Sterk optreden jeugdspelers Illion en Madhav in Tilburg

Jeugdtalent Illion Zwart liet zondag 12 november tijdens het A/B Jeugdranglijsttoernooi in Tilburg zien dat hij zijn spelniveau flink heeft verbeterd. Het 12-jarige jeugdtalent van Hilversum won de klasse O13B op overtuigende wijze door acht partijen op rij te winnen. Illion, gecoacht door trainer Rens de Haas, kreeg de meeste tegenstand van Stijn Schuur, die 2e werd (op de uitgelichte foto links Illion, rechts Stijn). Met de toernooizege verdiende Illion tevens een A-licentie. Sarthak Dwivedi werd in deze klasse 5e.
Ook Madhav Anoop, die al een A-licentie op zak heeft in de klasse O15, bleek deze dag in blakende vorm. Onder leiding van coach Lex Bruijn wist de Hilversummer in een lastige halve finalepartij op wilskracht Rens Loozen te verslaan. In de finale verloor hij met 3-1 van Riku Takeshita, die daarvoor al een andere Hilversum-speler, Kevin Ahlers, met dezelfde cijfers had uitgeschakeld. Met deze prestatie stijgt Madhav verder op de nationale ranglijst.

In de oudere leeftijdscategorieën strandden Hilversum-spelers Teun Salentijn en Elwin Huiden in de halve finale. Teun verloor in de JO17A van zijn eeuwige rivaal Ivan Kahn, en in de JO19A moest hij zijn meerdere erkennen in Brent Ronde. In de halve finale van de O23-klasse verloor Elwin Huiden met 13-11 in de 5e game van verdediger Pieter Bakers.

Aan het Jeugdranglijsttoernooi in Tilburg deden 203 spelers mee in 20 verschillende klassen.

Blik op de prijzentafel van het AB-Ranglijsttoernooi in Tilburg.