SKF maatje te groot voor mannen van Hilversum

Het tweede herenteam bleef in het eerste divisieduel met SKF ver verwijderd van een stunt: 2-8. Heren 4 ging tegen SKF 3 in de derde divisie met dezelfde cijfers het schip in. Team 3 deelde de punten met het bezoekende Rijnsoever.

Na een tweetal nederlagen begon team 2 vol goede moed aan de wedstrijd tegen SKF1. Aanvoerder Wilfred Schipper beet het spits af tegen een sterk spelende Dicky de Jong waarbij Dicky in 3 games Wilfred kansloos liet. Hierna speelde Frank van der Wurff tegen Pieter van den Berg waarbij de wedstrijd gelijk op liep. Frank kwam op 2-1 voorsprong, maar kon dit helaas niet omzetten in winst. In de vijfde game was het Pieter van den Berg die duidelijk de overhand had en de wedstrijd naar zich toe trok. Vervolgens trad Hilversums backhandspecialist Lars Adema aan tegen Brenda Vonk. Lars heeft helaas zijn draai dit seizoen nog niet kunnen vinden en moest na vier games Brenda Vonk feliciteren. Bij een 3-0 achterstand was er toch weer wat hoop nadat Wilfred en Lars in een flitsend dubbel eenvoudig afrekenden met Dicky en Pieter. Na het dubbel speelde Frank tegen Dicky, maar hij had geen antwoord op het gevarieerde spel van Dicky en verloor met 3-1. De tweede winstpartij kwam van Wilfred die in drie games eenvoudig afrekende met Brenda Vonk. Helaas kon het team na deze partij geen vuist meer maken tegen een goed spelend SKF en gingen vervolgens de laatste vier wedstrijden  in drie games verloren. Volgende week speelt het tweede team tegen VTV (aanvang 15 uur in Nieuwegein) en zal een goede uitslag nodig zijn om van de onderste plek in de poule af te komen.

Hilversum 3, met Wouter Schoeber, Max Koopman en Tjarko Bosma, had het moeilijk tegen Rijnsoever. Bij de Katwijkers speelde ex-jeugdinternational Roald van der Landen mee. Van een gebrek aan wedstrijdritme was bij hem weinig te merken. Het Hilversumse drietal beet zich stuk op de vastheid van de gelegenheidskopman. Max Koopman en Wouter Schoeber waren samen goed voor 4 overwinningen in het enkel, maar kwam er in het dubbelspel niet aan te pas. Tjarko Bosma, die zaterdag wat minder op dreef was dan de weken ervoor, bleef steken op 1 overwinning, waardoor de eindstand 5-5 werd.

In de derde divisie sneed heren 3, dat bezig is aan een moeizaam seizoen, zichzelf lelijk in de vingers door met 8-2 te verliezen van SKF 3. Het verschil in trainingsuren tussen de spelers van beide teams was duidelijk af te lezen aan de einduitslag. Kopman Raymond van Putten kwam niet verder dan een schamele overwinning op Wouter Aangeenbrug en Pieter Salentijn versloeg Yasminka Oeij. Daarmee kwam Hilversum op een 2-0 voorsprong, die deed vermoeden dat er deze middag een mooie score voor het grijpen lag tegen de Veenendalers. Niets bleek minder waar. Met een 8-trapsraket schoot SKF vervolgens alle illusies van Van Putten en de zijnen aan flarden en stond er na ruim drie uur een blamerende 2-8 op het scorebord. René van de Velde bleef in dit duel zonder overwinning. Hilversum staat nog drie punten boven de rode streep, omdat concurrent Blauw-Wit eveneens verloor.