Seizoen eindigt in mineur voor landelijke teams

Hoewel het eerste herenteam van Hilversum vandaag het eredivisieschap veilig stelde door de simpele 4-0 overwinning op Tempo Team, hielden de overige landelijke teams een flinke kater over aan de slotronde van de competitie. Hilversum 2, dat aasde op promotie naar de eredivisie, ging onverwacht hard onderuit bij deBoer Taverzo 2. Alleen Mick de Vette wist een enkelspel te winnen, Arnoud Meijer en Elwin Huiden bleven zonder winst. Elwin verloor onder meer de openingspartij van zijn oudere broer Arjan. De 6-1 nederlaag betekent dat Hilversum 2 derde in geworden in de promotiepoule en dus ook geen promotie/degradatiewedstrijd gaat spelen om alsnog te proberen een plek in de eredivisie te krijgen.

Ook voor Hilversum 3 en 4 werd het een Black Saturday. Team 3, spelend met een invaller, kreeg in de tweede divisie fors op de vellen van naaste concurrent US, dat op volle oorlogssterkte aantrad met ex-eredivisiespeler Jonah Kahn en Tycho Dekkers. De Hilversummers eindigden daardoor op de vijfde plaats, een degradatieplek. Hans den Blanken en Tali Cohen wisten in Amsterdam alleen het dubbel te winnen, een schrale troost.

Schlemieliger nog was de onverwachte degradatie van Hilversum 4. Het leek op voorhand goede papieren te hebben voor handhaving. Maar in het verre Buitenpost bleek team 2 van de plaatselijke tafeltennisclub een gemeen struikelblok. De Friezen, zelf nota bene al gedegradeerd, versloegen Tjarko Bosma en zijn companen met 6-4 en namen daarmee Hilversum mee in hun val. Doordat Entac 2 en Assen 2 respectievelijk 4 en 6 punten pakten in hun laatste wedstrijd, kwam Hilversum welgeteld 1 punt te kort voor handhaving. Hilversum zal dus op landelijk gebied een toontje lager zingen volgend seizoen.

Of Hilversum komend voorjaar weer met een sterk eredivisieteam kan aantreden, is ook nog maar de vraag. Belangrijkste voorwaarde is dat er een sponsor wordt gevonden en vooralsnog is die er niet.