Kraker Hilversum-Taverzo om koppositie eredivisie

Komende zaterdag 11 oktober (aanvang 16 uur) vindt de tweede Super Saterday van dit seizoen plaats in Tafeltenniscentrum Hilversum. Met als smaakmaker de eredivisiekraker tussen Hilversum en meervoudig landskampioen Enjoy&Deploy Taverzo uit Zoetermeer.

Hilversum is momenteel de trotse koploper van de eredivisie en de tegenstander uit Zoetermeer staat tweede. Gamal de Groot, Nathan van der Lee en Merijn de Bruin hebben goede kansen zich te plaatsen voor de play-offs. Bij het team uit Zoetermeer maakte vorige week de 17-jarige Chinees Yang Ming zijn debuut in de eredivisie. De 13-jarige Roel Bogie is een nog jongere debutant. Hij is de jongste speler ooit in de Nederlandse eredivisie. De selectie bestaat verder uit Olah Benedek, Kang Dong Hoon, Rajko Gommers en Trinko Keen.

We zijn benieuwd in welke opstelling de formatie van coach Martin Brinkhoff achter de tafel zal verschijnen. We zijn ook benieuwd hoe Hilversum, met een nog ongeslagen Gamal de Groot, de eerste serieuze testcase doorstaat. Hoe dan ook, lijkt het duel tussen de nummers 1 en 2 op voorhand een interessante ontmoeting te gaan worden.

Teamselectie: Gamal de Groot, Nathan van der Lee, Merijn de Bruin

De stand in de eredivisie heren:

Hilversum 3 – 13
Enjoy&Deploy Taverzo 3 – 12
Pecos 3 – 10
Smash ’70 (H) 3 – 9
Scyedam 3 – 9
Itass/DTK ’70 3 – 8
FvT 2 – 7
Scylla 2 – 4
Tempo-Team 2 – 3
Wijzenbeek/Westa 2 – 3
   

Ook het dames eredivisieteam van Hilversum speelt zaterdag thuis. Tanja Helle, Marianna Rolikova en Esther van den Heuvel hebben tot dusverre maar één schamel puntje weten te verzamelen. Dat gebeurde door winst van Tanja afgelopen zaterdag in het duel met VTV/Silvery Dragon uit Nieuwegein. Tegen US, dat eveneens pas 1 punt heeft veroverd,  moet Hilversum de eerste overwinning in de wacht zien te slepen.

Teamselectie: Marianna Rolikova, Tanja Helle, Esther van den Heuvel

 De stand in de eredivisie dames:

 

 Fürst/Lybrae  4 – 19
 Dozy Den Helder/Noordkop  3 – 16
 SKF  3 – 16
 FVT  4 – 15
 AnytimeFitness/Westa  4 – 13
 Scylla  3 – 10
 VTV/Silvery Dragon  3 – 10
 US  3 – 1
 Hilversum  3 – 1
 De Treffers (R)  4 – 1

 

Ook voor de overige landelijke teams staan er grote belangen op het spel. Hilversum 2 verdedigt in het duel met SKF de koppositie in poule A van de tweede divisie. Wie weet slagen de Hilversummers erin het gat van vier punten met concurrent GTTC uit te bouwen en daarmee de basis te leggen voor het kampioenschap.

Teamselectie: Wouter Schoeber, Wilfred Schipper, Lars Adema, Hans den Blanken, Donald Hessing, Frank Rengenhart

Hilversum 3, eveneens spelend in de tweede divisie, heeft als doelstelling handhaven. Arnoud Meijer is dit seizoen bijzonder goed op dreef en is met zijn jonge teamgenoten Frank van der Wurff en Max Koopman gebaat bij een goed resultaat tegen FVT 2, zodat het team boven de rode streep kan blijven. Frank en Max hebben al aangetoond dat ze dicht tegen het tweede-divisieniveau aanzitten.

Teamselectie: Arnoud Meijer, Frank van der Wurff, Max koopman         

Hilversum 4 en Hilversum 5 doen het tot dusverre prima in de derde divisie. Team 4 versloeg afgelopen zaterdag Treffers (R) met 8-2 en gaat aan kop met 1 punt voorsprong op HTC. Het team uit Hoofddorp komt zaterdag op bezoek. Een duel om het kampioenschap us tussen de nummers 1 en 2. Team 5 dat bij keuze in het landelijk mocht blijven, staat nu op een voortreffelijke tweede plek, mede dank zij de in uitstekende vorm verkerende Tjarko Bosma en Pieter Salentijn. Een overwinning op SKF 3 behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden.

Selectie team 4: Raymond van Putten, René Arbon, Wouter van der Mark, René van der Velde, Ilan Meijer.

Selectie team 5: Tjarko Bosma, Jan Dubelaar, Pieter Salentijn, Robert van der Horst.

Ook voor dames 2 hangt er een kampioenschap in de lucht. Guusje, Kelly en Elisa hebben acht punten voorsprong op GTTC Groesbeek, waarvan met 6-4 werd gewonnen. Komende zaterdag neemt dames 2 het op tegen het andere GTTC, uit Groningen, dat derde staat.

Selectie dames 2: Guus Hendriks, Elisa Stuveling, Kelly Leideritz, Angelique van den Bosch.

 Alle wedstrijden beginnen zaterdag om 16 uur.