Masterclass wereld- en paralympisch kampioen Gerben Last


Op vrijdag 18 januari vindt, na de succesvolle masterclass van Koen Hageraats in december, de volgende masterclass plaats, dit keer met Gerben Last.

Gerben Last speelt op dit moment eredivisie bij Smash ’70 uit Hattem en staat met zijn team bovenaan in de competitie. Gerben behoort al jaren tot de beste paratafeltennissers ter wereld.

Gerben deed mee aan vier Olympische spelen. In Athene, in 2004 won hij de gouden medaille. In 2012 in London won hij brons en in 2016 won hij zilver in Rio de Janeiro. Op de wereldkampioenschappen in 2010 won hij goud en in 2011 behaalde hij twee keer zilver op het EK.

Wil je meer weten over Gerben, bekijk dan zijn website www.gerbenlast.nl, met onder andere een interview op de radio en filmpjes van Gerben.

Tijdens de masterclass (aanvang 17.45 uur) wordt begonnen met de favoriete inspeeloefening van Gerben, die hij tegen ‘onze’ parasporters zal spelen. Vanuit Hilversum trainen 3 parasporters mee. Liam Möhlmann (regerend Nederlands kampioen paratafeltennis onder 19), Israël Bartelink-Groeneveld (regerend Nederlands kampioen paratafeltennis bij de lopers) en Jochem Visser.

Na afloop van de training zal Gerben wat vertellen over zijn ervaringen met de Olympische spelen en wereldkampioenschappen. Het is de bedoeling dat jullie nadenken over dat wat je wilt vragen aan Ridder Gerben. Ridder Gerben, want voor zijn prestaties is Gerben geridderd tot Ridder in de Orde van Nederlandse Leeuw.