Max Koopman matchwinner tegen Bijmaat

Heren 3 boekte in de vierde speelronde van de landelijke competitie een 6-4 zege bij Bijmaat en ook team 4 deed goede zaken in de derde divisie. Team 2 daarentegen kreeg in Leiden een afstraffing van Scylla 2.

Eerste divisie: Scylla 2 – Hilversum 2 10-0  

Wilfred Schipper 0, Frank van der Wurff 0, Lars Adema 0

Na enkele goede resultaten de laatste weken viel Hilversum zaterdag keihard door de mand tegen het sterke Scylla 2. Waar bijvoorbeeld VTV de koploper nog vier punten wist af te troggelen, bleef Hilversum met lege handen achter tegen het ervaren trio Gerard Bakker, Martin van Rijn en Joost van Santen. Dat Hilversum-kopman Wouter van der Mark (vijf uit zes in de eerste divisie) er niet bij was, scheelde een slok op een borrel. Maar dat ook de jeugdige Wilfred Schipper, die aan een goed seizoen bezig leek, geen potje wist te winnen, was ronduit teleurstellend. Hilversum is nu naar de laatste plaats op de ranglijst gekukeld en moet rekening houden met degradatie naar de tweede divisie.

Derde divisie: Bijmaat 2 – Hilversum 3  4-6

Max Koopman 3, Jan Dubelaar 2, Wouter Schoeber 1.

Zaterdag stond de derby Bijmaat – Hilversum op het programma. Bijmaat kampt met blessures en speelt elke week met een invaller. Het lijkt dat Joris nog zeker een maand rust moet houden. Dus voor hun zaak om zo veel mogelijk punten te verzamelen.

Max verloor de eerste game met 17-15 (na ruime voorsprong) van Arjen Hoogeveen. Duidelijk van slag verloor hij de tweede game ook ruim. Maar Max is een 2-0 achterstand gewend en speelt dan op zijn best. Hij zette de knop om en wist heel knap tot een 2-2 stand te komen. In de vijfde game was Arjen toch een tikje onzeker en daar maakte Max dankbaar gebruik van. Dit resulteerde in een knappe overwinning. Wouter had verder 3 games nodig om het volgende punt tegen invaller Melvin Lucardie binnen te halen. Aan Jan de taak om deze trend voort te zetten tegen Sander de Riemer. Een spannende wedstrijd waarin Jan het knap in de vijfde game besliste.

Het dubbel, daar kunnen we kort over zijn. Wouter en Max hadden een probleem in de dubbel, genaamd Sander de Riemer. Sander was sterk met zijn service en zeer sterk in de service-return. Echter de derde game stonden Wouter en Max met 10-8 voor. Wouter gaf deze game een bijzonder einde. Namelijk: door 2 keer mis te serveren en nog 2 ballen te verknallen. Einde verhaal…

Max behaalde vervolgens in 3 games het volgende punt tegen Melvin binnen. Jan stond voor de uitdaging om een stunt uit te halen tegen Arjen. Alhoewel hij sterk de eerste game begon, verloor hij na voorsrpong met 13-11 de eerste game. Ging hij kansloos de tweede game ten onder. De derde game stond Jan er weer goed voor, maar retourneerde Arjen op het juiste moment een aantal harde spinballen van Jan, wat resulteerde in een 12-10 verlies van de derde game. Stand 4-2 voor Hilversum.

Wouter had duidelijk zijn dag niet en kwam niet in zijn spel tegen een sterk spelende Sander. 4-3. Jan had vervolgens duidelijk moeite met invaller Melvin Lucardie. Hij had hier 5 games voor nodig om een punt binnen te halen. Max mocht uiteindelijk proberen zijn tweede hatrick via Sander binnen te halen. De zelfverzekerde Max liet er geen gras over groeien. Hij moest een game toegeven, maar had de wedstrijd duidelijk onder controle.

Wouter mocht de laatste wedstrijd proberen het zevende punt binnen te halen tegen Arjen. Bij vlagen speelde Wouter erg goed. Maar hij liet meerdere malen het kaas van zijn brood eten. Door een tactische time-out in de vierde game, waarin Wouter 8-5 voor stond en de wedstrijd in deze game kon beslissen, haalde hij Wouter uit zijn spel. Arjen won knap de vierde game met 11-8. Ook in de vijfde game had Wouter genoeg kaas over en mocht hij Arjen feliciteren met zijn overwinning.

Al met al zijn we tevreden met deze overwinning. Omdat HTC 3 onverwacht met 10-0 wint van Shot ’65, staan we op een derde plaats. 21-up zal hoogstwaarschijnlijk het kampioenschap binnenhalen. Dus voor ons zaak zoveel mogelijk punten te pakken om zo hoog mogelijk te eindigen. Komende week spelen de landelijke team weer thuis en staat het de ontmoeting met het onvoorspelbare HTC 3 op het programma.

Max Koopman AK jeugd

Max Koopman scoorde tegen Bijmaat een loepzuivere hattrick.

 

Derde divisie: Blauw-Wit 1– Hilversum 4 3-7

Raymond van Putten 3,  Rene van der Velde 2 Pieter Salentijn 2

De Hilversummers moesten in Almelo aantreden tegen de nummer 4 van onze poule, Blauw-Wit. Na het wat betere resultaat tegen Emmen, hoopten we die lijn voort te zetten. In de eerste wedstrijd mocht Pieter het opnemen tegen Jos Reuvekamp, al jaren een begrip in Almelo. De eerste 4 games gingen allemaal met twee punten verschil en dus was de vijfde game nodig om een winnaar uit te kunnen roepen. Gelukkig kon Pieter de laatste game met 7-11 op zijn naam schrijven.

Rene had geen 3 games nodig om de gepensioneerde verdediger Jaap van Hummel achter zich te laten, de laatste 2 games waren nipt, dus 0-2 op het scorebord. Raymond had geen enkele moeite met Ronnie Gierveld, na 3 games stond het 0-3 voor het derde. Het dubbel was overtuigend voor Jos en Ronnie, Raymond en Rene waren niet in de juiste flow om een vuist te kunnen maken.

Na het dubbel ging de 5e wedstrijd naar Jaap van Hummel, Pieter kon er weinig mee. Stand 2-3. Raymond pakte gemakkelijk zijn 2e partij tegen Jos in drie games. 2-4. De twee meest opvallende wedstrijden waren weer voor Rene van de Velde: in een thriller pakte hij de eerste 2 games van Ronnie Gierveld. De derde game ging naar Ronnie en de laatste 2 games pakte de bizar hard smashende Almeloër de overwinning: 3-4. Raymond mocht zijn laatste wedstrijd tegen Jaap van Hummel, die hij 3 keer met 7-11 won. Pieter won vervolgens in vier games van Gierveld, de laatste game zelfs met 1-11.

De tweede ‘vreemde’ wedstrijd van Rene was tegen Jos Reuvekamp. Reuvekamp opende met 13-11 en 11-6. Rene vocht zich terug in de derde met 8-11. De vierde en de vijfde game leken naar Jos te gaan, maar René wist op karakter alle achterstanden om te buigen en zokonden we met een 3-7 winst het pand verlaten. Door deze goede uitslag liggen alle kansen in deze poule weer open voor handhaving. Volgende week spelen we thuis tegen SVE en dan moet blijken dat deze oude mannen gewoon sterk genoeg zijn, we willen zeker niet het zoveelste bierteam zijn in de hoofdklasse….