Tafeltennispeloton in Ouderkerk van start

Een compleet peloton tafeltennissers reist zondag 26 juni af naar Ouderkerk aan de Amstel. Daar wordt het startschot gelost van de 16e TTV Hilversum Fietspuzzeltocht, waarmee het tafeltennisseizoen wordt afgesloten. 

Bijna 70 fietsende pingpongers, verdeeld over 18 verschillende teams, hebben zich aangemeld voor de rally. De deelnemers krijgen tijdens de 30 kilometer lange tocht onderweg pittige vragen en opdrachten voorgeschoteld en dienen binnen 8 uur na de start de eindstreep te passeren, wat voor sommige equipes nog een hele kunst is. Onderweg zijn er twee controleposten, waar de kennis en behendigheid van de deelnemers wordt getest. Een evenement waar velen al weken naar uitkijken.

Het is de vraag of de winnaars van vorig jaar – het US-team van Angelo Antonietti, Han Geluk, Ruben Peters en Gilles van Oorschot – de favorietenrol kan waarmaken. Er zijn immers talloze kapers op de kust, die de titel Fietspuzzelkampioen 2016 achter hun naam willen zetten. De eerste equipe vertrekt zondag reeds om 8.10 uur. Twee uur eerder worden in het Tafeltenniscentrum de fietsen ingeladen van de deelnemers, voor vervoer richting startpunt.

Na afloop is er de traditionele barbecue bij het Tafeltenniscentrum, gevolgd door de huldiging van de tafeltennisteams die dit voorjaar kampioen werden. Daarna wordt bekend wie de nieuwe Fietspuzzelwinnaars 2016 zijn geworden. Lange tijd was onduidelijk of het Bar en Boosteam, dat als een na laatste uit de startblokken gaat, mascotte Zatte Aap mee achterop neemt. Vorig jaar bracht het lievelingetje van barman Johan Verstege geen geluk. Het Bar(en Boos)team bleef ver verwijderd van het ereschavot. Bookmakers schatten de kans dat dit team zondagavond als kampioen gehuldigd wordt, lager in dan dat Noord-Ierland het EK voetbal wint. Een gokje wagen kan lucratief zijn, weten ook de Leicester-fans.