Successen in Hoorn bij Jeugdranglijsttoernooi voor Bente en Maike

Bente wint bij de pupillen en verdient een B-licentie, Maike haalt de finale bij de meisjes kadetten.

Met een kleine afvaardiging uit Hilversum deed onze club afgelopen zaterdag mee aan het jeugdranglijsttoernooi in Hoorn. Bente en Maike en coach Hans waren vroeg opgestaan en hadden er zin in. Er werd fanatiek gespeeld in de groepsfase. Maike won haar groep met overmacht. Bente had het iets lastiger en moest 2 keer tot 5 games gaan op de overwinning op te eisen. Tegen Fabian Ernst (ja, de zoon van Erik) was het ook erg spannend maar de gevarieerde service van Bente gaf daar de doorslag.
Om kwart over 1 was het poule-gedeelte klaar voor de Hilversum-spelers maar helaas stonden de vervolgronden pas gepland voor half 4…. Ai, dat werd wachten. Die tijd vulden Bente en Hans o.a. met het spelen van een potje schaak in de kantine, ook een leuke sport dames en heren.

Maike trad in haar halve finale aan tegen Marit Heitlager van Over ’t Net. Marit won de eerste 2 games met 11-9 maar vervolgens draaide Maike de zaken om en pakte game 3 en 4 gedecideerd. In game 5 leek Maike op rozen te zitten met een 10-7 voorsprong maar Marit kwam toch weer terug tot 10-10. Toch trok Maike aan het langste eind. Tegelijkertijd nam Bente het op tegen Jari Steur van Phoenix. Bente kan, als het nodig is, met veel backspin spelen en dat kwam hier goed uit: 3-1 winst. In de halve finale stond de fanatieke en als eerste geplaatste Bas Hamaker van HBC aan de overkant. Bente hield zijn hoofd koel en won ook deze pot met 3-1.

2 Spelers van Hilversum en allebei een finaleplek!
Maike had in de groep al gewonnen van Nina Romano van Trias maar Nina had haar zinnen gezet op revanche. De eerste game ging vlot naar de Trias-speelster maar Maike stond in game 2 al weer snel met 9-1 voor. Na 1-1 waren er wisselende kansen totdat Nina in de 4e game met 10-6 voor kwam en de zaak beklonken leek. Toch bleek Maike nog wat over te hebben en ze kwam knap terug tot 10-10. Daar bleef het helaas bij.
Bente stond in zijn finale tegen Jelle van Kampen van Docos. Op 10-9 voor Bente in game 1 smasht Jelle de bal hard maar de Hilversum-speler pareert wonderwel… op dat moment raakt Jelle met zijn elleboog nogal ongelukkig de tafel en weet de rally geen vervolg te geven. Bente speelt erg goed in deze finale en komt met 7-3 voor in game 4. Op dat moment staat hij met 2-1 in games voor en de buit lijkt bijna binnen. Dan lijkt Jelle last te hebben van zijn kuit en zijn coach overlegd met hem of hij een time-out wil. Die lijkt hij wel te willen maar neemt hem dan uiteindelijk toch niet, beetje vreemd allemaal. Het spel ligt even stil en Bente raakt prompt zijn concentratie kwijt. Weg flow en weg game, Jelle dwingt toch nog een 5e game af. In die 5e game is Bente gelukkig weer bij de les en komt snel met 7-0 voor. Die voorsprong geeft hij niet meer uit handen en zo wint hij het toernooi en de felbegeerde B-licentie.

Al met al een succesvolle eerste dag van het JRTL-toernooi in Hoorn. Bente en Maike hebben laten zien dat ze weer sterker geworden zijn. Goed gespeeld en knap gedaan!

20161015_165548