Nieuwsbrief Maart

Heb je je al ingeschreven voor het Daviscup en Familietoernooi?

De inschrijvingen voor het Daviscup en Familietoernooi op zondag 10 april stromen binnen. Heb jij je team nog niet aangemeld? Doe het dan snel, want vol is vol!

Hoe werkt het? Je zoekt een maatje met wie je samen een Daviscupteam vormt. Dat kan  een jeugd- of seniorlid zijn, maar ook iemand die geen lid is van Hilversum: een familielid, vriend, kennis, klasgenoot, enz. Het niveau maakt niet uit.

Ieder team kan voldoende wedstrijden spelen. Je speelt zowel enkel als dubbel. Of je nu wint of verliest, de gezelligheid staat bij dit evenement voorop.   

Stuur een mailtje naar Eugène Staffhorst (e.staffhorst@planet.nl) en vermeld daarin de namen en leeftijden van de deelnemers en de naam van het team!

Inschrijven is gratis. Je kunt je nog tot en met 31 maart aanmelden.

Als je in een originele outfit achter de tafel verschijnt, ding je mee naar de prijs voor het beste geklede team

Nieuw: inloopdagen bij TTV Hilversum

TTV Hilversum biedt ruimte aan mensen die overdag willen tafeltennissen. Zo’n 70 enthousiastelingen (voornamelijk ouderen) tafeltennissen al wekelijks één of meerdere keren  overdag bij onze vereniging.

Ken jij mensen die het leuk vinden om af en toe te tafeltennissen en tijd hebben overdag? Geef de data en tijden dan aan hen door!

Tot de zomervakantie is er maandelijks een inloopdag. Je hoeft dan geen lid te zijn en betaalt per dag 2 euro om te kunnen spelen. De inloopdagen zijn op:

Donderdag 7 april

Donderdag 12 mei

Donderdag 2 juni

Er kan op die dagen getafeltennist worden van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur. Begeleiding is aanwezig. Wie de smaak te pakken heeft en wekelijks wil gaan tafeltennissen, kan zich aansluiten bij de bestaande overdaggroepen, die o.a. op donderdag actief zijn. Voor ongeveer 70 euro kan men het hele jaar door tafeltennissen overdag. Tafeltennis bij TTV Hilversum is daarmee een van de goedkoopste sporten, waarmee je als oudere in groepsverband actief kunt blijven.      

De afgelopen weken maakte een groepje revalidanten uit De Trappenberg kennis met de tafeltennissport. De initiatief werd ondersteund door therapeuten van De Trappenberg en Sportservice Noord-Holland. De kennismaking gebeurde door middel van een viertal clinics. De maandelijkse inloopdagen zijn een vervolg op deze clinics. Echter, niet alleen revalidanten en mensen met een beperking zijn welkom. Iedereen die tijd en zin heeft, kan op de inloopdagen een balletje komen slaan.   

Gezocht: vrijwilligers voor de jubileumcommissie 

Je zou het niet zeggen, maar op 1 januari 2017 is het alweer tien jaar geleden dat onze vereniging werd opgericht. Voor wie het nog niet weet: TTV Hilversum is een fusievereniging, die ontstond door het samengaan van Quick’32 en Victoria. De fusievereniging werd met bijna 300 leden direct de grootste tafeltennisvereniging van Nederland en dat zijn we tien jaar later nog steeds!

Alle reden voor een feestje, waar we uiteraard onze leden in willen betrekken. Het bestuur wil het 10-jarig bestaan eind dit jaar vieren met een jubileumuitstapje, waar alle leden aan kunnen deelnemen. We zoeken enthousiaste vrijwilligers met ideeën hoe zo’n jubileumuitstapje eruit zou kunnen zien. En die dit uitstapje willen gaan organiseren, in samenwerking met het bestuur. Voor de jubileumviering is een geldbedrag gereserveerd. . Daarnaast zal een eigen bijdrage worden gevraagd van de deelnemers.

Wie interesse heeft om toe te treden tot de jubileumcommissie, kan zich per e-mail melden bij onze voorzitter: raymondvanputten@hotmail.com

        

Zaterdag 2 juli open tafeltennistoernooi

voor MS bij ttv Hilversum
alleen voor senioren zaal open 11:30u             aanvang toernooi 12:30u

Op zaterdag 2 juli organiseert de Stichting Terri bij TTV Hilversum een tafeltennistoernooi voor het goede doel. Stichting Terri heeft als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte MS of ondersteuning voor MS patiënten. Omdat het toernooi bij TTV Hilversum wordt georganiseerd, willen we jullie als leden van de vereniging de kans geven om als eerste in te schrijven voor het toernooi. 

Het inschrijfgeld (€10,- per deelnemer) wordt in het geheel geschonken wordt aan onze goede doelen.

Nog vlak voor de zomervakantie een groot toernooi spelen voor het goede doel, wie wil dat nu niet? Wij zorgen ook voor de befaamde “Hilversum schotel”  (€7,50). De opbrengst van deze “Hilversum schotel” gaat in het geheel naar het goede doel dus meteen een extra reden om te blijven eten.

Tijdens de derde helft verzorgt het beroemde Hilversumse duo “Jan & Tjarko” een optreden dat je niet wilt missen. Met andere woorden genoeg redenen om je snel in te schrijven, er is maar plek voor 110 deelnemers: vol=vol.
Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar: ttvhilversumvoorms@gmail.com vermeld daarin je naam, vereniging, licentie en Hilversum-schotel ja/nee. Als je liever de vegetarische variant wil, geef dat dan door.

Landelijke teams thuis op zaterdag 26 maart

Op zaterdag 26 maart spelen het tweede, derde en vierde team weer thuis in de landelijke competitie. Team 3 en 4 deden goede zaken in de derde divisie en hebben uitstekende kansen op handhaving. Ons hoofdklasseteam staat momenteel bovenaan en is favoriet voor het kampioenschap. De kans is reëel dat Hilversum volgend seizoen weer een extra landelijk team op zaterdag heeft.

Team 2 zal het in de eerste divisie niet redden, maar laat dit seizoen bij vlagen wel spectaculair tafeltennis zien.

De landelijke wedstrijden van de senioren beginnen om 16 uur. ’s Ochtends om 11 uur spelen de landelijke jeugdteams en enkele afdelingsteams van de jeugd thuis.

Heren 1: zaterdag 2 april dag van de waarheid

In het kader van de play-downs in de eredivisie speelt ons eerste herenteam op zaterdag 2 april thuis de eerste van twee beslissingswedstrijden tegen Feijenoord Van Tellingen. Doel is handhaving in de eredivisie. Hilversum moet twee keer winnen van de Rotterdammers om verzekerd te zijn van een plek in de eredivisie volgend jaar.

Winnen beide teams één keer, dan is een replay noodzakelijk.

Dames 1 moet ook play-downs spelen, maar is nog niet zover. Het speelt op zondag 3 april (aanvang 14 uur) in Nieuwegein de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen VTV / Silvery Dragon. 

Dinsdag 19 april: Algemene Ledenvergadering

Seniorleden zijn van harte welkom om op dinsdag 19 april de Algemene Ledenvergadering bij te wonen. Daarin legt het bestuur verantwoording af over het gevoerde beleid het afgelopen jaar. Tevens worden de nieuwe contributie en de begroting aan de leden voorgelegd. De vergadering begint om 19.30 uur, zodat alle aanwezigen daarna nog een balletje kunnen slaan. Tijdens de vergadering kan er niet worden gespeeld. 

Kinder Tafeltennisfeest: wie de jeugd heeft…

Het is elk jaar een daverend succes, het Kinder Tafeltennisfeest voor basisscholen. Komende zondag zullen 175 kinderen, in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, weer kennismaken met de tafeltennissport. ’s Ochtends is er een Spelcircuit voor de kinderen uit groep 3, 4 en 5. Daaraan nemen 94 kinderen deel. ’s Middags is er een toernooi, waar 81 kinderen van groep 6, 7 en 8 in actie komen.

TTV Hilversum houdt aan dit evenement altijd nieuwe jeugdleden over. De kinderen krijgen een kennismakingspakket met o.a. 4 gratis proeflessen.

Zowel ’s ochtends als ’s middags is er een loterij met vele prijzen, waarvoor elke deelnemer twee gratis lootjes ontvangt. Bovendien gaat iedereen die meedoet, met een mooie oorkonde naar huis.    

Fietspuzzeltocht en barbecue: smikkelen en smullen

Zondag 26 juni is het weer zover. De jaarlijkse Fietspuzzeltocht wordt dan weer verreden. Elk jaar een groot succes en zelfs sceptici zijn er inmiddels van overtuigd: dit is het leukste evenement van het jaar.

De officiële uitnodiging komt volgende maand, maar noteer de datum alvast in je agenda. En wacht niet te lang met inschrijven. Vorig jaar moesten we de (late) inschrijvingen van enkele teams weigeren, omdat de Fietspuzzeltocht volledig was volgeboekt.   

Eugène heeft inmiddels weer een schitterende, 30 kilometer lange fietstocht voor jullie uitgedokterd, vol verrassingen. Waar de tocht dit jaar wordt gehouden, is evenzeer een verrassing. Geruchten alom, maar nieuwsgierigen zullen nog geduld moeten hebben. De locatie is een diep bewaard geheim.

Het inmiddels befaamde Barteam kan niet wachten tot het zover is en is, naar verluidt, al druk bezig met de voorbereidingen voor de tocht.