Merijn de Bruin uitblinker tegen Salamanders

Terwijl de dames van Hilversum in de eredivisie een ruime nederlaag leden tegen Westa, hield het eerste herenteam 3 punten over aan het duel met Salamanders. 

Dames Eredivisie: TTV Hilversum 1 – AnytimeFitness/Westa 1  1-5

Kim Hergelink 0, Sharon Janssen 0 en Lisette van Es 1

Zoals verwacht kwamen de tegenstanders uit Wessem in de sterkste opstelling naar Hilversum, dus met de Chinese Li Nan Sun. In de eerste wedstrijd moest Kim Hergelink het opnemen tegen de nog jongere Karlijn van Lierop die ’s middags al met de jeugd een wedstrijd had gespeeld. Hoewel Kim goed verzet bood en de tweede game zelfs met 11-2 naar zich toe kon trekken, kwam zij uiteindelijk net iets te kort tegen een sterk spelende Van Lierop. Li Nan had vervolgens niets te duchten van Sharon Janssen, dit ondanks het feit dat de scheidsrechter haar batje afkeurde en zij met een geleend batje moest spelen. Voor de pauze zette Amber van de Velde haar team op een 3-0 voorsprong door in een spannende wedstrijd Lisette van Es in vijf games te verslaan. Hergelink liet vervolgens zien wat zij aan mogelijkheden in huis heeft als zij zich niet af laat leiden en zich volledig concentreert op haar eigen spel. In vier krappe games verloor zij van Li Nan, waarbij Kim vooral in de beide laatste games tafeltennis van hoog niveau liet zien. In de vierde game gaf de ervaring van Li Nan de doorslag, want een 9-7 voorsprong kon door Hergelink niet over de streep worden gebracht. In een van spanning zinderende en gelijk opgaande wedstrijd zorgde Lisette van Es met het kleinst mogelijke verschil (12-10 in de vijfde game) tegen Karlijn van Lierop voor het enige wedstrijdpunt van Hilversum. Het publiek was hier de winnaar want de harde spinballen van Van Es werden door Van Lierop vaak nog harder geblokt. Een enkel foutje in het slot van de wedstrijd en een gelukkige bal van Van Es lieten de balans doorslaan naar Hilversumse kant. In de slotpartij speelde Sharon Janssen niet constant genoeg om het Amber van de Velde echt moeilijk te maken. De eindstand 1-5 was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen deze middag. Volgende week spelen de dames niet. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 15 oktober als Hilversum 1 thuis aantreedt tegen SKF uit Veenendaal.

Heren Eredivisie: TTV Hilversum 1 – Salamanders 1  3-3

Merijn de Bruin 2, Jelle Goossens 1 en Tan Anran 0

Het herenteam heeft in een tweede thuiswedstrijd van het seizoen een gelijkspel afgedwongen tegen Salamanders uit Wateringen. In een wedstrijd met weinig spannende wedstrijden maakte Tan Anran zijn debuut voor TTV Hilversum. Recent verving hij Peter Sebestyen maar kon nog geen potten breken tegen de twee sterkste spelers aan Wateringse kant; Casper ter Luun en Jamshid Sedigh. Laatste genoemde moest nog één game aan Tan laten, maar daar bleef het ook bij. Merijn de Bruin was de verassing van de dag door Ter Luun met gevarieerd spel overtuigend te verslaan. Daarvoor had hij, na een stroeve start, Siem van der Valk in vier games verslagen. Van der Valk kreeg de voorkeur boven Bas Hergelink en Collin Jager die aan de kant bleven aan Wateringse zijde. Jelle Goossens kon niet echt een vuist maken tegen Sedigh maar schreef een overwinning bij op Van der Valk die in de enige spannende wedstrijd van de dag in vijf games werd verslagen. Door de puntendeling klimmen de heren iets op de ranglijst. Volgende week staat de eerste uitwedstrijd op het programma. In Leiden is Scylla de tegenstander.

Heren tweede divisie: TTV Hilversum 2 – TTCV van Herwaarden 1 3-7

Frank van der Wurff 2, Lars Adema 1, Wilfred Schipper 0

Het tweede herenteam trad ditmaal voor het eerst dit seizoen in een volledige opstelling aan tegen TTCV van Herwaarden uit Veghel. De dit seizoen nog niet in actie gekomen Wilfred Schipper beet het spits af tegen de kopman van TTCV van Herwaarden Pascal van Gemert. Helaas moest Wilfred na 4 games in Pascal zijn meerdere erkennen. De tweede wedstrijd werd gespeeld tussen Lars Adema en David Saunders waarbij Lars na overtuigende vijfde game de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Na deze wedstrijd speelde Frank van der Wurff tegen Bart van Meurs. Frank wist de wedstrijd na vier games redelijk eenvoudig naar zich toe te trekken. De dubbel was een spannende partij waarbij Wilfred en Lars na een vijfde game de mannen uit Veghel helaas moesten feliciteren. Ook de daaropvolgende partijen gingen naar het team uit Veghel. Het enige punt werd nog gewonnen door Frank, die in vijf games David Saunders wist te verslaan. Het bovenstaande resulteerde in een verlies van 3-7 en een vierde plek in de poule voor het tweede team. Aankomende week wacht de uitwedstrijd tegen koploper Vriendenschaar.

Heren derde divisie: Hilversum 5 – Tempo Team 2 2-8

Patrik Roest 1, Rens Pater 1, Caspar Veenboer 1

Het is voor team 5 een lastig seizoen. Eens te meer door tegenstanders van het kaliber waar we deze zaterdag tegen mochten spelen. Tempo Team 2, duidelijk kampioenskandidaat, trad aan met Chris Walbrecht, John Uijleman en Joeri de Wagenaar. Er werd rekening gehouden met een pittige nederlaag en elk puntje was meer dan welkom. Caspar opende tegen Joeri en trok aan het kortste eind in 4 games. De vorm van de afgelopen twee jaar lijkt toch een klein keerpunt bereikt te hebben. Rens opent tegen Chris. Chris is duidelijk twee maten te groot voor de derde divisie en Rens kon niet verrassen.

Patrik won knap een game van John, maar zag ook zijn eerste wedstrijd naar de tegenstander gaan. Het dubbel met Rens en Caspar begon veelbelovend met 10-12 en 11-9. Daarna begonnen kleine stijlfoutjes de Hilversummers op te breken en de laatste twee games gingen verloren. Op de 0-4 tussenstand begon Rens aan zijn wedstrijd tegen Joeri. Rens speelde knap en was zeer balvast en won zijn wedstrijd knap in drie games. Wij vierden ons eerste punt. Caspar kon tegen John ook niet verrassen en Patrik moest Chris Feliciteren, waar hij toch weer een game tegen pakte.

Rens verloor ook van John en Caspar verloor de laatste pot van Chris, waarbij hij aan zijn eigen verwachtingspatroon voldeed. Wedstrijd 9 tussen Patrik en Joeri ging naar Patrik, waardoor wij weer een kostbaar punt binnenharkten. Met een einduitslag van 2-8 mogen wij toch zeer tevreden zijn. Tempo Team 2 won namelijk met 10-0 van de Toekomst, tegenstander volgende week. En met twee punten hangen wij ternauwernood nog op de felbegeerde vierde plaats die ons van handhaving kan verzekeren.