Patrik Roest en Heleen Hop nieuwe afdelingskampioenen jeugd

De hoogste afdelingstitels bij de jeugd gingen dit jaar naar Hilversum. Patrik Roest was de sterkste in de hoogste jeugdklasse. Heleen Hop prolongeerde haar titel bij de meisjes.

In de Jeugdklasse 1 waren er al in de eerste ronde enkele verrassingen te noteren. De als vierde geplaatste Heleen Hop was al direct kansloos voor de titel door verlies tegen Elroy Pijnenburg (Almeerspin), terwijl de als tweede geplaatste Mees van de Meer verloor van Joeme Tepa (ATC).  De halve finale tussen nummer 1 Patrick Nieuwendijk (TTVN) en nummer 6 Patrik Roest was de mooiste partij van de dag.  Het publiek genoot van bloedstollende rally’s, waarbij beide spelers niet voor elkaar onderdeden. Nadat Patrick Nieuwendijk enkele matchpoints niet had weten te verzilveren, ging de overwinning met 12-10 in de vijfde game naar zijn opponent.  

Van hoog niveau was ook de partij tussen Douwe Peper (TTVN) en Elwin Huiden (SVE), waarbij Elwin met 11-9 in de vijfde game aan het langste eind trok. Elwin won in de halve finale eenvoudig met 3-0 van Sander van Buul (Hilversum), maar was in de eindstrijd door de vele partijen opgebrand. Patrik Roest had nog wel de juiste focus en won met 3-1. Hij werd voor het eerst jeugdkampioen van de afdeling Midden en nam de grote wisselbeker over van Joeri de Wagenaar.     

De meisjesfinale tussen Heleen Hop en Nena Zantman was ook een leuke spannende partij, waarbij Heleen met succes haar afdelingstitel verdedigde. Zij won met 3-1. Heleen Hop en Patrik Roest waren samen ook succesvol in het dubbelspel. Ook hier veel spanning in de finale. Elwin Huiden en Tim van der Leeden dolven met 11-9 in de vijfde game het onderspit. Voor Patrik Roest was het helemaal een topdag, omdat hij ook de Juniorenklasse won. Hij ging dus met drie prijzen en de grote wisselbeker naar huis. Te veel om in twee handen te houden.

De hoop voor de toekomst zit vooral bij de kadetten en pupillen. Patrick Nieuwendijk maakte zijn favorietenrol waar bij de kadetten, Floris zur Muhlen (ZTTV) bij de pupillen. Op de eerste dag van de Afdelingskampioenschappen, 17 januari, kwamen bijna 100 jeugdspelers in actie met een rating van 125 en hoger.  In totaal werden er ruim vierhonderd partijen afgewerkt op 22 tafels.

 AK Hogere Jeugd 2015, prijswinnaars hogere jeugd

 

 AK Hogere Jeugd 2015, Patrik en Heleen