Reserves Hilversum slaan hun slag

Dames 2 kampioen, Heren 2 verstevigt koppositie, het derde doet zichzelf tekort, het vierde wederom geen kampioen en het vijfde beleeft een opmerkelijke comeback.

Dames tweede divisie: Hilversum 2 – GTTC Groesbeek 1 :                      8 – 2

Angelique van de Bosch 2, Kelly Leideritz 2, Guusje Hendriks 3 en het gewonnen dubbelspel.

Het was al enkele weken aftellen voor de dames van team 2, maar ze zijn inmiddels kampioen geworden. Dit weekend was er een regelmatige 8-2 overwinning, waarbij op een 2-0 stand het kampioenschap definitief daar was. Voorzitter Raymond van Putten gaf enkele seconden voor aanvang van zijn eigen te spelen dubbelwedstrijd direct acte de presens door de kampioensbloemen te overhandigen.  De feiten van de wedstrijd waren op 1 hand te tellen: Guusje Hendriks kon tegenstandster Elle Cillissen pas in de beslissende vijfde game aan haar zegekar binden. Kelly won haar eerste twee enkelspelen maar moest haar meerdere erkennen in eerder genoemde Cillissen. En als laatste:  Angelique won ook haar eerste twee wedstrijden en verloor bij een 8-1 voorsprong  alleen van Petra Klabbers.

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – Disnierats  2:            10 – 0

Lars Adema 3, Donald Hessing 3 , Wilfred Schipper 3 en het gewonnen dubbelspel.  

Na weken van tegenslag gaat het de reserves ineens enorm voor de wind. Het grote nieuws dat Disnierats kopman tegen Hilversum niet mee kon spelen was de grootste opsteker van dit weekend voor de reserves. De wedstrijd zelf bracht in de wedstrijd tussen Donald Hessing en Roy Broersen een ware thriller. Uiteindelijk wist Donald met 11-9 in de vijfde en beslissende game te winnen. Ook de andere tegenstanders van Donald te weten Melanie Bierdrager en Arjen de Jong maakten het Donald lastig door een vierde game af te dwingen. Kopman Wilfred Schipper verloor geen enkele game en was oppermachtig. Dat de heren met maximale cijfers uiteindelijk wisten te winnen was de tweede opsteker. Lars speelde zeer gedreven en maakte weinig fouten. Hij verloor over de gehele wedstrijd slechts één game.

Dat mede kampioenskandidaat GTTC Groningen uitspelend een prima 1-9 overwinning wist te boeken op Scyedam betekende uiteindelijk toch een uitloop van een extra punt.  Volgende week zal  uitspelend SKF de tegenstander zijn en zeker een zeer lastige aangezien thuis met 4-6 werd verloren van het team uit Veenendaal. Hiernaast zal ook cruciaal zijn of Disnierats speler van Elferen weer bij machte zal zijn om tegen GTTC Groningen te spelen.

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – Spirit 1:                   4– 6

Frank van der Wurff 1, Max Koopman 0, Arnoud Meijer 3

De wedstrijd van de gemiste kansen zo werd deze wedstrijd uiteindelijk benoemd door de in weinig getale aanwezige toeschouwers. Er vanuit gaande dat de zwakke schakel van het team Max Koopman geen potten zou kunnen breken werd de last op de schouders van Arnoud en Frank gelegd. Deze 0-3 achterstrand werd op een positieve manier benaderd door beide spelers en Frank wist in de openingspartij direct te winnen van Rogier Wijker. Een pluspunt aangezien in de heenwedstrijd slechts de hattrick van kopman Arnoud en het gewonnen dubbelspel  werden binnengehaald. De dubbel was dus na een 2-1 voorsprong zeker cruciaal. En zeker niet kansloos na een 10-12, 10-12 achterstand stonden de Hilversummers Frank en Arnoud achter. Uiteindelijk ging de dubbel verloren en was het verschil door tegenstander Spirit teniet gedaan. De vrij goed spelende Frank had het volgende positieve verschil tegen Nederlands clubkampioene Rianne van Duin kunnen maken aangezien hij een 2-0 voorsprong in games wist te nemen. Dat Frank uiteindelijk verloor had in mindere mate met tegenstandster Rianne te maken, maar meer met het passievere spel van Frank in de laatste drie games. Uiteindelijk wist kopman Arnoud een degelijke hattrick te scoren (ondanks zeer lastig tegenspel van Martijn Weijers), Dat Frank niet bij machte bleek om Weijers diens tweede nederlaag toe te brengen was gezien Weijers zijn goede spel geen verrassing. Volgende week zullen de spelers van het derde ruim van FVT moeten winnen om handhaving in eigen hand te houden. Een lastige opgave aangezien het onderaanstaande   FVT de laatste weken op dreef is. Dit weekend werd kampioenskandidaat Entac zelfs met 6-4 verslagen.

Heren derde divisie: Hilversum 4 – Treffers (R) 1:                  6 – 4

Raymond van Putten 3, Wouter van der Mark 3 en René van de Velde 0

Voor het vierde is de terugkeer van kopman Wouter van de Mark een prettige bijkomstigheid. Desalniettemin is het mogelijke kampioenschap in de ijskast gezet aangezien zowel de dubbel (alweer het achtste dubbel dat dit seizoen verloren ging) alsmede de drie enkelspelen van René van de Velde verloren gingen. Net als voorgaande speelweken zat het ook deze week niet mee voor René. Er waren genoeg kansen maar op de beslissende momenten vielen deze in 9 van de 10 keer in het voordeel uit van zijn opponent. Kopman Wouter van der Mark verloor in zijn enkelspelen geen enkele game. En Raymond had twee vijf gamers nodig om zijn hattrick te voltooien.

Volgende week kunnen de heren van het vierde de competitie wel waardig afsluiten aangezien er revanche genomen kan worden (na de 7-3 nederlaag van de heenwedstrijd) op koploper HTC. Voor de overgebleven kampioenskandidaten Vice Versa en HTC zal het een spannende laatste ronde worden aangezien er  slechts 1 punt verschil tussen beide teams zit.

Heren derde divisie: Hilversum 5 – Stedebroec 1  :                     6 – 4

Tjarko Bosma 2, Pieter Salentijn 2, Jan Dubelaar 2

Er zijn van die dagen dat echt alles anders loopt dan gewenst. Het vijfde dat zich al na 8 wedstrijden had weten te handhaven had alleen de sportieve plicht om mede midden Nederland teams Huizen en VTV 2 ten gunste te zijn door Stede broec ruim achter zich te houden. Deze niet echt persoonlijke gedrevenheid kwam in negatieve zin tot uiting doordat Tjarko redelijk kansloos in vier games verloor van Nordin Gerdeloos. Opvolgend verloor kopman Jan nog kanslozer van Arthur Koomen (3-0). En dat Pieter tegen kopman Onno Stavenuiter na een 2-0 voorsprong in games en een 7-4 voorsprong in de vierde game de winst verspeelde deed dit ook niet ten goede. Ook een in vijf games verloren dubbelspel deed daar weinig goed aan. Kortom een 0-4 achterstand bij de rust.

Een rust waarin ruggen werden gerecht, tactieken werden besproken en waarin elkaar recht in de ogen werd gekeken!

Pieter bleek kopman Stavenuiter uiteindelijk kapot te hebben gespeeld en wist met twee overwinningen zijn goede seizoen een mooi einde te geven aangezien hij tegen SKF voor het eerst uitvalt. Kopman Jan Dubelaar wist zeer verrassend zowel Stavenuiter alsmede Gerdeloos te verschalken. En voor Tjarko was na een prachtige overwinning op Stavenuiter bij een 1-4 achterstand en in zijn laatste wedstrijd en daarmee ook meteen de slotpartij van de wedstrijd een aangekondigd biertje het startsein om de uiteindelijk winst na een 2-1 achterstand in games binnen te slepen.