Naast Heren 1 nu ook Heren 2 koploper

De vierde ruime overwinning op rij voor het eerste team, reserves pakken met een 10-0 zege de gedeelde koppositie. De Dames winnen met 3-7 van hekkensluiter.

 

Heren eerste Divisie: Pecos 2 – Hilversum 1 :                                                    1 – 9

Merijn de Bruin 2, Tycho Dekkers 3, Frank Rengenhart 3 en het gewonnen dubbelspel.

Na een stop van 2 weken mochten de heren van Hilversum 1 proberen om hun voorsprong in de poule uit te breiden. Aangezien concurrent Avanti dit weekend niet zou spelen, was de opdracht zo dik mogelijk uit te halen tegen Pecos 2.

Merijn begon tegen een invaller uit de hoofdklasse, Ilja Koers. Het klassenverschil werd al snel duidelijk, in 3 vlotte games kon Merijn deze partij naar zich toe trekken. Tegen verdediger Ronald Rijsdorp moest Merijn vol aan de bak. Nadat hij de eerste 2 games had verloren, was het voor Merijn duidelijk dat er maar 1 mogelijkheid was om te winnen: Blijven spinnen! Met mooie lange rally’s wist Merijn de volgende 3 games te winnen, waardoor hij alsnog aan het langste eind trok. De laatste partij van Merijn tegen Maroun Nader begon prima met winst in de eerste game. Een sterk spelende Nader kreeg steeds meer vat op het spelletje van Merijn, waardoor Merijn uiteindelijk in 4 games verloor.

Frank mocht beginnen tegen Rijsdorp. Het spelen tegen verdedigers vindt Frank altijd heerlijk, en dat liet hij de eerste 2 games ook zien. Met 1 en 4 punten tegen, begon Rijsdorp toch een ander plan te trekken. Meer aanvalsballen brachten Frank even aan het wankelen, waardoor hij de 3e game verloor. De 4e game was weer net zoals de eerste 2 games en ging overtuigend naar Frank. Zijn 2e partij tegen Nader was een zeer sterke pot van Frank zijn kant. Steeds had hij het initiatief, waardoor hij ogenschijnlijk makkelijk van Nader won, waarbij Frank toch aangaf het meest tegen deze partij op te zien. Koers had duidelijk niets in te brengen tegen Frank, dit werd dan ook een duidelijke 3-0 overwinning.

Tycho beet het spits af tegen Nader. Nadat hij de eerste game verloor, kreeg Tycho steeds meer grip op de service van Nader. De 3 volgende games vielen allemaal de goede kant op, waardoor Tycho zijn eerste pot binnen sleepte. Tegen Koers was ook hier het klassenverschil duidelijk, waardoor Koers ook nu weer geen enkele game wist te winnen.  De kraker tegen Rijsdorp stond als laatste op het programma. Ook nu voerden lange rally’s de boventoon, waarbij de eerste 2 games eerlijk verdeeld werden. Ook de derde game en vierde game bleven prachtig om te zien voor het publiek, echter wist de sterk spelende Tycho nu wel beide games te winnen.

Omdat ook de dubbel, na een 2-1 achterstand, door Merijn en Frank gewonnen werd, kwam de eindstand op 9-1. Na afloop had de moeder van Job van der Wiel wederom heerlijk gekookt, waar de spelers inclusief vaste supporter Frans Wieringa van hebben genoten!

Volgende week staat de kraker tussen Hilversum en Avanti op het programma aan de Vaartweg te Hilversum.

 

Heren tweede divisie: SAR’72 1 – Hilversum 2 :                                                  0 – 10

Lars Adema 3, Jelle Goossens 3, Wilfred Schipper 3 en het gewonnen dubbelspel.

Op bezoek bij SAR ’72 bleek dat de mannen van Hilversum nog altijd voor de titel willen strijden. Na een ontspannen reis, via de ring van Antwerpen, werd aangekomen in Kloosterzande. Lars Adema had nog niet genoeg gereden en besloot in het naburige Hulst nog even te gaan kijken voor een sportbroekje. Zijn sportbroekje lag thuis immers nog in de kast. Lars werd bijgestaan door de van een blessure terugkerende Wilfred Schipper en Jelle Goossens. Hilversum startte voortvarend door binnen 40 minuten 9 games op rij te winnen, waardoor een 3-0 voorsprong op het scorebord verscheen.Non playing captain, Ruud Peters, zag dat het goed zat maar moest zijn mannen op scherp zetten in het dubbel. Dit bleek, in tegenstelling tot eerder deze competitie, het probleem. Een 2-1 achterstand werd na een spannende 4e game omgebogen in een overwinning. Twee ongelofelijke backhands van Wilfred zorgde ervoor dat in de 5e game snel afstand werd genomen van de tegenstanders wat resulteerde in 11-4 winst. In het vervolg kwam er meer weerstand van Johan ’t Hooft, Bart Mangnus en Dennis Verdurmen. Het bleek echter niet voldoende om een punt bij te schrijven, want Lars was Johan in 5 games de baas. Wilfred had het lastig tegen dezelfde Johan, maar speelde mentaal een goede wedstrijd en zegevierde in 4 games. Jelle kwam, net zoals zijn teamgenoten, niet in de problemen tegen Bart. Bij een 9-0 voorsprong speelde Jelle 4 moeilijke games tegen Dennis, maar won wel 3 van deze games.

Door deze 10-0 winst blijft Hilversum in het spoor van koploper Scyedam en gaan ze na 4 speelrondes gezamenlijk aan kop in de 2e divisie poule B. Volgende week komt US uit Amsterdam op bezoek, waarna de balans na 5 wedstrijden beter kan worden opgemaakt.

 

Heren tweede divisie: HTC 1 – Hilversum 3 :                                                       4 – 6

René Arbon 2, Hans den Blanken 2 en Raymond van Putten 2

De heren van Hilversum moesten vandaag hun laatste strohalm grijpen tegen naaste concurrent HTC om nog kans te maken op handhaving. Dit moest gebeuren in de gezellige maar ongelofelijk trage zaal van HTC.

Hans bijtte het spits af tegen Kalkman en stond binnen no time 2 games achter. Dit was niet raar aangezien Hans om 9.30 al bij zijn dochter moest coachen in Dronten voor de starterscompetitie !!!!!! en het maar ternauwernood haalde om op tijd terug te zijn wat in huize Den Blanken voor een hoop stress leidde. Echter na wat tactische wijzigingen en meer voetenbeweging ging de overige 3 games makkelijk naar Hans. Zijn tweede wedstrijd tegen J.W. Baas van de dag kunnen we kort over zijn: dit was weer genieten zoals in de “good old days” en werd ook verdiend gewonnen. Helaas ging zijn derde wedstrijd verloren tegen de slim en goed spelende M. Schutte.

Rene Arbon moest beginnen tegen service kanon M. Schutte. Rene zijn specialiteit ligt zeker niet bij zijn service opvang en na wat grappen en grollen voor de wedstrijd hierover begon Rene met zijn oude batje aan de wedstrijd. In een gelijk opgaande wedstrijd werd het uiteindelijk 11-9 in de vijfde voor HTC. In zijn tweede wedstrijd kwam dan eindelijk de ommekeer. In een goede wedstrijd werd in vijf games afgerekend met Kalkman en was de eerste overwinning van het seizoen een feit. Met de zoetheid van deze overwinning werd vervolgens ook J.W. Baas aan de zegekar gebonden in een hoogstaande partij. Dit belooft nog veel goeds voor de rest van de competitie.

Over de partijen van Van Putten kunnen we kort zijn. Na een afstraffing in de eerste partij tegen J.W. Baas en het eigenhandig verprutsen van het dubbel werd uiteindelijk met heel veel werken,pielen, zwoegen,lelijk pingpongen toch nog 2 onverdiende overwinningen geboekt.

Na een gezellig biertje met de gasten uit Hoofddorp werd gekozen voor een Indische afsluiting in Hilversum om tot de conclusie te komen dat de competitie nog steeds “alive” is


Heren derde divisie: De Sprint 1 – Hilversum 4 :                                                6 – 4

Robert van der horst 2, Tjarko Bosma 0, Donald Hessing 1 en het gewonnen dubbelspel.

Hilversum  4 reisde deze week af richting Brielle. Het beloofde een interessante strijd te worden tussen de Sprint en Hilversum gezien het feit dat beide ploegen op gelijke hoogte stonden met  16 punten.

Tjarko, Robert en Donald  gingen de strijd aan met  de tegenstanders die in het bekende trio Dennis Blok, Sacha Ykema en Martijn Bekker aantraden. Op papier een lastige opgave aangezien Dennis in de competitie nog geen wedstrijd heeft verloren en Sasha alleen Stephan Tromer van FVT heeft moeten feliciteren. De openingswedstrijd tussen Dennis en Donald liet gelijk zien dat er scherp gespeeld moest worden vandaag. Helaas ging door het service geweld van Dennis de wedstrijd in 4 spannende games (12-14, 11-9, 12-10, 11-8) richting de sympathieke man uit Brielle. De wedstrijd tussen Tjarko en Sacha was op papier een interessante ontmoeting. Beide beschikken over een indrukwekkende forehand en een lastige service. Het was echter Sacha die zijn forehand het beste in stelling wist te brengen en er met de zege vandoor ging. Tijd voor de heren uit Hilversum om wat terug te doen. De opening van de wedstrijd tussen de 3e mannen was echter overtuigend voor Martijn Bekker die zonder al te veel problemen met een 2-1 en 8-4 voorsprong kwam. Het was echter Robert die cool bleef en knap de 4e en 5e game op karakter wist te winnen.

Het dubbel en enkelspel tussen Donald en Sasha ging vervolgens eenvoudig naar de mannen uit Hilversum. Opgemerkt moet worden dat de De Sprint duidelijk aangeslagen was door het slechte nieuws uit de familiekring van Sacha, die om begrijpelijke redenen dan ook zijn laatste partij moest opgeven.

Tussenstand 4-4. Verrassend genoeg verloor Donald vervolgens kansloos van een goed spelende Martijn. In de laatste en tevens beste partij van Tjarko tegen Dennis zat er een kleine verrassing in. Bij 6-2 in de vijfde game voor Tjarko was het echter Dennis die een combinatie van toverservices ten tafel bracht die Tjarko toch deed buigen.

Hilversum 4 staat nu op de vierde plaats, vijf punten voor op de nummer 5 Middelburg Zuid.

 

Dames eerste divisie : Enjoy & Deploy Taverzo 1 – Hilversum 1 :                  3 – 7

Elisa Stuveling 3, Guus Hendriks 3 en Kelly Leideritz 1

 

Jongens Kampioenspoule: HTC 1 – Hilversum 1 :                                             4 – 6

Bastiaan van der Sanden 3, Ilan Meijer 2, Roy Kapel 0 en het gewonnen dubbelspel

 

Jongens Landelijk B: FVT 1 – Hilversum 2 :                                                        8 – 2    

Sander van Buul 0, Patrik Roest 1 en Heleen Hop 1.

Na een dreulerige rit naar Rotterdam, waarbij onze voorzitter uit gewoonte eerst de richting Zoetermeer koos, traden Sander, Patrik en Heleen aan tegen de koplopers uit poule D. Zouden we de vier punten achterstand kunnen inlopen? Na een veelbelovende start verloor Heleen de eerste wedstrijd met 3-1. Heleen zat nog niet lekker in haar vel. Patrik verloor zijn wedstrijd met 0-3 tegen een lastige noppenspeler. Na een gespannen start verliest Sander na goed terugknokken met 3-2. 3-0 achter nu. Het kan alleen maar beter gaan. Patrik en Sander gaan dubbelen. Ondanks goed spel van beiden gaat het in een competitief duel met 3-2 verloren. Heleen zette vol goede moed de wedstrijd voort maar verloor ondanks goed spel krap met 3-1. Zou Sander dan de ban gaan breken en de hatelijke nul wegwerken? De vibe was er niet. Sander verloor kansloos met 3-0. De winnaar van het eerste punt is door invalcoach Louwen, na het vertrek van Meijer naar zijn eigen wedstrijd, een drankje beloofd. Patrik staat prima te blokken en dat biedt perspectief. Patrik verliest desondanks met 3-2. 7-0 achter. Moet die gifbeker vandaag helemaal leeg? Klaarblijkelijk wel. Sander verliest met 3-0 van de verdediger. Tussenstand 8-0. De eer wordt hopelijk dan gered door Heleen of Patrik. Heleen komt met 2-0 voor. Dat gaat de goede richting op!  Jaaaahh!!!!!!! 3-0 voor Heleen. Hilversum nog maar 8-1 achter. OK Patrik, op naar de 8-2?!? Vooruitziende blik! Patrik wint na een 2-0 achterstand met 2-3 de laatste wedstrijd. Einduitslag 8-2 voor Fvt! Een dag om snel te vergeten, maar wellicht nodig om de focus en mind weer goed te zetten.