Na twee roerige jaren strijdt Hilversum toch nog om de landstitel

Inmiddels is Bert Olofsen  7 jaar coach van het eerste team. Vanaf het begin is zijn doelstelling geweest om mee te strijden om de landstitel voor teams. Die doelstelling stak hij nooit onder stoelen of banken. Na twee roerige jaren is het dan eindelijk zo ver, deze week staat TTV Hilversum aan de vooravond van een spannende strijd om de landstitel. ,,Toen ik coach van Hilversum werd, moesten we strijden om er in te blijven. Met spelers als Nathan van der Lee, Merijn de Bruin, Frank Rengenhart en Gamal de Groot, lukte dat vaak net. Helaas degradeerden we in het seizoen 2016-2017 naar de eerste divisie toen kopman Nathan van der Lee vertrok en de nieuwe kopman Peter Sybestyen op het laatste nippertje niet beschikbaar was en we maar liefst 10 wedstrijden met een invaller moesten spelen”. 

Terug naar de eredivisie

,,Met een hernieuwd team met Patrick Oeij, Cosmin Stan, Jelle Goossens en later Martin Khatchanov lukte het om terug te keren op het hoogste niveau. Mede door de komst van een nieuwe hoofdsponsor, House of Nutrition en subsponsor ProActief Tafeltennis werd een sterk team geformeerd met een aantal buitenlandse topspelers. Met aanwinsten als Lauric Jean en Ashraf Haiqal stond en Martin Khatchanov stond er opeens een topteam.  De totale setting veranderde. Hilversum werd als één van de favorieten gezien en veel publiek kwam naar de thuiswedstrijden van het eerste team kijken. Er kwamen ‘court assistents’ en een live stream. Helaas werd de competitie van 2019-2020, met de finish in zicht en nadat we ons al geplaatst hadden voor de play-offs, afgelast. 

Dit jaar konden we ons versterken met Khalid Assar en werd het team nog sterker. Helaas bleek corona het onmogelijk te maken een normale competitie uit te spelen.” 

Spectaculaire eindstrijd

,,Komende donderdag en vrijdag vindt dan toch nog de strijd om de landstitel plaats met zes deelnemende teams. In mijn ogen een fantastische opzet omdat ieder team in de sterkste opstelling kan komen.  Maar het had wel wat voeten in aarde. Enorm veel geregel vooraf. Spelers die getest moeten worden, buitenlandse spelers die een officiële uitnodiging van de NTTB en het NOC*NSF nodig hebben, overleg met douane om niets aan het toeval over te laten bij het inreizen, protocol na protocol volgen en vooral heel veel overleg met de spelers.” 

,,Het heeft veel moeite gekost, maar het volledige team van Hilversum zal aan de start verschijnen. Naast de flamboyante Lauric Jean, de stoïcijnse  Martin Khatchanov, de strijder Khalid Assar en de bevlogen Nolan Schultz, zal ook de nieuwste aanwinst Benjamin Rogiers meedoen.  Benjamin is nog niet toegekomen aan spelen door het plotselinge einde van de competitie. Hij heeft gedurende lange tijd deel uitgemaakt van het nationale team van België en is een zeer attractieve speler.” 

Programma

,,Op 13 mei om 11.00 uur spelen we onze eerste poulewedstrijd. Als groepshoofd in poule A beginnen we tegen Salamanders. Om 14.30 uur spelen we de tweede wedstrijd tegen één van de kanshebbers, Hercules.” 

De nummers 1 en 2 van beide poules spelen op 14 mei om 12 uur de halve finales. Om 15.30 uur staat in het Hilversumse Tafeltenniscentrum de eindstrijd op het programma. Publiek is niet welkom. Alle wedstrijden zijn live te volgen via www.tafeltennis.tv