Open strijd verwacht in hoogste AK-klassen

Het tweede weekend van de strijd om de tafeltennistitels van de Afdeling Midden staat voor de deur. Zowel bij de jeugd als bij de senioren komen de spelers met de hogere ratings in actie. Ook dit jaar is het evenement goed bezet. Afgelopen weekend streden al zo’n 180 deelnemers om de prijzen in de lagere klassen. In de hogere klassen hebben 162 spelers zich ingeschreven.

Het deelnemersveld bij de jeugd komende zaterdag telt maar liefst 98 spelers. Zondag 20 januari leveren 64 spelers strijd om de afdelingstitel bij de senioren.  

TTV Hilversum organiseert de districts-titelstrijd voor de dertiende achtereenvolgende keer, in samenwerking met de NTTB Afdeling Midden.

Zaterdag 19 januari

Lars de Visser (TTV Hilversum) verdedigt zijn vorig jaar veroverde afdelingstitel.

Hij kan voor de tweede keer kampioen worden, maar moet dan afrekenen met club- en teamgenoot Mick de Vette. Laatstgenoemde is gebrand op revanche. Sven van de Pol (Rega) en Pieter Bakers (VTV) zijn de outsiders voor  een finaleplaats.  

Bij de meisjes kan tweevoudig winnares Neha Gupta (TTV Hilversum) kan de trilogie niet voltooien. Ze is inmiddels senior. Hier is meer concurrentie dan bij de jongens vanwege de geringe onderlinge krachtsverschillen. Ellin Nootebos (ZTTV) voert de plaatsingslijst aan, gevolgd door Iris de Bie (TTV Hilversum) en Anouk van den Boom (Hoogland). De pas 12-jarige Tanya Misconi (TTV Hilversum) is vierde geplaatst.

Zondag 20 januari

Bij de hogere senioren zijn 62 inschrijvingen. Er wordt een open strijd verwacht. Verdediger Arnoud Meijer (TTV Hilversum) staat als eerste geplaatst, gevolgd door Jelle Goossens (SVE). Daarna volgen Wouter van der Mark (SVE) en John van Spengen (VTV) en Michel Laroo (LTTC), junior Mick de Vette (TTV Hilversum) en Quinten van Dissel (SVE), die twee jaar geleden afdelingskampioen werd. Tali Cohen (TTV Hilversum), de verrassende kampioen van vorig jaar, staat als 8e geplaatst en behoort net als vorig jaar tot de outsiders. Ze is wel de torenhoge favoriet bij de dames hogere senioren, waar slechts 3 inschrijvingen zijn.   

In totaal worden er bij de Afdelingskampioenschappen, verdeeld over twee weekenden, zo’n 1200 (!) tafeltenniswedstrijden afgewerkt en 4500 games gespeeld.  Verdeeld over 4 speeldagen zijn er maar liefst 111 prijzen te verdelen.

Wie de AK wil bezoeken, is van harte welkom in het Tafeltenniscentrum aan de Vaartweg 52 (ingang Gymnasium).  

Voor indelingen en tijden jeugd op zaterdag 19 januari, zie toernooi.nl.  

https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=653CC846-112F-494B-9952-C67CAD6B5650

Voor indelingen en tijden senioren op zondag 20 januari, zie toernooi.nl.  

https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=8767FD4D-194E-4794-ACAE-24D61D070A36