Neha Gupta wint derde prijs tijdens NK in Panningen

Neha Gupta heeft bij de Nederlandse Kampioenschappen voor speelsters met een C en D-licentie de derde prijs behaald.  Een knappe prestatie, want het gebeurt zelden dat een B-junior in de prijzen valt tijdens een NK voor senioren.Het scheelde een haar of Neha, die vorige week meisjeskampioen werd van de Afdeling Midden, had in Panningen in de finale gestaan. De halve eindstrijd tegen Ismay de Jong was een bloedstollende partij van hoogstaand niveau. Neha kwam in de vijfde game met 9-7 voor, om uiteindelijk met 13-11 het onderspit ter delven.

Ondanks de teleurstelling van een gemiste finaleplaats en promotie naar de B-categorie, leverde Neha toch een prima prestatie. Zo eindigde ze als nummer 1 in haar poule, terwijl ze als vijfde en laatste was geplaatst. Na een bye in de vervolgronde, versloeg ze in de kwartfinale Caitlyn Streng met 3-1. De speelster van Fürst/Lybrae was na afloop zo boos dat ze haar batje kapot gooide.

Omdat Neha bij de beste vier eindigde, mocht ze de volgende dag ook meedoen aan de NK B. Om, vermoeid na een zwaar toernooi, de volgende dag in alle vroegte weer terug te moeten naar Limburg, dat was wat al te veel van het goede, vond de Hilversumse. En dus besloot ze om zondag thuis te blijven.

Ook twee andere Hilversum-spelers, Caspar Veenboer en Sander van Buul, namen deel aan de NK. Sander kwam uit in de C-klasse. Hij won knap zijn eerste wedstrijd, maar dat was niet voldoende om de vervolgronde te bereiken. Caspar deed mee in de D-klasse. Dankzij een 2e plaats in de poule mocht hij door naar de hoofdronde. Na twee overwinningen op rij ging hij in de kwartfinale ten onder. Het dubbel Caspar en Sander overleefde de poule-fase op onderling resultaat. In de ronde daarna werd het Hilversum-duo uitgeschakeld.