Mees Kofman winnaar Laddercompetitie

De onderlinge Laddercompetitie vormde ook dit jaar de afsluiting van het tafeltennissseizoen bij de jeugd. Zo’n 30 spelers hadden zich ingeschreven voor het evenement. Na vijf speelweken bleek dat Mees Kofman de meeste punten had verzameld en de wisselbeker van de Laddercompetitie een jaar in bezit krijgt.

De formule is simpel: per speelavond worden drie ronden in driekampen gespeeld met puntenvoorgift. Telkens schuift de winnaar van zo’n driekamp een trede omhoog, blijft de nummer op z’n plek en zakt de nummer drie. Aan het eind van elke avond noteert de toernooileiding de punten. Hoe hoger op de ladder, des te meer punten, waarbij de score van de finale-avond ook nog eens dubbel telt. De beste vier resultaten tellen mee voor het eindklassement. Wie alle vijf ronden meespeelt, mag de laagste score laten vallen.

Aankomend landelijk speler Mees Kofman bleek de beste. Mees verzamelde 151 punten. Fez van Gesel (145), Luca Berlingen (140), Loek Dreesens (138) en Nikhil Mahesh (131) eeindigde eveneens in de top-5.

Aan het eind van de finale-avond mochten alle deelnemers om beurten een prijs uitzoeken op de goed gevulde prijzentafel. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Al met al een geslaagde seizoensafsluiting voor de jeugd, mede dankzij de bekwame wedstrijdleiders Willem Beek, Edwin Jonkman en Herna Mol.     

     

Het hoogtepunt van de Laddercompetitie:  de prijsuitreiking.