Nathan van der Lee wint nationale titel in herendubbel (update)

Nathan van der Lee heeft tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor A-licenties met zijn partner Cosmin Stan de titel in het dubbelspel veroverd. In de finale werden Laurens Tromer en Patrick Oeij van FVT verslagen. Een bijzonder knappe prestatie!   

Nathan van der Lee plaatste zich gisteren al voor de finale van het herendubbel, waarmee hij zich in ieder geval verzekerde van een zilveren medaille. De mooie overwinning tegen Martijn de Vries en Rayko Gommers (3-2) was voor velen een verrassing. Dat Van der Lee en Stan de nationale titel zouden veroveren, hadden weinigen durven voorspellen.

Nathan van der Lee bereikte ook de kwartfinale van het enkelspel dank zij overwinningen op Frank Hollak. Daarna wist hij ook de Nederlands kampioen van 2013, Casper ter Luun, te verslaan. In het enkel trof Nathan  in de kwartfinale Ewout Oostwouder, de regerend Nederlands kampioen. Ewout zette zijn kampioensaspiraties kracht bij door met 4-0 van Nathan te winnen.

Op de eerste dag van het Nederlandse kampioenschappen voor A-licenties in Zwolle wist Merijn de Bruin knap een bronzen medaille te halen in het gemengd dubbel, samen met Yana Timina. Helaas moesten ze hun meerderen erkennen in de regerende Nederlandse kampioenen en ook dit jaar als eerste geplaatsten, Martijn de Vries en Nicky vanPol- Zetsen. In de enkel werd hij in de eerste ronde uitgeschakeld door belofte Roel Bogie (14 jaar). Merijn ging met 4-2 ten onder ondanks dat hij vijf gamepoints op rij had om een belissende 7e game af te dwingen.

De derde deelnemer van Hilversum was Lisette van Es die in de eerste ronde een van de favorieten voor de titel Linda Creemers trof. Voor de 15-jarige speelster van Hilversum, die als eerste reserve tot het hoofdtoernooi werd toegelaten, was het vooral een leerschool. In de vierde game wist ze zelfs kansen te creëren voor gamewinst, maar trok met 11-9 net aan het kortste eind.

Op de NK kwamen verder nog diverse andere leden van Hilversum uit. Tali Cohen verloor in het enkelspel nipt van Jasminka Oeij, die haar pas na 7 games op de knieën kreeg. In het dubbel kwam ze nog wel verder. Dat ging wel ten koste van  Lisette van Es die samen met Nena Zandman met 3-1 onderuit ging tegen Tali Cohen.

Yoeke Gunsing had de pech dat ze meteen tegen een van de favorieten moest spelen, Kim Vermaas. Knap wist ze de eerste game te winnen, maar daarna vond Vermaas het antwoord op het aanvallende spel van Yoeke.