Knecht is tegenstander ODT de baas

Reserves verliezen de strijd om de koppositie van Tempo Team. Bij het derde was alleen Hessing in staat om punten te pakken tegen Klimaatgroep. Hilversum vier wint als enige op de 3e Super Saturday. Het vijfde deed zichzelf zwaar tekort middels onnodig verlies tegen FVT en het zesde en laatste landelijke herenteam pakte 5 kostbare punten in de strijd om handhaving.   

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – Tempo Team 1 :                                       3 – 7

 Wilfred Schipper 2, Jelle Goossens 1, Arnoud Meijer 0.

 Koploper Tempo Team kwam op bezoek dit weekend en dit zou meer dan voldoende moeten zijn voor de reserves van Hilversum om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Helaas bleek het tegendeel waar. Kopman Arnoud Meijer die de spits mocht afbijten tegen de dit seizoen opvallend goed spelende Chris Walbrecht. Meijer bleek zijn goede vorm van de laatste weken thuis te hebben gelaten, waardoor Walbrecht in vieren de Amsterdammers op voorsprong zette. Vervolgens was het de beurt aan jeugdspeler Wilfred Schipper om het John Scott moeilijk te maken. Dit lukte in de eerste game prima al vergat schipper wel de game – na 2 gamepoints – naar zich toe te trekken. Hierna was de koek op en moest Schipper zijn tegenstander feliciteren. Met een goede focus betrad Jelle Goossens in de derde wedstrijd de arena om het eerste punt voor Hilversum binnen te slaan. Tegenstander Ilias Faraj werd op een 2-0 achterstand maar helaas bleek deze voorsprong niet voldoende om de winst binnen te halen. Het gelegenheidsduo Meijer en Schipper mochten in het dubbel proberen om de negatieve reeks van verloren dubbels te doorbreken. De Hilversummers speelden een prima dubbel maar het nog onwennige samenspel deed de winst kantelen richting de tegenstanders. Na een 0-4 achterstand vond Schipper het welletjes. Eerst zette hij Walbrecht eenvoudig aan de kant (3-0) en in zijn laatste partij mocht Faraj 1 game mee snoepen. Goossens won de loop van de wedstrijd verrassend zijn enige en ook als enige van Scott. Meijer kon tegen Tempo Team geen potten breken en een nulletje was zijn deel.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – Klimaatgroep Stars 1 :                            2 – 8

 Lars Adema 0, Ilan Meijer 0, Donald Hessing 2

 De gedoodverfde kampioenskandidaat Klimaatgroep Stars was dit weekend de tegenstander van Hilversum 3. Het  team uit Middelstrum had alle drie haar ex-eredivisie spelers opgesteld tegen Hilversum. Lars Adema had de meeste moeite met de tegenstanders. Adema kwam slechts twee maal tot game winst. Ook Ilan Meijer kwam op zijn partij tegen Henk Jan Wils na niet in het spel voor. Tegen Wils reikte Meijer wel tot aan een vijfde game maar miste de juiste finishing touch om zijn eerste zege van dit seizoen te boeken. Daar waar Meijer het net niet redde tegen Wils was het Donald Hessing die het tegen Wils net wel redde. In de openingspartij van de dag speelde Hessing een ware thriller tegen Wils en keek tegen een 5-9 achterstand aan in de vijfde en beslissende game. Een puike eindsprint leverde met wat geluk de zege op voor Hessing. In de beste wedstrijd voor de Hilversummers versloeg Hessing de meest spraakmakende speler van Klimaatgroep: Jan Tammenga. Hessing won met 3-1 waarbij alle games zeer ruim werden gewonnen. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat Klimaatgroep de kampioensvlag kan gaan hijsen.

 

Heren derde divisie: Hilversum 4 – Salamanders 2 :                             8 – 2

 Wouter van der Mark 2 Raymond van Putten 3, René Arbon 2  en het gewonnen dubbelspel.

 Het vierde kwam onverwacht op een 0-2 achterstand waarbij in de openingspartij een vermoeide Wouter van der Mark zijn ongeslagen status kwijt raakte door met 8-11 in de vijfde en beslissende game van Hilair Bislip te verliezen. Dat René Arbon vervolgens in drie games van kopman Anton Steyn verloor was niet geheel onverwacht. Hilversum Kopman van de dag Raymond van Putten nam vervolgens zijn team op sleeptouw door de anschlusstreffer te maken. Ongebruikelijk was dat Van Putten niet dubbelde maar de kans gaf aan Arbon om zich in de wedstrijd te spelen. Aan de zijde van Van der Mark wist Arbon de winst na vijf moeizame games binnen te slepen. Toen Arbon direct na het dubbel met minimaal verschil in wederom een vijfde gamer van Bislip won, was de ban gebroken en stoomde het vierde met slechts 2 verloren games (Van der Mark) door naar een zeer ruime 8-2 overwinning. Zoals op voorhand was voorspeld staat Hilversum hiermee op een stevige tweede plaats met voldoende afstand op koploper Scylla om geen eindsprint te hoeven starten.

 

Heren derde divisie: Hilversum 5 – FVT 3 :                                            4 – 6

 Jan Dubelaar 2, Pieter Salentijn 2, Robert van der Horst 0.

 Het vijfde team heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door naaste belagen voor het behoud in de derde divisie FVT 3 met winst huiswaarts te laten gaan.  De man die het verschil maakte in het degradatieduel was Robert van der Horst. En helaas voor Hilversum in negatieve zin. Van der Horst presteerde het om zowel in het dubbelspel als in zijn drie enkelspelen een vijfde game af te dwingen. Tegen Jasminka Oeij waren de druiven het meest zuur. Op eigen service werd een 10-9  en 11-10 voorsprong niet verzilverd. Ook Alfred de Jong en Argenis Pieternelle waren met minimaal verschil tegen Van der Horst de gelukkigen. Ondanks de minimale nederlagen wist Hilversum toch op een 4-3 voorsprong te komen. Hierbij waren zowel Jan Dubelaar als Pieter Salentijn ongeslagen gebleven. Dubelaar kwam in de enige gewonnen vijf gamer  tegen de Jong met 11-9 met de schrik vrij. Tegen Oeij werd een vrij eenvoudige 3-0 zege behaald. In Dubelaar zijn slotpartij was Pieternella nipt te sterk. Salentijn had tot aan de 4-4 slechts 1 game verloren en was er klaar voor om zijn eerste hattrick van het seizoen te scoren. Echter had Oeij daar geheel andere gedachten bij. Na een gewonnen eerste game van Salentijn was het Oeij die haar spel opdrong aan Salentijn en een terechte overwinning werd haar deel. Door de 4-6 nederlaag slonk de voorsprong van de Hilversummers op FVT tot slechts 2 punten.

 

Heren derde divisie: Hilversum 6 – ODT 1:                                            5 – 5

 Erwin Knecht 3, Robert de Bie 0, Danny Mol 1  en het gewonnen dubbelspel.

Het zesde landelijke herenteam van Hilversum speelde tegen de nummer twee ODT. Een duel waarbij Hilversum het geluk had dat tegenstander ODT hun kopman thuis had gelaten. Hilversum begon zeer sterk door een 3-1 voorsprong te nemen, waarbij alleen Robert de Bie zijn wedstrijd in vieren van Jeroen Christianen verloor. Dezelfde De Bie nam in zijn tweede wedstrijd een uitstekende 2-0 voorsprong in games en er een eerste overwinning in deze competitie leek in de maak. Tegenstander Sjoerd Broos bleek echter een engeltje op zijn schouder te hebben, want met 9-11 en 11-13 in de laatste 2 games kaapte Broos de overwinning voor de neus van de Bie weg en kon De Bie alleen nog terugkijken op een zeer spannende partij. Danny Mol startte de dag met een duidelijk 3-0 overwinning op Wouter van Eekelen, waarna een kansloze nederlaag tegen Christianen werd geleden. In zijn derde en laatste partij liet Mol zich de kaas van het brood eten door een 2-1 voorsprong uit handen te geven. In positieve zin ontpopte Erwin Knecht zich als de man van de dag. Met zeer solide en degelijk spel kwam Knecht nimmer in gevaar. Alleen in zijn laatste wedstrijd verloor hij maar liefst twee games, maar dit zette hij recht door in de laatste game via een 10-0 tussenstand met 11-3 te winnen. In de stand bezet Hilversum halverwege de competitie de veilige vierde plaats. Met slecht 1 punt voorsprong op de nummer 5 ONI en ook slechts 2 punten achterstand op nummer drie De Treffers.