MJ tafeltenniskamp was uitdagend en supergezellig!

Diverse jeugdleden van TTV Hilversum deden dit jaar weer mee aan het MJ Zomerkamp. Het kamp in Brabant werd voorheen door de tafeltennisverenigingen Hilversum, Bijmaat en HBC georganiseerd. Het was even spannend met alle corona-toestanden, maar gelukkig kon alles doorgaan. Deelneemster Anne Hoogeveen maakte onderstaand verslag.

Voor de mensen die niet op de hoogte zijn van het MJ-tafeltenniskamp zal ik even kort uitleggen wat het is. Het MJ-kamp duurde dit jaar van 9 tot 14 augustus en vond zoals altijd weer plaats op Het Sparrenhof in Tilburg. Zondagavond kwamen we aan en vrijdagochtend was het alweer tijd om te vertrekken. Het kamp bestaat uit veel trainen, sportieve activiteiten, samen eten en veel gezelligheid. Bijzonder dit jaar was natuurlijk de tropische hittegolf die precies het hele kamp duurde. Dit maakte het kamp uitdagend, maar zeker niet minder leuk!

Zondag

Tussen 16:00 en 16:30 begon het op Het Sparrenhof vol te lopen met deelnemers. De slaapplekken werden ingericht en de deelnemers maakten voor het eerst kennis met elkaar en/of zagen bekende gezichten van vorige jaren weer terug. Rond 18:00 werd de bel geluid. Op Het Sparrenhof staat een soort houten toren met een grote bel erin die over het hele terrein te horen is. Wanneer deze bel geluid wordt weten alle deelnemers dus dat het etenstijd is of dat er een activiteit gaat beginnen.

We aten (zoals altijd de eerste dag) spaghetti Bolognese. Tijdens het avondeten werd alle informatie doorgenomen: Bekendmaken trainingsgroepen, voorstellen begeleiders en de algemene regels. Na een lange zit was het toen eindelijk tijd voor de eerste activiteit. Dit was een gloednieuwe activiteit voor het MJ-kamp: Bounceball. Ik ga niet het hele spel uitleggen, want dat is veel te ingewikkeld, maar het komt erop neer dat het een chaotisch maar superleuk balspel is waarbij alle teams streden voor die eerste plek om het vervolgens op te kunnen nemen tegen de leiding. Tijdens dit spel had elk team een ‘social media’ naam. Zo had je Snapchat, Facebook, TikTok, etc…

Team Insta ging er met de overwinning vandoor, maar verloor helaas op 1 punt van de leiding.

Na de activiteit is er altijd vrije tijd voor de deelnemers. De basisschoolkinderen mogen tot 22:30 buiten blijven en de middelbare scholieren tot 23:30. Na gezellig spelletjes met elkaar te hebben gespeeld was het tijd om te gaan slapen. Helemaal stil is het natuurlijk nooit om 23:30.

Maandag

Het eerste warme nachtje zit erop. Ondanks de hitte hebben mensen gelukkig nog wat uurtjes slaap kunnen pakken. Om 8:00 werden we allemaal gewekt met een muziekje en om 8:30 zaten we aan het ontbijt. Na het ontbijt moesten we snel de tassen pakken en naar de zaal in Goirle fietsen. Iedereen heeft goed meegeholpen om snel alle tafels op te zetten en toen was het tijd om te gaan trainen.

Er zijn 5 trainingsgroepen en bij de vereniging (Red Star’58 ) is plek voor 4 trainingsgroepen tegelijk. Dit betekent dat er elke keer 1 trainingsgroep veldtraining heeft. Voor veel mensen was dit weer de eerste training in een lange tijd. We begonnen dus met wat vastheidsoefeningen. Iedereen was super gemotiveerd en ondanks het warme weer hard aan het trainen.

Om 16:00 zat de eerste trainingsdag erop en was het tijd om te douchen en terug te keren naar Het Sparrenhof.

Vanavond was het tijd voor de tweede activiteit: Het Peanutball toernooi! Voor velen de favoriete activiteit. Het werkt eigenlijk hetzelfde als honkbal met als verschil dat je van een paaltje afslaat in plaats van dat de bal naar je toegegooid wordt. Na een avond vol sporten kwam team Turkse pizza’s als winnaar uit de strijd. De wedstrijd tegen de leiding zou dinsdag gespeeld worden omdat het ondertussen al te donker was geworden.

Wederom genoten de deelnemers de rest van de avond van hun vrije tijd en gingen toen uitgeput naar bed.

Dinsdag

Vandaag was ook weer een lange trainingsdag. Het blijft enorm warm in de zaal en iedereen loopt te zweten en te puffen. In de middag staat de kookploeg zoals altijd weer voor ons klaar met stapels broodjes, appels en bananen. Heerlijk om dan even met zijn allen buiten in de schaduw te zitten om weer wat energie te verzamelen. Na de lunch trainen we weer door tot 16:00 om vervolgens weer een heerlijk koude douche te nemen en naar de accommodatie terug te keren. Omdat er gister geen tijd was voor de peanutball wedstrijd tegen de leiding, werd dit nu nog voor het avondeten gespeeld. Hoewel team Turkse pizza’s enorm sterk was, konden ze helaas niet op tegen de leiding.

Als avondeten vanavond: Broodje knakworst. Niet echt de beste maaltijd voor zulke sportieve dagen, maar wel lekker. De avondactiviteit vandaag was filmavond. Even lekker bijkomen met Sjakie en de Chocoladefabriek en daarna wat langer vrije tijd.

Woensdag

Vandaag hadden we alleen in de ochtend training. Normaal gesproken gaan we op woensdag altijd naar een groot zwembad in Tilburg, maar helaas gooide Corona dit jaar roet in het eten. Gelukkig bedacht de leiding iets anders. Hulptrainer Jens had een Pubquiz in elkaar gezet met als thema, je raadt het al, tafeltennis. Na de Pubquiz was het tijd voor een enorm watergevecht dat voor de benodigde verkoeling zorgde.

Als avondeten aten we heerlijke burrito’s. Na het avondeten was het tijd voor een gecombineerde avondactiviteit. Frisbee en knotshockey. Je speelde telkens één frisbeewedstrijd en dan weer een knotshockeywedstrijd.

Na de activiteit was het weer tijd om gezellig met elkaar te kletsen en spelletjes te spelen. Helaas is morgen alweer de laatste avond.

Donderdag

De laatste volle dag hier is aangebroken. Het gaat altijd zo snel. Vandaag voor de laatste keer een volle dag trainen. We stopten ietsjes eerder om de zaal weer af te breken en zodat we alles helemaal schoon en netjes achter konden laten. Het avondeten vanavond bestond uit broodjes hamburger en burrito’s die nog over waren van woensdag.

Na het avondeten was het tijd voor de bonte avond. Enkele deelnemers hadden zelf iets bedacht, maar vooral de leiding had een superleuk programma voorbereid. Zo begon de avond met een soort vriendschapstest. Er waren 3 teams van 2 gemaakt. De tweetallen zaten naast elkaar met een scheidingswandje ertussen en hadden beiden een bord met hun namen erop. Jeroen legde ze een stelling voor en het was aan het tweetal om allebei dezelfde naam te kiezen. Hadden ze allebei hetzelfde, dan kregen ze een punt. Een voorbeeld van zo’n stelling was bijvoorbeeld: Wie zou als eerste een tattoo nemen?

De teams bestonden uit Robin en Sybren, Niral en Melanie & Arnoud en Mick. Niral en Melanie kenden elkaar het best en kwamen als winnaars uit de strijd. Verder op de avond volgde er nog een geblinddoekt kussengevecht, een gedicht van River, een ballonknapspel en een overgeefspel met borden meel. Toen het gezamenlijke gedeelte van de bonte avond afgelopen was, was het tijd om met zijn allen voor de laatste keer te dansen en te zingen.

Ook hadden een aantal deelnemers nog een cadeautje geregeld voor Mark en Jeroen, als bedankje voor alle geweldige jaren. 

Het was een supergezellige avond. Toen het tijd was om naar bed te gaan had de leiding allang door dat er plannetjes gesmeed waren om midden in de nacht elkaar te ontmoeten in de speeltuin. Wij deelnemers hadden geen kans. Er stonden waterflessen voor de deur en de leiding stond op scherp. Niemand wist te ontsnappen.

Vrijdag

Vandaag werden we een halfuurtje later wakker gemaakt dan normaal. Na het laatste ontbijt samen was het tijd om alle spullen in te pakken en de hele accommodatie weer tiptop in orde te maken. Tussen 10:30 en 11:00 werden alle deelnemers opgehaald. Er werden veel knuffels gegeven en van iedereen afscheid genomen en toen was het toch echt tijd om te vertrekken. Ik heb zoals altijd weer intens genoten van dit kamp waar ik nu alweer 8 jaar ben geweest! Ik kan dit kamp aan iedereen aanraden. Je maakt veel nieuwe vrienden en wordt ook nog eens beter in tafeltennis. Twijfel niet en meld je aan! Vanaf 1 november is de inschrijving geopend voor het MJ Zomerkamp 2021.  

Op de website www.mjtafeltennis.nl staan alle foto’s.

Net als de afgelopen jaren hebben we ook nu weer een spetterende AFTERMOVIE gemaakt. Bekijk deze video met gebruik van de volgende link: https://youtu.be/bTiuaps2Pdk