River en Edwin halen hun scheidsrechtersdiploma

Op 15 maart zou een aantal van onze leden hun scheidsrechtercursus doen.  Enkele dagen daarvoor kwam de ‘intelligente lock-down’, wat tot gevolg had dat ook dit werd afgelast.  Uiteindelijk werd afgelopen zaterdag, in ons tafeltenniscentrum, de cursus alsnog gegeven.  

Onder de bezielende leiding van Ina Wiekart werden vier kandidaten opgeleid. Onder hen de 15-jarige River Briët als jongste deelnemer. Ook actief seniorlid Edwin Jonkman deed examen. Beiden slaagden met verve. 

 

De geslaagden met hun diploma.

Het was een aangepaste cursus. Normaal krijgen de kandidaten tijdens een groot toernooi, zoals een NK of ranglijsttoernooi, ’s morgens theorie en doen ze ’s middags meteen praktijkexamen, bij spelers die al gewend zijn om te spelen met scheidsrechters. Dat lukte de afgelopen periode niet, waarna besloten werd de opleiding op een andere manier te organiseren.

Edwin in gesprek met de scheidsrechtersbaas na zijn praktijkexamen.

Gelukkig hebben we binnen onze vereniging genoeg jeugdspelers, die  ervaring hebben met het spelen met scheidsrechters tijdens hun internationale toernooien en dus werden er onderlinge wedstrijden georganiseerd tussen deze spelers. 

Met het behalen van hun diploma zijn Edwin en River inzetbaar als assistent-scheidsrechter tijdens de wedstrijden van Heren 1 en Heren 2 in respectievelijk de eredivisie en eerste divisie. We wensen Edwin en River veel succes en plezier toe in hun carrière als scheidsrechter.  

Bert Olofsen, technisch coördinator   

River heeft zojuist z’n diploma ontvangen.