ProActief TTV Hilversum net geen herfstkampioen eredivisie

De laatste ronde van de eerste helft van de competitie stond op het programma, waarbij de mannen van hoofdsponsor House of Nutrition uit moesten spelen tegen Avanti.

Leuk detail van deze wedstrijd is dat bij Avanti oud-Hilversumspeler Ruan Greyling speelt en dit de eerste ontmoeting is na zijn afscheid.

De mannen van coach Bert Olofsen gingen in een voor velen verrassende opstelling met Nolan Schultz, Cosmin Stan en Patrick Oeij.

“Natuurlijk is dit niet onze sterkste opstelling, maar we hebben 6 fantastische spelers. Aan het begin van het seizoen maakte iedereen zich nog een beetje zorgen of Nolan wel kon aanhaken, maar inmiddels behoort hij met 83 % winst in de eredivisie eerder bij de te kloppen spelers dan bij de onderste spelers. Cosmin verkeert de laatste weken ook in vorm en Patrick heeft zoveel ervaring dat hij altijd meedoet op dit niveau.’ vervolgde de coach.

Cosmin mocht aantreden tegen kopman Frank Hollak. Aanvankelijk leek Cosmin over Hollak heen te walsen, maar bij 2-0 viel de derde game wat ongelukkig de andere kant op. Cosmin was wat van slag, maar wist zich in de vijfde game goed te herstellen met 4-11. 

Nolan had vooraf gevraagd om opgesteld te worden tegen de twee sterkste spelers, en zo gebeurde dat hij mocht beginnen tegen Simon Goessens. De zeer goed serverende linkshandige Goessens wist het Nolan goed lastig te maken. Nolan ging echter steeds beter spelen en paste zijn tactiek telkens weer aan. Ook nu bracht de vijfde game de winst met 8-11.

TTV Hilversum Nolan Schultz

Patrick had grote moeite met het spelen met de nieuwe ABS bal, die verplicht is in de eredivisie. Tegen de power-player Ruan Greyling, oud teamgenoot had Oeij weinig in te brengen.

Na de pauze stond gladiator Schultz weer klaar achter de tafel om de strijd aan te gaan met Hollak. De ervaren eredivisionist Hollak trok alle registers open en probeerde zelf verbaal de jonge Nolan uit zijn spel te halen. Nolan was en bleef de sterkere.

Cosmin tegen Ruan was eenrichting verkeer. Hij was in drie overtuigende  games de sterkere. 

Patrick Oeij ging verder waar hij gebleven was – problemen hebben met de ABS bal. Wel was zichtbaar dat hij zich steeds iets beter aanpaste. Na verlies in de eerste twee games wist hij het tij te keren en won met 5, 3 en 7 in vijf games van Goessens.

“We hebben met deze 5-1 overwinning laten zien dat we in de breedte een sterk team hebben. We staan 2 punten achter Taverzo en zijn net geen herfstkampioen. Jammer, maar uiteindelijk gaat het om de play-offs en daar staan we uitstekend voor.”