Super Saturday 7 en 14 oktober: eerst de dames, dan de heren thuis in actie!

Het wedstrijdschema van de landelijke teams is dit najaar om diverse redenen  verbrokkeld geraakt. Dames 1 komt komende zaterdag thuis in actie, de beide herenteams zijn een week later weer voor het thuispubliek te aanschouwen. Op beide zaterdagen speelt ook het 4e herenteam in de hoofdklasse een thuiswedstrijd. Dat geldt eveneens voor alle 9 jeugdteams van TTV Hilversum. Vanaf 11 uur zorgen zij, samen met hun begeleiders, weer voor een bomvolle zaal op 7 en 14 oktober. 

Support van het thuispubliek kunnen onze spelers zeker gebruiken. Je bent van harte welkom in ons gezellige Tafeltenniscentrum aan de Vaartweg. Natuurlijk staat zoals altijd het barpersoneel weer voor je klaar met een drankje, borrelhap, of maaltijdschotel. Misschien wil je liever zelf een balletje slaan tijdens Super Saturday? Dat kan ook! De Oskamzaal is tijdens Super Saturday open voor clubleden (jeugd en senioren) die zelf willen spelen.

De tijden waarop je kunt vrijspelen in de Oskamzaal: Zaterdagen 7 en 14 oktober: tussen 13.00 en 19.00 uur

Het programma landelijke senioren voor zaterdag 7 oktober:

Dames, eerste divisie, poule A: HiIversum 1 –  Tanaka 1 (aanvang 16.00 uur)
Teamselectie: Angelique van den Bosch, Rosa Bosselaar, Fleur Hoogeveen, Priscilla Loesberg, Annerieke Plette.  

Willen coach Bruijn en zijn meiden een gooi naar het kampioenschap doen, dan moet er zaterdag gewonnen worden van het sterke Tanaka. Het team uit Etten-Leur werd in de voorjaarscompetitie met overmacht kampioen en won destijds met 8-2 van de Hilversummers. Het wordt dus geen gemakkelijke klus, want Tanaka staat opnieuw aan kop met een punt voorsprong.

Dit team kent met de ervaren en listig spelende noppenspecialist Sophie Dijkers, vechtjas Selma Straatman-Paetzel en Julia Jansen een sterke basis die aangevuld wordt met de jonge talenten Elly Luo en Amy Schoën. 
Coach Bruijn, die afgelopen zaterdag geen team op de been kon brengen in de uitwedstrijd tegen Assen, puzzelt nog over zijn opstelling. Het is voor hem wel prettig om te weten dat Annerieke Plette vrijwel helemaal hersteld is van haar gebroken teen en zaterdag eventueel inzetbaar is.
Wie ook bij beide teams achter tafel zullen verschijnen, het belooft in elk geval een wedstrijd te worden die op het scherpst van de snede gespeeld zal gaan worden en die bol zal staan van de spanning.
Zoals gewoonlijk begint de wedstrijd aan de Vaartweg in Hilversum om 16.00 uur en kan het team wel een steuntje in de rug gebruiken. Kom kijken dus!

Het programma landelijke senioren voor zaterdag 14 oktober:

Heren, eredivisie: Hilversum 1 – De Boer/Taverzo 1
Teamselectie: Elwin Huiden, Arnoud Meijer, Teun Salentijn

Voor Hilversum 1 zonder versterking van buitenaf is het punten sprokkelen in de eredivisie. Afgelopen zaterdag was dat een koud kunstje tegen een der tegenstanders die zeven klassen (!) lager speelde, maar bij die twee punten bleef het ondanks verdienstelijk spel van Elwin, Teun en invaller Mark. Elwin hoopt komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen Taverzo 2 een sportief duel uit te vechten met zijn broer Arjan. ,,Maar hij verklapt hun opstelling niet”, zegt Elwin in De Gooi- en Eemlander.

Volgende week zaterdag krijgen de mannen het helemaal zwaar voor de kiezen als het eerste van Taverzo naar Hilversum komt. De veelvoudig landskampioen is met de ervaren buitenlanders Yannick Vostes en Alex Naumi en de toptalenten Milo de Boer en Ivan Kahn een mooie publiekstrekker voor de Hilversumse tafeltennisfans. Met een gemiddeld ratingverschil van bijna 400 kan elk winstpunt van de thuisclub op voorhand als een daverende verrassing worden bestempeld. 

Heren, tweede divisie, poule B: HiIversum 2 – Red Stars 2 (aanvang 16.00 uur)
Teamselectie: Lars Banning, Mark Hankel, Daan Bakker, Max Koopman, Yoeke Gunsing, Dennis South.

Net als voor Heren 1  wordt het ook voor Heren 2 een zwaar seizoen. Sterker nog, na 4 wedstrijden zijn de veilige plekken al behoorlijk uit zicht geraakt voor Lars Banning en zijn mannen. Het team lijkt eenvoudigweg te zwak voor de tweede divisie. In een plotseling vervroegd thuisduel werd afgelopen zondag in alle stilte met 9-4 verloren van Avanti. Daardoor ontbreekt Heren 2 morgen in de programmering voor Super Saturday.

Wie weet kan er op 14 oktober tegen mede-degradatiekandidaat Red Stars 2 (met oud-jeugdinternational Theo van Gasteren in de gelederen) een goed resultaat worden neergezet, wat hoe dan ook een mentale opkikker betekent.