgast (Shot)
2. Israel Bartelink Groeneveld (TTV Hilversum)  

Enkelklasse 2 Winnaarsronde
1. Ruben Kroon (SVO)
2. Baruch Schaefer (Rega)
3. Robin Pham (SVO)  

Enkelklasse 2 Troostronde
1. David Robbers (Huizen)   
2. Timon Ehlert (Over ’t Net)

Enkelklasse 3 Winnaarsronde
1. Ruben Houtsma (TTV Hilversum)
2. Fabian Furlan (Almere United)
3. Niels Bos (SVO)

Enkelklasse 3 Troostronde
1. Wei Li de Lange (Huizen)
2. Esmee Folkers (Huizen)

Meisjesklasse
1. Marlieke de Gier (Shot)
2. Nienke Wijnhout (Bijmaat)

Dubbelklasse 1
1. Teun Salentijn / Rick Bakker (TTV Hilverum)
2. Jelle Breeuwsma / David Pronk (TTVN)

Dubbelklasse 2
1. Timon Ehlert / Bram Houtveen (Over ’t Net)
2. Dominique Goossens / Sai Kee Ly (Almere United)