Mate Molnar verrast tijdens Andro Kids Open in Düsseldorf

Van 16 t/m 18 augustus werd in Düsseldorf het grootste tafeltennistoernooi van Europa gehouden: de Andro Kids Open met deelnemers uit 25 landen. Er deden ook enkele jeugdspelers van TTV Hilversum mee. Grote verrassing van het toernooi was Mate Molnar, die een knappe derde plaats behaalde in het enkelspel.

Moeder Judit had gepland om zondagochtend vroeg op vakantie te gaan naar Hongarije, want zo dacht zij: Mate haalt nooit de achtste finales. Niets bleek minder waar. Mate ging iedere wedstrijd beter spelen en versloeg speler na speler. In de kwartfinale moest hij tegen één van de grote kanshebbers. Volgens menigeen was Mate kansloos. Onder de bezielende aanmoedigingen van de andere spelers en coach Bert Olofsen, steeg Mate boven zichzelf uit en won in 4 games. De halve finale was eindstation voor Mate. Zeker niet kansloos en na 1-1 en 7-4 in de derde game had hij goede kansen op een 2-1 voorsprong. Helaas verloor hij uiteindelijk met twee games boven de 10. Een nette derde plek in een sterk internationaal deelnemersveld is bijzonder knap.

Mate (tweede van rechts) op het erepodium in Düsseldorf.

Op vrijdag werd het toernooi geopend met het dubbeltoernooi . Mate Molnar en Teun Salentijn, regerend Nederlands Kampioen dubbel bij de pupillen, mochten helaas niet samen dubbelen omdat ze uit 2006 resp. 2007 komen en dat net niet in dezelfde categorie viel. Beiden werden aan een buitenlandse speler gekoppeld. Bjarne Olofsen en Mees Kofman speelden wel samen.

Er werd begonnen in een vierkamp, waarbij de eerste twee naar het hoofdtoernooi gingen en de laatste twee naar het troosttoernooi. Mate en Teun slaagden er met hun buitenlandse partners in het hoofdtoernooi te behalen. Teun dubbelde met een Duitse jongen, Daniel Klein en dat bleek succesvol te zijn. Ronde naar ronde kwamen zij verder om uiteindelijk nipt te verliezen in de halve finale. Ondanks die teleurstelling was Teun blij met zijn derde plek en eerste internationale prijs.

Bjarne en Mees deden het prima en de verdediger en aanvaller brachten mening tegenstander tot wanhoop. Lange tijd leken ze af te stevenen op een finaleplek, maar in de halve finale trokken de twee Hilversum-spelers toch aan het kortste eind. Ook nu een derde prijs.

Al met al een succesvol toernooi en een mooie opwarming voor de competitie die over twee weken begint.

Bjarne en Mees blij met de derde prijs in het dubbelspel.