Tafeltennis als opwarmer voor Hans Böhm en Loek van Wely

Hij heeft stiekem al wat zweetdruppels van het voorhoofd geveegd in de tafeltenniszaal van TTV Hilversum. Hans Böhm wil beslagen ten ijs komen als hij op donderdag 3 mei tegen Loek van Wely aantreedt. De twee schaakcoryfeeën spelen die dag een vijfkamp om de Homo Ludens Trofee. En dat is een serieuze zaak.

Tafeltennis is het eerste onderdeel van de vijfkamp. De matadoren binden om 11 uur  de strijd aan voor een best of five match (drie gewonnen games) tot de 21. Of Hans Böhm (68) zijn 23 jaar jongere opponent op dit onderdeel kan verslaan is ongewis. Loek van Wely heeft de nodige tafeltenniservaring, hij is jaarlijks deelnemer aan het NK Schafeltennis, waarbij om beurten  getafeltennist en geschaakt wordt. Maar tijdens de vijfkamp komen de schaakstukken niet tevoorschijn.

Het programma van de vijfkamp ziet er als volgt uit:
11.00 uur: tafeltennis (www.ttvhilversum.nl/);
12.30 uur: biljart (www.cafedemaarschalk.nl/;
14.00 uur: tennis (www.melkhuisje.com/;
16.00 uur: tafelvoetbal (www.cafe-brabant.nl/;
17.00 uur: backgammon (tuin huize Böhm).

Bohm en Van Wely zijn behalve schakers ook sport- en spelfanaten en beiden niet vies van een weddenschap. De inzet is honderd euro per gewonnen onderdeel en nog eens honderd euro voor de eindoverwinning. De winnaar krijgt tevens de ‘Homo Ludens Trofee’ in bezit. Het idee is dat hij jaarlijks zijn titel verdedigt tegen andere uitdagers.

Publiek is van harte welkom. Alleen backgammon is voor genodigden. Het is  mogelijk om een bedrag van 40 euro in te zetten op een van beide spelers. Bij winst van de eigen favoriet wordt 60 euro uitgekeerd. Aanmelden kan via bartstam@ziggo.nl.