Succes voor Elwin Huiden en Israel Bartelink Groeneveld in Tilburg

Op zondag 14 november werd in het sportcomplex T-Kwadraat in Tilburg het Jeugdranglijsttoernooi voor houders van een A en B licentie en spelers onder 23 jaar gehouden. Twee spelers wisten de eer voor TTV Hilversum hoog te houden door succes te boeken.

In de eerste klasse voor spelers onder 23 wist Elwin Huiden, die als 3/4 geplaatst was, door te dringen tot de finale. In de poulefase moest hij alleen in Tim Gras zijn meerdere erkennen, waardoor hij als tweede in de poule eindigde. Hij won de broederstrijd in de halve finale van Arjan Huiden. In de finale kwam Elwin opnieuw Tim Gras tegen. Dit keer wist Elwin meer tegenstand te bieden tegen Tim, getuige de 5 games die Tim nodig had om een tweede keer van Elwin te winnen (7-11 12-10 3-11 11-4 11-7). Elwin werd hierdoor verdienstelijk tweede.

In de samengevoegde klasse van jongens onder 13 en jongens onder 15 met een B licentie, wist Israel Bartelink Groeneveld ongeslagen te blijven in de poulefase. Hij wist, als 4/6 geplaatst in zijn klasse, onder anderen te winnen van de als tweede geplaatste Ties Slakhorst, die tweede werd in de poule. Israel was er erg op gebrand om in de poulefase eerste te worden, aangezien hij van tevoren had gezien dat hem dit een bye zou opleveren in de kwartfinale. De partij tegen Ties was de enige in de poulefase waarvoor Israel 5 games nodig had.

In de kwartfinales won Joshua Sweerts van Thomas Groot Nibbelink en Niek Esselink van Ties Slakhorst, waardoor Israel het in de halve finale moest opnemen tegen Joshua Sweerts. De verdedigend spelende Joshua, die vanuit een verdedigende positie ineens verrassend kan smashen, maakte het Israel knap moeilijk. Israel bleef echter consequent zijn specialiteit, de forehand topspin, inzetten en liet zich niet verleiden tot het maken van teveel fouten tegen Joshua, De winst ging in een spannende 5 games met 11-7, 5-11, 10-12, 11-8 en 11-5 naar Israel.

In de finale moest de 14-jarige Hilversum-speler het opnemen tegen Niek Esselink (Wijhe), die in deze klasse als eerste was geplaatst. Als invaller in de jeugd Landelijk C verloor Israel nog in 5 games van Niek, dus Israel was extra gemotiveerd om deze finale te winnen. Israels coach (vader Remco) werd in deze finale zeer vakkundig bijgestaan door Mike van der Hoek, die waardevolle tips wist te geven over de minder sterke kanten van Niek (waarvoor hartelijk dank).
Deze finale was erg spannend. In de derde game wist Israel te stunten door een 7-10 achterstand in zijn voordeel om te buigen naar 12-10 winst. Deze “steal” gaf Israel waarschijnlijk zoveel motivatie (en wellicht  Niek een gelijkwaardige mentale tik) dat hij de vierde game afgetekend won: 10-12, 12-10, 12-10, 11-5. Het leverde hem niet alleen de toernooi-overwinning, maar ook een A licentie op.