Prima resultaten van de jeugd tijdens de NK A en B

Afgelopen zaterdag en zondag werd het Nederlands kampioenschap voor jeugdspelers gehouden. Op zaterdag 10 mei deden er 2 spelers van Hilversum mee tijdens de NK B.

  • Fons Verkerk wist bij de kadetten in zijn poule 3e te eindigen door winst op Max Gelderblom. Helaas verloor hij daarna zijn enkelpartij, waardoor hij was uitgeschakeld.
  • Lars de Visser had een topdag! Na een moeizaam begin in de poule kwam Lars volledig op stoom. Dankzij goede mentale steun van zijn ouders wist Lars al zijn 7 partijen te winnen en daarmee de eerste plaats te behalen. Daarmee is Lars Nederlands kampioen Pupillen B! Dankzij deze prestatie mocht hij ook weer op zondag meedoen met de A-licenties

Met Lars erbij waren er maar liefst 8 spelers van Hilversum die op zondag 11 mei mee deden in Arnhem. De resultaten van hen op een rijtje:

  • Heleen Hop (kadetten) wist knap al haar potten in haar poule te winnen. Dankzij een ongelukkige loting moest ze spelen in de kwartfinale tegen de nummer 1 geplaatst, Vera van Boheemen. Kansen waren er zeker, maar in 5 games trok Vera aan het langste eind. In het dubbel met Maartje Veenhoven was ook Vera een plaaggeest. Ondanks een 2-0 voorsprong in de halve finale, wist Vera samen met (toekomstig teamgenote van Heleen) Alice Vos te winnen van Heleen en Maartje.
  • Patrik Roest (kadetten) won knap 2 partijen in de poule van hoger geplaatste spelers. Bij de laatste 10 verloor hij met 3-1 van Jens Wiersma. In de dubbel wist hij samen met gelegenheidspartner Leon Kruijer bijna te stunten. IN de halve finale verloren ze in 5 games van Max Koopman en Erik Agayman.
  • Djermo Roest kon het niet bolwerken bij de pupillen. Hij werd in de poule uitgeschakeld en ook in de dubbel verloor hij zijn wedstrijd.
  • Lars de Visser zag duidelijk het verschil in niveau tussen zxaterdag en zondag. Ondanks goed spel verloor werd hij uitgeschakeld in de poule.
  • Anne Hoogeveen won wel een potje in haar poule, maar dit bleek onvoldoende om naar de halve finale te mogen. Samen met teamgenoot Iris de Bie verloren zij ook hun dubbelpartij.
  • Iris de Bie was erg dichtbij de halve finale. Op onderling resultaat, na 3 van de 4 partijen te hebben gewonnen, werd ze 3e in haar poule, wat net niet voldoende was.
  • Wilfred Schipper kende een slechte start van de dag door te verliezen van Lennart Slaats. Desondanks wist hij zijn poule als 2e door te komen en vervolgens Jop van der Wiel te verslaan. In de kwartfinale verloor hij van Robert van Dijk, door in de 5e game op 10-9 fout te serveren. Wel haalde hij de halve finale met Collin Rengers in de dubbel.