Super Saturday: landelijke teams willen knallen!

TTV Hilversum maakt zich op voor een cruciale Super Saturday. Komende zaterdag spelen – op team 1 na – alle landelijke Hilversum-teams thuis. Na de puike prestaties van afgelopen weekend zijn de Hilversum-teams in de winning mood.

Dames eerste divisie: Hilversum 1 – Tafeltennis Zwolle 1 (aanvang 16 uur)
Teamselectie: Guusje Hendriks, Kelly Leideritz, Marianna Rolikova, Eilsa Stuveling

Bij een ruime overwinning op Tafeltennis Zwolle kan Hilversum de kampioensvlag al wel zo’n beetje uithangen. Hilversum staat met 30 punten uit vier duels bovenaan, Zwolle heeft er drie minder. Je mag verwachten dat Hilversum in dit duel in de sterkste opstelling (Hendriks, Rolikova, Stuveling) achter tafel verschijnt.

Prognose uitslag: 7-3

Tweede divisie: Hilversum 2 – Scylla 3 (aanvang 16 uur)
Opstelling:  Jelle Goossens, Arnoud Meijer en Wilfred Schipper

Hilversum 2 maakte vorige week gehakt van concurrent Middelburg-Zuid (10-0) en gaat fier aan kop in poule B van de tweede divisie. Een ongekende luxe voor team 2. Hilversum kan door middel van een ruime overwinning op Scylla 3 haar leidende positieve versterken. De Leidenaren staat met 8 uit 4 op de laatste plaats. Het is zaak deze opponent niet te onderschatten.

Prognose uitslag: 8-2

Tweede divisie: Hilversum 3 – Tafeltennis Nijmegen 1 (aanvang 16 uur)
Teamselectie: Lars Adema, Hans den Blanken, Wouter Schoeber En Ilan Meijer

Als Lars Adema tegenwoordig op routine partijen weet te winnen en Wouter Schoeber na een matige start op stoom begint te komen, dan weet je als tegenstander dat je een lastige klus te wachten staat. Hilversum 3- Nijmegen is een sleutel duel met als inzet handhaving in poule C van de tweede divisie.

Qua tafeltennis ook een zeer interessant duel. Kenners zijn benieuwd of het Hilversum-trio Nederlands grootste talent van dit moment, de 12-jarige Roel Bogie, van een hattrick weet af te houden. In het team van Nijmegen staat ook de taaie defensiespecialist Erik Kruisselbrink nog steeds zijn mannetje in de tweede divisie. Voor Adema en de zijnen een mooie gelegenheid om van de hatelijke nul af te komen in het dubbelspel. Hilversum, dat net boven de rode streep staat, verdedigt een voorsprong van 4 punten op de gasten uit Gelderland.

Prognose uitslag: 6-4

Derde divisie: Hilversum 4 – Scylla 4 (aanvang 16 uur)
Selectie: René Arbon, Wouter van der Mark, Raymond van Putten, René van de Velde

De enige twee clubs met een kansrijk vierde team in het landelijk, binden zaterdag de onderlinge strijd aan om het kampioenschap in de derde divisie C. De verwachting vooraf was dat Hilversum 4, versterkt met Wouter van der Mark, het klusje wel zou klaren. Maar de uitglijder in het tweede duel tegen HTC heeft tot gevolg dat Hilversum nog flink aan de bak moet.

Met de nog ongeslagen Wouter van der Mark heeft Hilversum een belangrijke troef in handen. Maar wanneer Scylla in de sterkste opstelling (Joey Boekkooij, Gerhard Kray en jeugdig talent Tiss van der Werf) komt opdraven, lijken de partijen aan elkaar gewaagd. Hilversum staat één punt voor op het team uit Leiden.

Prognose uitslag: 5-5

Jeugd Landelijk A: Hilversum 1 – Tafeltennis Nijmegen 1 (aanvang 11 uur)
Opstelling: Heleen Hop, Roy Kapel, Patrik Roest

Ook het eerste jeugdteam neemt het op tegen Nijmegen, met een ‘oude’ bekende. Felicia  Faas speelde vorig seizoen nog bij Hilversum. We zijn benieuwd hoe dat gaat verlopen. Het eerste jeugdteam presteert tot nog toe redelijk goed in Landelijk A. Er is zelfs nog een kansje om de kampioenspoule te halen. Het team van coach Arnoud Meijer staat weliswaar vierde, maar de achterstand op nummer 2 Middelburg is slechts één punt.

Prognose uitslag: 7-3