Nirvaan haalt B-licentie bij kwalificatietoernooi in Aalsmeer

Zaterdag 15 juni was het B-kwalificatietoernooi voor de jeugd in Aalsmeer. Hierin wordt volgens de leeftijdscategorieën van na de zomer gespeeld. Het toernooi is voor spelers met een C licentie, of spelers die hun B dreigen te verliezen. Hilversum was met 4 spelers afgevaardigd, allen nog met C-licentie. Damian Rijners deed mee in de oudste, de O-19 categorie. Ondanks goed spel kwam Damian niet tot winst, hij moest genoegen nemen met hier en daar een game te pakken.

Srujan Abhinapu deed mee in de O-17 categorie, waar hij knap tweede werd, met evenveel punten als de nummer 1 van zijn poule. In de knock-outfase verloor hij de eerste ronde van de nummer 3 geplaatst. De O-13 categorie bestond uit 2 pouletjes, met als vervolgronde dat de nr 2 van de ene poule tegen de nr 3 van de andere poule elkaar speelden, en de winnaars daarvan speelden tegen een nr 1. Bouke van der Weerden zat in poule A en werd geheel volgens zijn plaatsing derde, en Nirvaan Bhardwaj zat in poule B en werd volgens zijn plaatsing tweede. Na wat wachten mochten ze tegen elkaar, waarbij Nirvaan aan het langste eind trok. In volgende ronde, mocht Nirvaan tegen een nr 1. Deze wist Nirvaan te winnen in vieren, door zijn concentratie te behouden, slim te plaatsen en te profiteren van de fouten van de tegenstander.

Hierdoor kreeg Nirvaan, naast een bekertje ook zijn B licentie. Al met al een mooi resultaat van een van de laatste toernooien dit seizoen.

Nirvaan (links) en Bouke in Aalsmeer.